Uitruk 7 mei 2017, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Achteresweg Arrien

Brandweer Ommen werd om 03.47 uur gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Achteresweg in Arrien. Bij aankomst bleek er een eenzijdige aanrijding te hebben plaatsgevonden waarbij een personenauto van de weg was geraakt en tegen enkele bomen tot stilstand is gekomen. De brandweer heeft de enige inzittende (man 24 jaar uit Hardenberg) uit de auto gehaald. De bestuurder zat niet bekneld maar kon vanwege de zware schade aan het voertuig niet uit zijn auto komen. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd voor nader onderzoek.

IMG 6857

 IMG 6879

Hieronder het volledige bericht: (bron politie.nl)

Op zondag 7 mei omstreeks 3.35 uur, rond sluitingstijd van de caf├ęs,  zagen surveillerende agenten een auto van de parkeerplaats wegrijden de Varsenerdijk in Ommen op. Het rijgedrag van de bestuurder viel zodanig op dat de agenten de bestuurder wilden controleren. De bestuurder zag blijkbaar dat de politieagenten hun dienstauto   keerden en ging er met hoge snelheid van door. Hij reageerde niet op het stopteken dat werd gegeven.

De agenten zagen  dat de bestuurder op de Achteresweg in Arrien frontaal tegen een boom botste. De auto zat zodanig in elkaar dat de bestuurder, een 24-jarige man uit de gemeente Hardenberg, niet uit zijn auto kon komen. De man zat niet bekneld en kon, nadat de brandweer hem uit het voertuig had bevrijd, zelfstandig naar de ambulance lopen.  Hij is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is nader is onderzocht.

De man verklaarde tegen de agenten dat hij een aantal biertjes had gedronken. Hij wordt verdacht van het rijden onder invloed van alcohol. Omdat de man actief in dienst is bij leger wordt het onderzoek naar de aanrijding en het onder invloed rijden overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

 

 

 

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV