Uitruk 16 juni 2018, Ommen

Melding: Prio 2 Dierenhulp Papaverstraat / Hardenbergerweg Ommen

Zaterdag werd Ommen gealarmeerd om assistentie te verlenen aan de dierenambulance. Bij een kleine stuw in een sloot die onder de Papaverstraat richting Hardenbergerweg stroomt waren enkele eendenkuikens gescheiden van de moedereend. Voor de brandweer ook geen eenvoudige klus. In overleg met het waterschap werd gevraagd om de stuw iets lager te zetten waardoor er meer stroming in de sloot zou komen. Hierdoor zouden de kuikens hopelijk aan het eind van de tunnelbuis in het vrije water terecht komen en herenigd kunnen worden met de moedereend. De dierenambulance heeft de situatie in de gaten gehouden. Voor de brandweer hielden hier de werkzaamheden op.

IMG 1126

Lees meer...

Uitruk 2 juni 2018, Hardenberg

Melding: Prio 1 Ongeval N36 Diffelen

Zaterdag werd Hardenberg gealarmeerd voor een ernstig ongeval op de N36 nabij Diffelen. Hier waren 2 auto's met elkaar in aanraking gekomen. Gezien de ernst van het ongeval werd eveneens een traumahelikopter gealarmeerd. 

DSC07514 resize

 

Lees meer...

Uitruk 1 en 4 juni 2018, Ommen

Melding 1 juni: Prio 2 Reinigen wegdek Voormars Ommen

IMG 0970

IMG 0973

IMG 0979

Melding: 4 juni: Prio 1 Ongeval Hessenweg West Ommen

Eenzijdig ongeval, 2 personen gewond naar het ziekenhuis

IMG 0989

IMG 1014

Uitruk 28 mei 2018, Slagharen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Coevorderweg Slagharen

Op 28 mei 2018 moest brandweer Slagharen uitrukken voor een brand in een grasmachine ( mobiele zitmaaier). De brand was snel onder controle. Helaas bleef er van de machine weinig meer over.

foto 2

Foto US Media

Uitruk 29 mei 2018, Hardenberg

Melding: Prio 1 Brandgerucht Grote Beltenweg Hardenberg

Dinsdagmiddag kreeg de brandweer een melding van brandgerucht in de buurt van de Grote Beltenweg. Nadat de brandweer de wijde omgeving van deze weg had afgereden maar niets konden ontdekken gingen de voertuigen weer retour kazerne. Mogelijk was verstuiving op een zandpad voor rook aangezien.

Foto 13-04-16 15 01 35

Uitruk 26 mei 2018, Hardenberg

Melding: Prio 1 Woningbrand Hoogenweg

Zaterdagmorgen kreeg de brandweer een melding van een woningbrand aan de Hoogenweg, er zou brand zijn ontstaan in de meterkast.

Bij aankomst bleek de brand al geblust door de bewoners. Hierdoor hoefde de brandweer alleen nog maar een nacontrole uit te voeren.

Foto 13-04-16 15 01 28

Uitruk 20 mei 2018, Ommen

Melding: Prio 2 Dier op hoogte Hasselerweg Ommen

1e Pinksterdag werd Ommen gealarmeerd voor een kat in de boom bij een woning aan de Hasselerweg. Hier bleek een Noorse boskat al enkele dagen boven in een boom te zitten. Met behulp van de ladder kon het beestje bereikt worden en uit de boom worden gehaald. De eigenaar was zeer blij met de redding en bedankte de brandweer uitvoerig.

IMG 0802

IMG 0789

Uitruk 9 mei 2018, Junne

Melding: Prio 2 Stank / IBGS Nieuwe Hammerweg Ommen

Woensdag werd Ommen gealarmeerd voor een IBGS (incident bestrijding gevaarlijke stoffen) aan de Nieuwe Hammerweg in Ommen (buurtschap Junne). Hier waren 2 vaten gevonden met onbekende inhoud. Aan de brandweer de taak om deze te controleren op de inhoud aangezien de vaten ook lekten. De adiviseur gevaarlijke stoffen kwam ter plaatse en heeft een meting uitgevoerd. Hieruit bleek dat het om een stof ging met een hoge zuurgraad. Nader onderzoek moet uitwijzen om wat voor stof het precies gaat. De politie heeft de zaak verder in onderzoek aangezien er in de regio meerdere soortgelijke vaten zijn gevonden met daarin drugsafval.

IMG-20180509-WA0008

Lees meer...

Uitruk 7 mei 2018, Slagharen

Melding: Prio 1 Woningbrand Prinses Marijkelaan Slagharen

Maandagavond werd Slagharen gealarmeerd voor een woningbrand aan de Prinses Marijkelaan. Een "vergeten" pannetje zorgde hiervoor de nodige rookontwikkeling. Gelukkig was de brand snel onder controle.

DSC03847 resize

Lees meer...

Uitruk 4 mei 2018, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Woningbrand Lepelaarweg Dedemsvaart

Op vrijdag werd Dedemsvaart opgeroepen voor een woningbrand aan de Lepelaarweg. De woning stond vol rook en men wist niet of er nog mensen binnnen waren. Hierop werd er middelbrand gemaakt en werd ook Balkbrug gealarmeerd. Ook de tankwagen uit Ommen was aanrijdend. Bij aankomst bleken er geen mensen meer in de woning aanwezig. Wel werd een kat naar buiten gehaald, deze werd door de brandweer gereanimeerd waardoor deze het uiteindelijk gelukkig overleefd heeft.

DSC07344 resize

Lees meer...

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV