Oefening waterongeval Dedemsvaart

De B-Ploeg van post Dedemsvaart beoefende maandagavond 5 oktober 2015 een waterongeval.

De avond bestond uit een theoretisch gedeelte waarin de actuele ontwikkelingen en procedures werden doorgenomen, en een praktijkgedeelte in de vorm van een inzet-oefening.

Bij het praktijkgedeelte werd een ongeval nagebootst waarbij een voertuig met 2 personen te water was geraakt nabij de kruising Oostwijk - van Rooyens Hoofdwijk. In het water, dat deel uitmaakt van park Kotermeerstal, moesten de twee slachtoffers door middel van een grijpredding gered worden door de bemanning van de tankautospuit. Elke brandweerpost heeft 'oppervlakteredvesten' waarmee een grijpredding kan worden gedaan. Bij incidenten waar geen grijpredding meer mogelijk is komt het duikteam ter assistentie. Deze zijn gestationeerd in Deventer en Zwolle. In dit scenario konden de twee gered worden door middel van de grijpredding. De aanvalsploeg ging te water om de twee slachtoffers te redden en de bemanning aan de kant zorgde voor een veilige werkplek en aanlijning van de redders. De oefening verliep zeer soepel, en de twee werden binnen korte tijd gered en naar de kant gebracht. De B-ploeg kan terugkijken op een geslaagde oefening!

FullSizeRender

FullSizeRender1

FullSizeRender2

IMG 0595

IMG 0596

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV