Koninklijke Onderscheiding Herman Niburg

Burgemeester Peter Snijders van de gemeente Hardenberg heeft zaterdag 17 september een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Herman Niburg uit Slagharen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Herman Niburg rondde zijn loopbaan van ruim 23 jaar als brandweervrijwilliger op 1 september af. Hij begon op 1 augustus 1993 als aspirant-brandwacht bij de groep Slagharen. Hij is nu hoofdbrandwacht en ook als chauffeur inzetbaar. Daarnaast is hij enige tijd plaatsvervangend teamleider geweest.

Herman is een man met een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor de brandweerorganisatie. Toen er krapte was binnen de groep heeft Herman alle zeilen bijgezet om de uitruk te waarborgen, dit deed hij naast het runnen van zijn eigen bedrijf.

Binnen de groep was hij penningmeester en altijd actief in het werven van nieuwe leden. Dat hij sociaal is blijkt uit de betrokkenheid bij de groep, hij kan het met iedereen goed vinden en weet een ander te stimuleren.

De feestelijke uitreiking vond zaterdag 17 september 2016 plaats in de brandweerkazerne in Slagharen.

Herman 2

Herman 3

IMG 4146

IMG 4156

foto 3

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV