Chauffeursoefening post Dedemsvaart

Maandagavond 8 september oefenden de brandweerchauffeurs van Dedemsvaart het 'aanjaagverband'. Buiten de ploegoefeningen om oefenen de chauffeurs ook afzonderlijk hun kerntaken. Zo bestaan er ook afzonderlijke oefeningen voor de WvD'ers (verkenners gevaarlijke stoffen) en voor elk ander specialisme. 

Vanavond werd, zoals gezegd, het 'aanjaagverband' beoefend. Een aanjaagverband betekent kortgezegd; "twee of meer in serie geschakelde brandbluspompen of blusvoertuigen voor het transporteren van bluswater over grote afstand." De 'haler', in dit geval de motorspuitaanhanger van post Dedemsvaart, zorgde voor de watertoevoer naar de tankautospuit (de blusser), die zo'n 120 meter verderop stond. Van daaruit werd onder andere een waterkanon gevoedt.

Alle snufjes van het voertuig werden tijdens de oefening weer onder de loep genomen. Op de moderne bluspompen is vaak een geautomatiseerde schuimpomp aanwezig. Het creƫren van een schuimdeken mocht tijdens deze oefening ook niet ontbreken.

IMG 7690

 IMG 7691

IMG 7692

IMG 7693

IMG 7697

IMG 7700

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV