Lintje voor Dirk Smit

Dirk Smit verrast met een lintje

Tijdens zijn afscheidsfeest op vrijdag 31 oktober jl. van brandweergroep Hardenberg werd Dirk Smit verrast met een Koninklijke Onderscheiding. Dirk is 30 jaar actief geweest als brandweervrijwilliger. Voor zijn inzet werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Peter Snijders reikte hem de onderscheiding uit in de brandweerkazerne van Hardenberg.

Dirk Smit stopte op 30 september na een inzet van 30 jaar als brandweervrijwilliger. Hij begon zijn carrière als aspirant-brandwacht bij de groep Hardenberg. Daarnaast werd hij opgeleid tot 'hoogwerker-bediener' en behaalde hij, naast zijn groot rijbewijs, het chauffeursdiploma ('Brandweerchauffeur zwaar'). Daarmee was zijn beschikbaarheid bij uitrukken voor de hoogwerker van nog meer waarde. Ook is Dirk Smit opgeleid tot gaspakdrager en behaalde hij het certificaat voor het onderhoud aan ademluchttoestellen. Dirk was een 'stille' maar zeer belangrijke kracht in de vrijwilliger brandweerorganisatie.

Naast zijn werk als vrijwilliger bij de brandweer maakt Dirk Smit sinds 2004 deel uit van het comité dat ieder jaar de Hardenbergse Avondvierdaagse organiseert. Zijn taak binnen de club is het uitzetten van de Klepperstadtocht, een route van 20 kilometer. Ook maakt hij afspraken met horecaondernemers en zorgt hij voor de bemensing van de controleposten. De route wordt door hem nagelopen en gefietst en op de dag zelf zorgt hij er voor dat de bewegwijzeringspijlen op de juiste plekken worden aangebracht.

brandweer 027

 

brandweer 015

brandweer 019

brandweer 040

brandweer 045

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV