Uitruk 5 september, Balkbrug

Melding: Prio 2 Dier in kelder/put Lutten Oever Balkbrug

Balkbrug en Dedemsvaart werden woensdagochtend omstreeks half negen opgeroepen voor een koe in de put aan de Lutten Oever in Balkbrug. Balkbrug rukte uit met de TS en kreeg daarbij assistentie van post Dedemsvaart die uitrukte met de bus + veetakel.

Ter plaatse aangekomen bleek er een kalfje in de mestkelder te zijn gevallen. Twee brandweerlieden in overlevingspak, uitgerust met ademlucht gingen de kelder in op zoek naar het kalf. Na aanwijzing van de boer waar hij het beest voor het laatst gezien had werd het beestje gevonden en brachten de twee brandweerlieden het kalfje naar het begin van de mestkelder waar de collega's hen op stonden te wachten. Met behulp van een singel werd het kalf uit de kelder getrokken waarna het een koude maar wel zo frisse douche te wachten stond. Ook voor de brandweerlieden stond er een douche klaar in de vorm van een straaltje hoge druk uit de TS van Balkbrug.

Nadat het kalf was bevrijd konden beide groepen inpakken en retour kazerne.

foto 1

foto 2

foto 3

 

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV