Uitrukken t/m 30 mei 2020

In de maand mei hebben er tot nu toe diverse uitrukken plaatsgevonden. Hieronder een kort overzicht.

30 mei  - Natuurbrand Besthmenerberg Ommen (inzet vanuit IJsselland en Twente), Oppervlakte van circa 100x50 meter afgebrand.

IMG 9547

IMG 9554

IMG 9560

 

9 mei Landbouwvoertuig in brand Hellendoorn (gezien rookontwikkeling werd dit op afstand ook aangezien voor bos/heidebrand Lemelerberg. Hierdoor rukten ook diverse korpsen uit IJsselland uit. 

IMG 9367

6 mei - Ongeval letsel Noord Stegeren Dedemsvaart

IMG 9332

5 mei schoorsteenbrand Besthmen - Ommen

IMG 9330

5 mei - Zeer grote brand Vroomshoop (assistentie vanuit regio IJsselland)

IMG 9241

IMG 9223

4 mei - Papegaai in boom Ommen

IMG 9191

2 mei  - Containerbrand N48 Balkbrug

IMG 9177

Uitruk 9 februari 2019, Stegeren

Melding: Prio 1 Brand bijgebouw Driehoeksweg Stegeren / van Rooijens Hoofdwijk Dedemsvaart

Zaterdagavond werden Ommen en Dedemsvaart gealarmeerd voor een brand bijgebouw aan de Driehoeksweg Stegeren (later gecorrigeerd naar van Rooijens Hoofdwijk in Dedemsvaart). Hier bleek een bouwkeet in brand te staan. De brand was snel onder controle.

IMG 4776

Lees meer...

Uitruk 4 mei 2018, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Woningbrand Lepelaarweg Dedemsvaart

Op vrijdag werd Dedemsvaart opgeroepen voor een woningbrand aan de Lepelaarweg. De woning stond vol rook en men wist niet of er nog mensen binnnen waren. Hierop werd er middelbrand gemaakt en werd ook Balkbrug gealarmeerd. Ook de tankwagen uit Ommen was aanrijdend. Bij aankomst bleken er geen mensen meer in de woning aanwezig. Wel werd een kat naar buiten gehaald, deze werd door de brandweer gereanimeerd waardoor deze het uiteindelijk gelukkig overleefd heeft.

DSC07344 resize

Lees meer...

Uitruk 28 januari 2017, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Persoon te water Moerheimstraat

Zaterdagavond laat werden Dedemsvaart, Hardenberg en Zwolle (duikers) gealarmeerd voor uiteindelijk 4 personen te water aan de Moerheimstraat. Hier waren 4 jongens door het ijs gezakt. Gelukkig konden zij door omstanders uit het water worden gehaald en worden opgevangen bij bewoners in de buurt. Het ambulance personeel heeft hen onderzocht. Voor de brandweer restte er uiteindelijk geen taak.

16143537 1163623223757853 3461746545869150315 o

Uitruk 17 november 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Woningbrand de Pol

Donderdagavond werden Dedemsvaart, Balkbrug en Ommen (tankwagen) gealarmeerd voor een woningbrand aan de Pol. Bij aankomst bleek de woning vol rook te staan en stond er een vaatwasser in brand. Door snel ingrijpen kon erger worden voorkomen. De brand was snel onder controle. Met een ventilator wer de rook uit de woning gehaald.

DSC01119

 

Lees meer...

Uitruk 15 oktober 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Stank Plukon Food Group Langewijk Dedemsvaart

Zaterdagmiddag heeft een ammoniakdamp voor wat overlast gezorgd aan de Langewijk in Dedemsvaart. Bij het vervangen van een afsluiter kwam wat vloeibare ammonia vrij waarvan de damp goed te ruiken was in de straat. De situatie was bij aankomst van de brandweer stabiel. De afsluiter was al gesloten. De vrijgekomen vloeistof kan echter nog geruime tijd voor stankoverlast veroorzaken. De stank is in ieder geval niet gevaarlijk voor de omgeving zo werd geconstateerd uit metingen van de brandweer. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer is ter plaatse geweest met specialistische meetapparatuur.

voorkant-detail2

Uitruk 9 oktober 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Brandgerucht De Koningsvaren Dedemsvaart

Zondag werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd voor een brandgerucht bij een woning aan de Koningsvaren. Energiewacht had verzocht om de brandweer ter plaatse te laten komen voor een meting. De energiemaatschappij had een melding binnen gekregen van de bewoner met betrekking tot de ketel waarbij ook een vreemde lucht merkbaar zou zijn geweest. De brandweer heeft een meting uitgevoerd in en om de woning. Hierbij werden geen afwijkende waardes waargenomen. De brandweer heeft daarna het incident overgedragen aan een monteur van Energiewacht.

2336

Uitruk 21 september 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Buitenbrand Nieuwewijk Dedemsvaart

In de nacht van dinsdag op woensdag werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd voor een buitenbrand bij Zwembad de Kiefer. In een stuk grasland stond een strook gemaaid gras in brand over een lengte van ongeveer 10 meter. De brand was snel geblust.

Foto 13-04-16 15 01 28

Uitruk 24 september 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 PAC Brandmelding Archimedesstraat Dedemsvaart

Vrijdag op zaterdagnacht rukte de brandweer van Dedemsvaart uit voor een brandmelding bij Weekamp Deuren aan de Archimedesstraat. Ter plaatse werd een onderzoek ingesteld en kwam men tot de conclusie dat er geen brand woedde. Een surveillant van een beveiligingsbedrijf heeft vervolgens de brandmeldcentrale gereset.

IMG 8166

Uitruk 23 september 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Van Dedem Marke Dedemsvaart

De brandweer van Slagharen kon na het ongeval op de N377 bij Dedemsvaart met spoed naar een volgende melding in Dedemsvaart. Bij zorgcentrum Van Dedem Marke ging een brandalarm af. Aangekomen bleek dat er geen brand was maar dat het om een technische storing ging. Voor de brandweer waren er dan ook geen werkzaamheden weggelegd.

IMG 8177

Uitruk 23 september 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Brand Bijgebouw Kotermeerstal Dedemsvaart

Het was druk voor de brandweer in Dedemsvaart vrijdag. Na de melding van een ongeval op de N377 kwam er een melding van brand bij een woning aan de Kotermeerstal. De brandweer van Dedemsvaart spoedde zich naar het opgegeven adres waar een garage in brand stond. Door snel optreden van de brandweer kon overslag naar de woningen worden voorkomen. Met behulp van een overdrukventilator uit Hardenberg werd de ruimte geventileerd.

IMG 3441

Lees meer...

Uitruk 23 september 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Ongeval Wegvervoer Materieel N377 Dedemsvaart

De brandweer van Dedemsvaart kreeg vrijdagmiddag een melding van een gekantelde vrachtwagen op de rotonde Rollepaal in de N377 bij Dedemsvaart. Direct erna werd een woningbrand gemeld in Dedemsvaart waar op dat moment de prioriteit aan gegeven werd. De blusgroep van Slagharen werd vervolgens gealarmeerd om te assisteren bij het ongeval. Voor de brandweer waren er echter geen werkzaamheden weggelegd, zo bleek ter plaatse. De brandweer van Slagharen kon weer terug naar de kazerne, al werd de terugreis vrij snel onderbroken voor een nieuwe melding in Dedemsvaart.

DSC03893

Lees meer...

Uitruk 21 september 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Brand Wegvervoer Samenwijk Dedemsvaart (camper)

Woensdagochtend werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd voor een camperbrand aan de Samenwijk. De camper stond bij aankomst volledig in brand en de aanwezige gasflessen waren toen al ontploft. De brand was snel onder controle.

112

Uitruk 10 september 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Jumbo Markt Dedemsvaart

Zaterdagochtend werd de brandweer wederom gealarmeerd voor een brandmelding bij Jumbo. Ook nu bleek het loos alarm en heeft de brandweer enkel een nacontrole uitgevoerd.

Kazerne logo 2

Uitruk 9 september 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Jumbo Markt Dedemsvaart

Vrijdagochtend werd een rookmelder geactiveerd in de Jumbo Supermarkt aan de Markt. Dit ontstond tijdens het afbakken van brood op de broodafdeling. Voor de brandweer was er niets te doen.

IMG 8156

Uitruk 5 september 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Buitengaats Schuttevaer

Maandag rond het middaguur rukte de brandweer uit voor een brandmelding bij Buitengaats. Het bleek te gaan om een loos alarm en voor de brandweer was er niets te doen.

Uitruk 19 augustus 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Buitenbrand Mulderij Dedemsvaart

Vrijdagavond rukte de brandweer van Dedemsvaart met spoed uit naar de Mulderij voor een brand in een strook bosschage. De brand was via een smal pad net te bereiken. De brand was snel geblust.

Brandweer detail

Uitruk 8 augustus 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Dier op Hoogte De Aak Dedemsvaart

Maandagavond rukte de brandweer uit voor 'een kat in de boom'. De kat zat al geruime tijd op circa 7 meter hoogte. De brandweer heeft het beestje uit de boom gehaald.

brandweer

Uitruk 7 augustus 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Buitengaats Schuttevaer Dedemsvaart

Zondagavond rukte de brandweer van Dedemsvaart uit voor een brandmelding bij Buitengaats. Er bleek voor de brandweer niets te doen, het alarm was veroorzaakt door aangebrande tosti's.

2336

Uitruk 31 juli 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Dierenhulp Kortejacht Dedemsvaart

Zondagochtend werd de brandweer van Dedemsvaart te hulp gevraagd aan het Kortejacht. In een vijver vol koikarpers en steuren was een lek ontstaan. Omdat de vijver drastisch was leegelopen kon alleen een bulk water de vissen nog van de ondergang redden. De brandweer is ongeveer een uur bezig geweest met het vullen van de vijver.

01.30.2014 16.04.56

Uitruk 21 juli 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Woningbrand Het Wilgeroosje Dedemsvaart

Donderdagochtend werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan Het Wilgeroosje in Dedemsvaart. Bij het afbakken van broodjes zou brand zijn ontstaan. De bewoners verlieten de woning in afwachting van de brandweer. Gelukkig bleek het mee te vallen en was de brand snel uit. De woning stond nog wel vol rook en werd geventileerd door de brandweer.

DSC02751

Lees meer...

Uitruk 19 juli 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Buitenbrand Langewijk Dedemsvaart

Dinsdagmiddag om 12:30 uur werd er alarm geslagen voor de brandweer van Dedemsvaart. Achter een woning aan de Langewijk stonden coniferen in brand. Vanwege de kans op overslag naar de woning rukte de brandweer met spoed uit. De brand was snel onder controle en de woning bleef behouden.

2336

Uitruk 12 juli 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Nacontrole Brand Hoofdvaart Dedemsvaart

Dinsdagavond heeft de brandweer van Dedemsvaart een nacontrole uitgevoerd bij een woning aan de Hoofdvaart. De bewoners hadden de brandweer gebeld nadat zij een branderige lucht in huis roken en de oorzaak niet konden vinden. De brandweer heeft tijdens de controle ontdekt dat het probleem mogelijk bij de wasmachine vandaan kwam. De wasmachine werd uitgeschakeld en de bewoners werd geadviseerd een installateur te waarschuwen.

Laadstekker

Uitruk 30 juni 2016, Dedemsvaart

Windhoos zorgt voor veel schade in Dedemsvaart

Een windhoos heeft voor veel schade gezorgd in Dedemsvaart. Donderdagavond rond kwart over zeven barstte het natuurgeweld los in- en ten zuiden van het centrum. Niet veel later stroomden de meldingen binnen bij de Meldkamer Oost Nederland. Beide ploegen van Dedemsvaart hebben de hele avond hun handen vol gehad om de stormschades op te ruimen. De schades varieerden veelal van omgewaaide schuttingen, weggewaaide dakpannen en afgebroken takken. Een complete boom werd zelfs bijna ontworteld langs de waterkant aan De Wisseling. Ook het dak van een winkelpand in de Julianastraat liep schade op, waar de wind het dak omhoog blies. Bij een restaurant op de hoek Julianastraat-Wisseling sneuvelden enkele ramen door rondvliegende takken. Rond middernacht waren de ploegen weer terug op de kazerne.

Ook in de nabije omgeving (Balkbrug-Witharen) kwamen meldingen binnen van stormschade. Aan de Bakkersweg, Balkerweg en Maatschappijwijk waren ook diverse takken en bomen omgewaaid. Bij enkele schuren waren dakplaten weggewaaid en waren maisvelden platgewaaid door het slechte weer.

IMG 2452

IMG 2465

IMG 2470

Foto's hierboven brandweer Ommen-Hardenberg

DSC00691

Lees meer...

Uitruk 19 juni 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Brand Container De Magnolia Dedemsvaart

 In de nacht van zaterdag op zondag werd de brandweer van Dedemsvaart verzocht om naar De Magnolia te rijden vanwege een containerbrand. Omdat ook een schutting al vlam had gevat werd er een spoedmelding van gemaakt. De brand was snel onder controle en door het snelle optreden is erger voorkomen.

Foto 13-04-16 15 00 06

Uitruk 14 juni 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Stichting Philadelphia Mesdagstraat Dedemsvaart

Dinsdagmiddag rond etenstijd kreeg de brandweer van Dedemsvaart een brandmelding van Stichting Philadelphia. Voor de brandweer waren er geen werkzaamheden weggelegd aangezien de melding werd veroorzaakt door 'bakken en braden'.

Foto 13-04-16 15 02 07

Uitruk 13 juni 2016, Dedemsvaart

Melding: Ongeval Wegvervoer Letsel Ommerkanaal Dedemsvaart

Maandagmiddag werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op het Ommerkanaal in Dedemsvaart. Op de kruising met de Oostwijk waren twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen. Bij de aanrijding vielen gelukkig geen gewonden. De brandweer hoefde niet in actie te komen bij het ongeval.

DSC02448

Lees meer...

Uitruk 11 juni 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Liftopsluiting Rozenheim Dedemsvaart

Zaterdagmiddag kwamen mensen vast te zitten in een lift van een appartementencomplex aan het Rozenheim in Dedemsvaart. Aan de brandweer de taak om de mensen te bevrijden uit hun benarde positie. Net toen de brandweer wilde beginnen met de reddingsoperatie kwamen de mensen naar buiten. De brandweer hoefde dus niet meer in actie te komen.

Foto 13-04-16 15 01 28

Uitruk 9 juni 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Dier Te Water Moerheimstraat Dedemsvaart

Donderdagochtend zwom een hond in 'de Hoofdvaart' van Dedemsvaart. Het dier bleek niet op eigen kracht het water uit te kunnen komen waardoor de brandweer werd gealarmeerd. Voorzien van een oppervlakte-reddingspak en een ladder werd de hond al snel gered uit het water. Eenmaal op de kant nam het dier wel gelijk 'de benen'.

2336

Uitruk 6 juni 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Stichting Philadelphia Zorg Mesdagstraat Dedemsvaart

Maandagavond tijdens de oefenavond klonk het alarm van de pagers van de brandweerlieden van Dedemsvaart. Een automatisch brandalarm bij Stichting Philadelphia was af te lezen op het scherm. Met spoed rukte de ploeg uit naar de zorginstelling. Van brand was echter geen sprake. Het alarm werd mogelijk veroorzaakt door 'roken onder de melder'.

philadelphia

Uitruk 2 juni 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Stormschade Mulderij Dedemsvaart

Donderdagavond om kwart voor elf werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd voor een 'stormschade'. Op de Mulderij was een grote boom omgewaaid en blokkeerde daarmee de gehele rijbaan. Aangezien de boom in een onoverzichtelijke bocht lag werd de Mulderij ruim afgezet. De ploeg heeft de boom met behulp van de kettingzaag in stukken gezaagd. Het verwijderen van de boom nam ruim een uur in beslag. Rond middernacht was de rijbaan weer vrij en keerde de ploeg weer terug naar de kazerne. 

Foto 13-04-16 15 00 06

Uitruk 1 juni 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Buitengaats Schuttevaer Dedemsvaart

Woensdag aan het begin van de avond kwam er een brandmelding binnen van 'Buitengaats' aan de Schuttevaer. De rook van een aangekoekte magnetronmaaltijd had een rookmelder geactiveerd. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd.

Foto 13-04-16 15 00 37

Uitruk 25 mei 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel Hoofdvaart Dedemsvaart

Woensdagavond belandde een personenauto in de voortuin van een woning aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart. Na een uitwijkmanoeuvre verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam (na een duik in de heg) op de zijkant in de voortuin terecht. De woning werd daarbij net niet geraakt. De brandweer van Dedemsvaart werd naar de plek des onheils gedirigeerd vanwege een mogelijke beknelling. Aangekomen was het slachtoffer al uit het voertuig en werd opgevangen in een woning. De man raakte wonder boven wonder niet noemenswaardig gewond. Voor de brandweer waren er geen werkzaamheden weggelegd waardoor de ploeg al vrij snel kon inrukken.

DSC00667

Lees meer...

Uitruk 7 mei 2016, Denekamp

Melding: Prio 1 Bijstand Heidebrand Brandlichterweg Denekamp

Zaterdagavond rukte de brandweer van Dedemsvaart met twee tankautospuiten uit naar Denekamp, waar bijstand werd gevraagd van de Handcrew Overijssel bij een grote heidebrand aan de Brandlichterweg. Ook Den Ham en Nijverdal (samen met 'Dedemsvaart' vormen zij de Handcrew Overijssel) rukten met spoed uit. Een gebied van ongeveer 120 bij 30 meter heide was in vlammen opgegaan. Bij aankomst van de Handcrew was de brand net onder controle. De Handcrew is vervolgens met hun specialistische gereedschappen het veld ingegaan voor nablussing, om ondergrondse vuurhaarden definitief te doven. Na ongeveer een uur waren de vuurhaarden afgeblust en kon het team weer 'huiswaarts'. 

Momenteel is 'Code Oranje' van kracht. Vanwege de snelle uitbreidingkansen bij een natuurbrand rukt de brandweer met meer materieel uit bij een dergelijke melding. 

IMG 4019

Uitruk 23 april 2016, Hengelo

Melding: Prio 1 BIJSTAND Handcrew Overijssel Heidebrand Hengelo

De brandweer van Dedemsvaart moest zaterdagochtend tijdens nabluswerkzaamheden bij de brand in Balkbrug met spoed verder naar de volgende klus. Er werd alarm geslagen voor de Handcrew voor bijstand bij een grote heidebrand in Hengelo. Beide blusploegen van Dedemsvaart rukten uit nadat de meldkamer het korpsalarm had uitgegeven. Ook Den Ham en Nijverdal (gezamenlijk vormen zij de Handcrew Overijssel) rukten uit naar de brand. Vanwege de snelle uitbreiding van de brand schaalde de brandweer in Twente op naar 'zeer grote brand'. Tegen de tijd dat de Handcrew op de plek des onheils was aangekomen bleek de brand echter onder controle. Er werd een verkenning uitgevoerd met de Quad van de Handcrew maar tot een inzet van het voltallige team leidde het niet. Enkele smeulende hotspots werden afgeblust met het reeds aanwezige potentieel.  

IMG 4019

Uitruk 23 april 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Wehkamp Magazijnen Rollepaal Dedemsvaart

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd voor een brandmelding bij de oude lokatie van Wehkamp aan de Rollepaal. Tijdens werkzaamheden was een rookmelder geactiveerd. Voor de brandweer was er niets te doen.

Foto 13-04-16 15 00 06

Uitruk 19 april 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Buitenbrand N377 Dedemsvaart

Dinsdagavond kwam er bij de meldkamer een melding binnen van een grote buitenbrand langs de N377 tussen Dedemsvaart en Slagharen. Een grote berg snoeihout stond in brand en de metershoge vlammen zouden daarbij de hoogspanningskabels raken volgens de melder. De centralist stuurde vervolgens de brandweer van Dedemsvaart met 'toeters en bellen' de weg op. Tussen de Industrieweg en de tweede afslag Langejacht werd het verlate 'paasvuur' aangetroffen, aan de andere kant van het water. Met twee stralen hoge druk en een schuimdeken werd de brand geblust. Ongeveer een uur na alarmering was de ploeg weer terug op de kazerne.

Foto 13-04-16 15 00 37

Uitruk 16 april 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel N377 Dedemsvaart

Zaterdagochtend om 08:40 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op de Provincialeweg N377 bij Dedemsvaart. Een bestelbus met aanhanger was in de sloot beland. De bestuurder heeft het er gelukkig goed vanaf gebracht en kon zonder zware verwondingen zelf uit zijn voertuig klimmen. Bij aankomst van de brandweer van Dedemsvaart en Balkbrug zat de bestuurder op zijn gekantelde bestelbus, in afwachting van de hulpverleners. Met een loopplank kon hij van de auto worden gehaald. Direct daarna is de man onderzocht door ambulancepersoneel.

DSC00388

Lees meer...

Uitruk 15 april 2016, Zuidwolde

Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel Nieuwe Dijk Zuidwolde (Middel HV)

Meldkamer Noord Nederland alarmeerde vrijdagavond de brandweer van Dedemsvaart voor een ernstig ongeval op de grens tussen Balkbrug en Zuidwolde, nadat door de brandweer Zuidwolde was opgeschaald naar 'Middel Hulpverlening'. Dit betekent dat er een tweede eenheid wordt gealarmeerd. Een frontale aanrijding had plaatsgevonden nabij de kruising Nieuwe Dijk - Ommerweg in Zuidwolde, net over de grens bij Balkbrug. Bij het ongeval vielen drie slachtoffers, waarvan er twee door de brandweer uit hun auto's moesten worden bevrijd. De slachtoffers zijn overgebracht naar verschillende ziekenhuizen.

DSC08116

Lees meer...

Uitruk 15 april 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Stank Nieuwewijk Dedemsvaart

Vrijdagavond omstreeks 21:00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een gaslekkage aan de Nieuwewijk. Er werd gas geroken vlakbij de bushalte Haitjema. De brandweer ging op onderzoek uit en vond inderdaad een gaslek in de grond. De omgeving werd afgezet in afwachting van de gasleverancier. Omstreeks half elf was de ploeg terug in de kazerne. Tijdens dit incident werd de andere ploeg van Dedemsvaart gealarmeerd voor een ernstig ongeval in Zuidwolde. De tweede tankautospuit van de post Dedemsvaart is hiervoor ingezet.

Foto 13-04-16 15 02 07

Uitruk 11 april 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Woningbrand Peterswijk Dedemsvaart (Schoorsteen)

Maandagavond rukte de brandweer uit voor een schoorsteenbrand bij een woning aan de Peterswijk in Dedemsvaart. Met behulp van de hoogwerker uit Hardenberg werd de schoorsteen geveegd. 

DSC00493

Lees meer...

Uitruk 6 april 2016, Stegeren

Melding: Prio 1 Woningbrand Driehoekweg Stegeren

Het was 'kantje boord' voor de bewoners en hun woning aan de Driehoekweg in Stegeren. Woensdagochtend om 05:48 werd de brandweer van Dedemsvaart, Ommen (tankwagen) en Hardenberg (hoogwerker) gealarmeerd voor een woningbrand aan de Driehoekweg in Stegeren. Op het adres zou een schoorsteenbrand woeden, wat bij aankomst niet het geval bleek. De brand bevond zich in het plafond tussen de beneden en bovenverdieping. Direct was het alle hens aan dek om uitbreiding te voorkomen. Het houten plafond op de begane grond moest daardoor deels worden gesloopt om bij het vuur te komen. Hierdoor is aanzienlijke schade opgelopen aan de woning. Gelukkig heeft de bewoner de brand zelf ontdekt toen hij was opgestaan voor zijn werkdag en is daardoor erger voorkomen. Hij kon daardoor met zijn vriendin en kinderen de woning bijtijds verlaten. Enkele minuten later hing er al een forse laag rook in de woning. De brand in het plafond is vermoedelijk ontstaan omdat de schoorsteen verstopt zat. Uit voorzorg heeft de brandweer daardoor ook de schoorsteen nog geveegd. De brandweer is zo'n twee uur bezig geweest om de brandhaardjes te blussen en de schoorsteen te vegen. Stichting Salvage is gewaarschuwd om de bewoners bij te staan bij de naweeën van de brand. 

112

Uitruk 2 april 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Aanleunwoningen De Tjalk Dedemsvaart

Tijdens het jaarfeest van brandweercluster Oost werden de pagers geactiveerd van blusploegleden uit Dedemsvaart. Zij mochten het feest tijdelijk verlaten in verband met een brandmelding bij de aanleunwoningen aan De Tjalk. Langdurig was de afwezigheid niet.  Omdat het om een aangebrande maaltijd ging was de ploeg al snel weer terug bij 'de Baron', waar het jaarfeest plaatsvond.

Kazerne logo 2

Uitruk 1 april 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Aanleunwoningen Tjalk Dedemsvaart

Vrijdagmiddag rond etenstijd rukte de brandweer van Dedemsvaart uit voor een brandmelding bij de aanleunwoningen aan De Tjalk in Dedemsvaart. Zoals het tijdstip al deed vermoeden ging het hier om een aangebrande maaltijd. Voor de brandweer was er dan ook niets te doen.

brandweer

Uitruk 31 maart 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Wehkamp Magazijnen Rollepaal Dedemsvaart

Donderdagmiddag rukte de brandweer uit voor een automatische brandmelding bij Wehkamp Magazijnen. Tijdens werkzaamheden was er een kabelbreuk ontstaan bij een brandmelder, die vervolgens alarm genereerde. Voor de brandweer restte er niets anders dan een nacontrole.

042337

Uitruk 22 maart 2016, Deventer

Melding: Prio 2 Aflos Zeer Grote Brand Deventer

De brandweer van Dedemsvaart werd dinsdagavond om 23:30 gealarmeerd voor aflossing van collega's bij de zeer grote brand in de binnenstad van Deventer. De ploeg uit Dedemsvaart heeft met name nabluswerkzaamheden uitgevoerd. Daarbij werd gebruik gemaakt van de hoogwerker uit Zutphen. Diverse vuurhaarden werden ontdekt en afgeblust. Omstreeks 08:30 uur waren de brandweerlieden weer terug in Dedemsvaart.

FullSizeRender

Uitruk 22 maart 2016, Dedemsvaart

Prio 1 Ongeval Letsel Binnen Pascalstraat Dedemsvaart

Dinsdagmiddag werden de hulpdiensten verzocht met spoed naar de Pascalstraat te gaan, waar een man onder een pallet van ongeveer 100 kg terecht zou zijn gekomen. Vanwege de zware last op de man werd ook de brandweer gealarmeerd. Ook werd een traumahelikopter aangestuurd, waarvan de komst later gecanceld werd. Ter plaatse lag de man op de grond met de pallet naast hem. Er was dus geen sprake van een beknelling. Brandweer en ambulance hebben zich over de man bekommerd en is na stabilisatie met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft het ongeval in onderzoek.

DSC00114

Lees meer...

Uitruk 19 maart 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel Langewijk Dedemsvaart

De brandweer van Dedemsvaart en Ommen (HV) werden gisteravond gealarmeerd voor een ongeval op de Langewijk. Ter hoogte van de Asterstraat had een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's. De bestuurster van een VW Polo was door een achteropkomende Peugeot 307 in de flank geraakt, nadat eerstgenoemde was gedraaid op de weg. De bestuurster van de VW Polo is door brandweer- en ambulancepersoneel uit haar voertuig gehaald. Het hulpverleningsvoertuig uit Ommen hoefde uiteindelijk niet ingezet te worden.

DSC00236

Lees meer...

Uitruk 1 maart 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Aanleunwoningen De Tjalk Dedemsvaart

Dinsdagmiddag rond half vijf rukte de brandweer van Dedemsvaart uit voor een brandmelding bij de aanleunwoningen van zorgcentrum Van Dedem Marke. De oorzaak betrof 'bakken en braden'. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd en kon daarna terug naar de kazerne.

2336

Uitruk 1 maart 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Woningbrand Beatrixstraat Dedemsvaart

In de nacht van maandag op dinsdag werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd voor een woningbrand aan de Beatrixstraat. De bewoner en zijn hond hebben zich ternauwernood in veiligheid kunnen brengen door bijtijds de woning te verlaten. De ploeg uit Dedemsvaart bluste de brand en heeft de woning geventileerd met een overdrukventilator. De hoogwerker uit Hardenberg heeft assistentie verleend bij de inzet. Brandweer en politie doen onderzoek naar de oorzaak van de brand.

DSC07816

Lees meer...

Uitruk 17 februari 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Brand Wegvervoer De Wederik Dedemsvaart

Woensdagochtend werd er een autobrand gemeld aan De Wederik in Dedemsvaart. De brandweer ontving de melding omstreeks half negen, waarop een blusgroep uit Dedemsvaart op pad werd gestuurd. Bij aankomst stond de personenauto volledig in brand, hetgeen gepaard ging met meerdere harde knallen door ontploffende airbags. Brandende brandstof dat wegstroomde uit de brandstoftank en daardoor een vloeistofbrand om de auto vormde bemoeilijkte de inzet enigszins maar met het inzetten van schuim werd hier korte metten mee gemaakt. De deksel van een rioolputje werd afgedekt met een zak met zand zodat de brandstof niet het riool in zou stromen. De brand ontstond door een technisch mankement. De eigenares moest na het verlaten van de oprit de auto meerdere keren opnieuw starten nadat deze afsloeg. Bij de laatste poging werd er klaarblijkelijk een ontsteking gevormd en stond de auto binnen no-time in lichterlaaie. Ze kon nog net haar twee kinderen uit de auto halen. De Wederik werd tijdens de blussing afgezet door de politie. De gemeente werd gewaarschuwd om zorg te dragen dat het gebruikte schuim en de brandstofrestanten werden opgeruimd. Een berger haalde de totaal uitgebrande auto op.

DSC01007

Lees meer...

Uitruk 11 februari 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Tilassistentie Gentiaanstraat Dedemsvaart

In de nacht van woensdag op donderdag werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd in verband met een assistentieverzoek van de ambulancedienst. In een woning aan de Gentiaanstraat moest een man vanaf zijn bed naar beneden worden gebracht. Met de vier aanwezige ambulancebroeders was er nog niet genoeg mankracht om dit te volbrengen. De brandweer bood ze daarom 'de sterke hand'. Eerst werd de man in bed op een speciaal matras gelegd en vastgezet. Daarna werd de man naar beneden getild via de trap. Na wat wikken en wegen door de krappe ruimten lukte het de man beneden te krijgen en op de gereedstaande brancard te leggen. Voor de brandweerlieden was hiermee de klus geklaard en kon de ambulancedienst de man overbrengen naar het ziekenhuis. 

2336

Uitruk 6 februari 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Stank Reuverswerf Dedemsvaart

Zaterdagavond werd de brandweer van Dedemsvaart en Hardenberg (hulpverleningsvoertuig) op pad gestuurd na een telefoontje van een bewoner aan de Reuverswerf over een vreemde lucht. In zijn kelderkast was een geur waargenomen dat sterk op gas leek. Mede vanwege de wegwerkzaamheden die de dagen ervoor plaatsvonden en daarbij mogelijk een gasleiding geraakt zou kunnen zijn werd de brandweer gebeld. De ploeg uit Dedemsvaart heeft een meting uitgevoerd binnen en buiten de woning. Er werd geen gas gemeten. De vreemde lucht was met vlagen waar te nemen en bij aankomst van de brandweer minimaal. Omdat de meters van de brandweer niet in alarm sloegen werd de situatie als veilig beschouwd. Wat de stank heeft doen veroorzaken is niet bekend.

FullSizeRender

Uitruk 3 februari 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Aanleunwoningen De Tjalk Dedemsvaart

Woensdagmiddag werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd voor een brandmelding bij de aanleunwoningen van zorgcentrum Van Dedem Marke. Al snel bleek er voor de brandweer geen werkzaamheden weggelegd, het betrof een loos alarm.

aanleunwoningen

Uitruk 24 januari 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Persoon te water Kotermeerstal Dedemsvaart

Zondagmiddag, vlak na de burgernetmelding over een vermiste vrouw uit Dedemsvaart, werd er alarm geslagen voor de brandweer. Naast politie startte ook de brandweer een zoekactie. In en rondom de Kotermeerstal werd gezocht naar de vrouw. Met behulp van twee brandweerboten, warmtebeeldcamera's en zoeklichten werd de plas afgezocht. Een duikteam uit Zwolle stond stand-by bij het Kotermeer. De zoektocht leverde helaas niets op. De vrouw is nog niet gevonden. De politie vraagt burgers om uit te kijken naar een opoefiets met beige fietstassen. Het volledige bericht vind u hier. De politie is ook maandag verder gegaan met de zoekactie.

DSC01709

Lees meer...

Uitruk 21 januari 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Brandgerucht De Wederik Dedemsvaart

De brandweer van Dedemsvaart rukte woensdagavond rond 21:45 uur uit voor een brandgerucht aan De Wederik. Een bewoner in de straat vernam een sterke brandlucht maar wist niet waar deze van afkomstig was. De brandweer voerde een inspectie uit in de omgeving maar vond geen bijzonderheden. Waar de branderige lucht vandaan kwam is nog onbekend.

voorkant-detail2

Uitruk 16 januari 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Woningbrand Rheezerend Dedemsvaart

Zaterdagavond om 23:39 uur werd de brandweer van Dedemsvaart en Hardenberg (hoogwerker) gealarmeerd voor een woningbrand aan het Rheezerend in Dedemsvaart. In eerste instantie zou het gaan om een brand in een woning met een rieten dak. De centralist stond op het punt om op te schalen naar 'middelbrand' maar kon dit nog net tegen houden toen bekend werd dat het om een schoorsteenbrand ging bij woning aan de ándere kant van de straat. Deze woning was voorzien van een pannen dak. Toen de brandweer op het adres arriveerde sloegen de vlammen nog uit de schoorsteen. Het vuur woedde met name in de 'kraaienvanger', bovenin het schoorsteenkanaal. Met behulp van de hoogwerker werden de brandende stukken creosoot verwijderd.

DSC01476

Lees meer...

Uitruk 12 januari 2016, Dedemsvaart

Mellding: Prio 1 Rookdetectie Wehkamp Magazijnen Rollepaal Dedemsvaart

Dinsdagochtend rukte de brandweer met spoed uit naar Wehkamp Magazijnen voor een brandmelding. De meldkamer had tijdens meerdere pogingen nog geen contact gekregen met iemand van het bedrijf. De evacuatie van het bedrijf was al wel gestart want bij aankomst van de brandweer stonden alle (enkele honderden) medewerkers buiten op de parkeerplaats. Gelukkig kwam toen vrij snel het verlossende bericht van een BHV'er dat er van brand geen sprake was. Een handmelder was per ongeluk ingedrukt doordat er een rolcontainer tegenaan gebotst was. De brandweer kon onverrichter zake terug naar de kazerne.

brandweer

Uitruk 10 januari 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Buitengaats Schuttevaer Dedemsvaart

Zondagmiddag rukte de brandweer van Dedemsvaart uit naar Buitengaats aan de Schuttevaer voor een brandmelding. Al snel kwam het bericht dat het een loos alarm betrof. Voor de brandweer was er dan ook niets te doen.

042306

Uitrukken 9 januari 2016, Dedemsvaart

Weinig nachtrust voor de Dedemsvaartse brandweerlieden. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden zij twee keer gealarmeerd voor een brandmelding. De eerste melding was om 03:47 uur toen er een buitenbrand werd gemeld aan de Moerheimstraat. Dit betrof een kleine brand in een stapel papier en was snel geblust. Om 04:21 uur kwam er een brandmelding binnen bij de Van Dedem Marke aan de Tjalk. Hier was een handmelder ingedrukt, maar van brand bleek bij aankomst gelukkig geen sprake.

2015-04-27 12.49.34

Uitruk 6 januari 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Brand Wegvervoer Holvastwerf Dedemsvaart

Woensdagmiddag werd de brandweer van Dedemsvaart voor de derde keer die dag gealarmeerd. Nu werd er een melding gedaan van een autobrand aan de Holvastwerf. De voorzijde van een personenauto was in brand geraakt. De eigenaar was alleen die ochtend nog met zijn auto op pad geweest. Een bluspoging van de eigenaar slaagde, waardoor de brandweer enkel nog een nacontrole hoefde te doen en de laatste vuurrestanten hoefde te blussen. De auto kan total loss worden beschouwd.

DSC01102

Lees meer...

Uitruk 6 januari 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Aanleunwoningen De Tjalk Dedemsvaart

Woensdagmiddag rond 14:00 uur rukte de brandweer uit voor een brandmelding aan De Tjalk in Dedemsvaart. Een pannetje op het vuur bleek de oorzaak. Gelukkig had het nog niet tot een 'vlam in de pan' ontplooid waardoor een nacontrole voldoende was. 

aanleunwoningen

Uitruk 6 januari 2016, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Dierenhulp Oostwijk Dedemsvaart

Woensdagochtend om 07:39 uur werd er een melding uitgedaan voor de post Dedemsvaart om hulp te bieden bij de bevrijding van een paard. Het dier was met zijn been in een houten schot vast komen te zitten. Vanwege de verwondingen had de eigenaar ook al een dierenarts laten aanrukken. De brandweer hoefde uiteindelijk niet uit te rukken toen bekend werd dat het paard al bevrijd was. 

De ploeg is daarna een aantal uur op de kazerne aanwezig geweest in verband met de extreme gladheid. Het piket werd ingesteld om de opkomsttijd te minimaliseren. Vanwege de gladheid duurt het namelijk ook voor brandweervrijwilligers langer om op de kazerne te komen.

Veetakel 3

Uitruk 30 december 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Woningbrand De Gieteling (keuken)

Woensdag om 00:08 uur werd er een keukenbrand gemeld in een woning aan De Gieteling in Dedemsvaart. De meldkamer stuurde een tankautospuit uit Dedemsvaart en de hoogwerker uit Hardenberg 'op pad' voor deze klus. Door de aanwezigheid van een rookmelder werden de bewoners attent gemaakt op de brand in de keuken. De bewoners (inclusief baby) konden de woning daardoor snel verlaten en hebben vervolgens bij de buren om hulp gevraagd. De buurman reageerde adequaat en is de brand te lijf gegaan met een poederblusser. Voor de brandweer restte enkel het uitvoeren van een nacontrole en het ventileren van de woning. Stichting Salvage werd ook nog gewaarschuwd door de brandweer vanwege de nevenschade die ontstaan is door het poeder van de poederblusser. Zij zullen zich bekommeren over de nasleep van de brand en de ontstane schade. 

DSC00951

Lees meer...

Uitruk 21 december 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Nacontrole Brand Boekweitstraat Dedemsvaart

In de nacht van zondag op maandag werden de bewoners van een woning aan de Boekweitstraat abrupt uit hun slaap gewekt door een alarmerende rookmelder. De woning was vol rook komen te staan na een defect in een houtkachel. Iedereen heeft de woning gelukkig snel kunnen verlaten. Wel werd er om de komst van een ambulance gevraagd om de bewoners van een medische check te voorzien vanwege de rookinhalatie. Aan de brandweer was het de taak om een nacontrole en een meting uit te voeren. De brandweer heeft hierbij de woning geventileerd. Gelukkig was het huis voorzien van rookmelders en is daardoor erger voorkomen!

112

Uitruk 14 december 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Stichting Philadelphia Zorg Mesdagstraat Dedemsvaart

Tijdens de chauffeursoefening deze maandagavond werden de pagers van de brandweerlieden geactiveerd in verband met een brandmelding bij stichting Philadelphia aan de Mesdagstraat. De oefening werd abrupt afgebroken om vervolgens uit te rukken naar het object. Stoomvorming bleek de oorzaak te zijn van de melding.

Afgelopen vrijdagmiddag rukte de brandweer van Dedemsvaart ook al uit naar hetzelfde object, ook toen betrof het een loos alarm.

philadelphia

Uitruk 7 december 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Buitengaats Schuttevaer Dedemsvaart

Zondagavond klokslag twaalf uur (op enkele seconden na) en daarmee de dienstwissel tussen de ploegen van Dedemsvaart werd de brandweer gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij Buitengaats aan de Schuttevaer. Een intensief begin van de dienstweek werd het niet, het bleek namelijk een loos alarm. De brandweerlieden konden daarmee al snel hun bed weer opzoeken.

buitengaats

Uitruk 6 december 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Nacontrole Brand Langewijk Dedemsvaart

Na de schoorsteenbrand op sinterklaasavond werd de brandweer van Dedemsvaart de dag erop wederom verzocht om naar de woning te gaan voor een nacontrole. De bewoners dachten rook gezien te hebben waardoor ze uit voorzorg de brandweer hebben gebeld. Tijdens de controle met onder andere de warmtebeeldcamera bleek er gelukkig niets aan de hand. De brandweer kon dan ook onverrichter zake terug naar de kazerne.

112

Uitruk 5 december 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Woningbrand Langewijk Dedemsvaart (Schoorsteen)

Op sinterklaasavond werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd voor een schoorsteenbrand bij een vrijstaande woning aan de Langewijk. De bewoners waren attent gemaakt door voorbijgangers dat de schoorsteen in brand stond. Met behulp van de hoogwerker uit Hardenberg werd de schoorsteen geveegd. Zwarte piet werd niet (meer) aangetroffen in het schoorsteenkanaal..

DSC00745

Lees meer...

Uitruk 28 november 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Magnolia Dedemsvaart

Zaterdagmiddag rukte de brandweer van Dedemsvaart uit naar De Magnolia voor een automatisch brandalarm. Tijdens het aanrijden werd duidelijk dat er geen sprake was van brand. De ploeg kon de rit zonder spoed vervolgen en heeft bij het verzorgingstehuis een nacontrole uitgevoerd.

magnolia2

Uitruk 22 november 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Buitengaats Schuttevaer Dedemsvaart

Zondagmiddag rond half vier rukte de brandweer van Dedemsvaart uit naar verzorgingstehuis Buitengaats aan de Schuttevaer. Tijdens het bereiden van een maaltijd was een rookmelder afgegaan, zo bleek bij aankomst. De brandweer hoefde verder niet in actie te komen.

brandweer

Uitruk 15 november 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Stormschade Sportlaan Dedemsvaart

Zondagmiddag werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd in verband met de naweeën van de herfstorm die in de nacht van zaterdag op zondag over Nederland raasde. In een boom aan de Sportlaan hing een half-afgescheurde tak gevaarlijk boven de weg. Omdat de middelen op de brandweervoertuigen niet toereikend bleek werd de hoogwerker uit Hardenberg ter plaatse verzocht. Met behulp van deze hoogwerker werd de tak verwijderd. De noordelijke zijde van de Sportlaan is hierdoor korte tijd afgesloten geweest. 

image

Foto: Don Stolwijk - US Media

Uitruk 17 oktober 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Buitengaats Schuttevaer

Zaterdagmiddag werd de brandweer van Dedemsvaart wederom gealarmeerd voor een brandmelding bij verzorgingstehuis Buitengaats. Ook dit keer ging het om 'bakken en braden'. Bij het bakken van pannenkoeken werd alarm veroorzaakt. De brandweer kon onverrichter zake retour kazerne.

Dedemsvaart zijkant

Uitrukken 16 oktober 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Buitengaats Schuttevaer / Zorgcentrum Schuttevaer

Brandweerpost Dedemsvaart is vrijdag twee keer gealarmeerd voor een automatische brandmelding. De eerste was rond de middag bij zorgcentrum Buitengaats. De tweede melding was bij de buren, thv de apotheek. Koken en een brandend stukje plastic bleken de oorzaak te zijn van de meldingen. Voor de brandweer was er bij beide uitrukken niets te doen.

01.30.2014 16.03.34

Uitruk 14 oktober 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Hoofdgebouw van Dedem Marke

Omstreeks half vier in de nacht van dinsdag op woensdag werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd voor een brandmelding bij verzorgingstehuis van Dedem Marke. De medewerkers van het tehuis hadden een maaltijd te lang in de magnetron laten staan. De hele gang rook naar de verbrande maaltijd, die twee rookmelders had geactiveerd. De ruimte werd al geventileerd bij aankomst van de brandweer. De brandweer heeft geen werkzaamheden hoeven te verrichten.

brandweer

Uitruk 9 oktober 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Buitengaats Schuttevaer Dedemsvaart

Vrijdagavond rond 18:00 uur rukte de brandweer uit voor een brandmelding bij Buitengaats aan de Schuttevaer. Er bleek voor de brandweer niets te doen waardoor inzet niet nodig was.

buitengaats

Uitruk 25 september 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Buitengaats Schuttevaer Dedemsvaart

Vrijdag aan het begin van de middag rukte de brandweer uit voor een brandmelding bij zorgcentrum Buitengaats aan de Schuttevaer. Veel was er niet te doen voor de brandweer, het alarm was veroorzaakt door 'bakken en braden'.

Laadstekker 

Uitruk 16 september 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Hoofdgebouw van Dedem Marke Tjalk Dedemsvaart

Woensdagmiddag omstreeks half twee rukte de brandweer van Dedemsvaart uit voor een brandmelding bij het hoofdgebouw van de van Dedem Marke aan de Tjalk. Al snel werd duidelijk dat het alarm was veroorzaakt tijdens de werkzaamheden van een schilder. Bij nacontrole bleek er inderdaad geen brand te zijn, waardoor de ploeg vrij vlot weer terug naar de kazerne kon.

01.30.2014 16.07.08

Uitruk 15 september 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Plukon Food Group Langewijk Dedemsvaart

Dinsdagmiddag rond half vijf werd de brandweer gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij Plukon Food Group. Het bleek loos alarm waardoor er voor de brandweer niets was te doen.

01.30.2014 16.03.40

Uitruk 9 september 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel N377 Dedemsvaart

Woensdagochtend omstreeks kwart voor zeven werden politie, brandweer (Balkbrug en Dedemsvaart) en ambulance verzocht om zich met spoed naar de N377 bij Dedemsvaart te bevinden, waar zich een ernstig ongeval zou hebben voorgedaan. Ter hoogte van de parkeerplaats tussen de afslagen Dedemsvaart-Centrum en Dedemsvaart-Zuid was een bestuurder met zijn auto in de sloot terecht gekomen. De man zat nog bewusteloos is zijn voertuig en is er door de brandweer uitgehaald. De ambulancedienst heeft zich daarna bekommerd over de man welke met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle werd vervoerd. Tijdens het ongeval was er sprake van mist.   

IMG 0196

Lees meer...

Uitruk 6 september 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Stichting Philadelphia Zorg Mesdagstraat Dedemsvaart

Zondagochtend rukte de brandweer van Dedemsvaart uit naar de Mesdagstraat voor een brandmelding bij stichting Philadelphia Zorg. Al snel bleek stoomvorming van een douche de oorzaak te zijn. De brandweer hoefde verder niet in actie te komen. 

philadelphia

Uitruk 6 september 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Baalderborg De Magnolia Dedemsvaart

In de nacht van zaterdag op zondag werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd voor een brandmelding bij gebouw 'De Magnolia' aan de gelijknamige straat in Dedemsvaart. Bij aankomst werd meteen een onderzoek ingesteld. Gelukkig werd er geen brand geconstateerd bij de zorginstelling. Wat het alarm heeft doen veroorzaken is onbekend.

magnolia2

Uitruk 5 september 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Buitengaats Schuttevaer Dedemsvaart

Zaterdagmiddag na het middag uur werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd voor een brandmelding bij zorgcentrum Buitengaats. Aangekomen bleek het te gaan om aangebrande pannenkoeken. De brandweer heeft enkel een nacontrole uitgevoerd.

Sinds deze week hebben de brandweerlieden in Cluster Oost de nieuwe uitrukpakken in gebruik. Het opvallendste eraan is wel de kleur, van het 'oude zwart' is nu overgestapt op beige/zandkleurig (zie foto). met cluster Oost erbij is nu bijna de hele regio voorzien van de nieuwe kleding. Andere clusters gingen 'Oost' al voor. 

image

Uitruk 4 september 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Vervuild Wegdek Schuttevaer Dedemsvaart

Op meerdere plekken in Dedemsvaart lag vrijdagochtend olie of diesel op het wegdek. Op de Schuttevaer was hierdoor een scooterbestuurster ten val gekomen. De brandweer heeft het wegdek op deze plek schoongespoten. Ook de buitendienst van de gemeente werd ingeschakeld om op meerdere plekken in Dedemsvaart de wegen schoon te spuiten.

Dedemsvaart zijkant

Uitruk 5 augustus 2015, Dedemsvaart

 Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel Het Bergje Dedemsvaart

Woensdagochtend rond half twaalf werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op Het Bergje in Dedemsvaart. Een vrouw was met haar auto tegen een boom gereden. De impact was niet groot, maar de vrouw had toch meerdere klachten. De brandweer heeft bij aankomst direct eerste hulp verleend aan het slachtoffer en het voertuig gestabiliseerd. Omdat de vrouw niet bekneld zat hoefde er niet 'geknipt' te worden. Toen de ambulance aanwezig was heeft de brandweer geassisteerd met het stabiliseren en het uit de auto tillen van de vrouw. Ook brandweerpost Balkbrug kwam ter plaatse voor dit incident maar hoefde niet in actie te komen. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis waar ze verder onderzocht zal worden.

DSC09355

Lees meer...

Uitruk 5 augustus 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Stormschade Nieuwewijk Dedemsvaart

Woensdagochtend rukte de brandweer uit voor een melding van stormschade naar de Nieuwewijk. Een grote tak hing deels op privé terrein en deels boven de stoep bij een bushalte. De tak, die gescheurd was tijdens de storm van vorige week, werd door de brandweer verwijderd.

DSC09337-1

Lees meer...

Uitruk 30 juli 2015, Dedemsvaart en H'berg

Melding: Prio 1 Brand Bijgebouw Rheezerveenseweg Rheezerveen (Middelbrand)

Donderdagmiddag om 16:07 uur werden de brandweerposten Hardenberg en Dedemsvaart gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Rheezerveenseweg in Rheezerveen. In de schuur zouden volgens de melding diverse voertuigen en vaten benzine staan. Toen de eerste tankautospuit uit Dedemsvaart op het adres arriveerde werd er gelijk gestart met een binnenaanval, waarbij de ploeg een deur forceerde om naar binnen te kunnen. Niet veel later arriveerden de tankautospuit en tankwagen uit Hardenberg, die ook assisteerden bij het bestrijden van de brand. De brand was snel onder controle. 

DSC09291

Lees meer...

Uitruk 29 juli 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Nacontrole Brand Bergslot Edisonstraat Dedemsvaart

Woensdagavond rukte de brandweer uit voor een nacontrole bij Bergslot Reclame aan de Edisonstraat. Eerder die dag was er al een vreemde geur waargenomen en zag men wat witte rook uit het plafond komen. Een installateur die hiervoor werd aangestuurd kon de oorzaak ervan echter niet achterhalen. Toen vanavond wederom een vreemde lucht werd geroken schakelde het bedrijf de brandweer in. De ploeg heeft een onderzoek ingesteld boven de plafondplaten, maar kon ook nu niet achterhalen waar de geur vandaan kwam. Na geruimte tijd zoeken werd in ieder geval duidelijk dat er geen sprake van brand was en rukte de ploeg weer in. De brandweer van Slagharen was ook gealarmeerd, maar hoefde niet in actie te komen.

112

Uitruk 29 juli 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Buitengaats Schuttevaer Dedemsvaart

Woensdagmiddag rond half zes rukte de dienstdoende ploeg van brandweer Dedemsvaart uit voor een brandmelding bij zorgcentrum Buitengaats aan de Schuttevaer. Het laten aanbranden van een maaltijd bleek de oorzaak te zijn van de melding. Voor de brandweer was er niets te doen.

2336

Uitruk 18 juli 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Plukon Food Group Langewijk Dedemsvaart

Zaterdagochtend rond 05:00 uur werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd voor een brandmelding bij Plukon Food Group. Bij schoonmaakwerkzaamheden was stoom in een van de melders terecht gekomen. Voor de brandweer was er dus niets te doen.

brandweer

Uitruk 17 juli 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Dier in Kelder/Put Ommerkanaal Dedemsvaart

Vrijdagochtend rond half twaalf werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd voor een 'koe in de put' bij een boerderij aan het Ommerkanaal in Dedemsvaart. In een nieuwe stal was een koe door de roosters gezakt en in de mestkelder terecht gekomen. De brandweer heeft met behulp van de veetakel de koe uit de put weten te hijsen. Na ruim een uur kon het beest bevrijd worden uit zijn benarde positie.

IMG 9482

Uitruk 17 juli 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel De Pol Coevorderweg N377 (personenauto-vrachtwagen)

Vrijdagmiddag even na vijf uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval tussen een personenauto en een vrachtwagen op de kruising N377 - De Pol bij afslag Dedemsvaart-Zuid. Bij het ongeval zouden meerdere slachtoffers zijn gevallen, waaronder twee kinderen. De personenauto stak de kruising over waar op dat moment een vrachtwagen vanuit Balkbrug naderde, en de auto in de flank raakte. Vanwege de ernst werd ook het Mobiel Medisch Team gewaarschuwd, welke vanaf Amsterdam met de helikopter richting Dedemsvaart vloog. Hun komst werd uiteindelijk gecanceld. Ook voor de eenheden van de brandweerposten Balkbrug en Dedemsvaart bleek weinig werkzaamheden weggelegd. Er hoefde niet 'geknipt' te worden. De brandweer heeft de ambulancedienst geassisteerd bij het uit de auto tillen van de slachtoffers. Nadat de weg schoongeveegd was kon de brandweer weer retour.

1 1

Lees meer...

Uitruk 14 juli 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Plukon Food Group Dedemsvaart

Dinsdagavond rukte de brandweer van Dedemsvaart met spoed uit naar 'de Plukon' voor een automatisch brandalarm. Aangekomen werd direct een onderzoek ingesteld. Er werd gelukkig geen brand aangetroffen. Mogelijk betrof het een technische storing. 

Plukon

Uitruk 13 juli 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Aanleunwoningen Tjalk Dedemsvaart

Maandagmiddag rukte de brandweer van Dedemsvaart uit voor een brandmelding bij de aanleunwoningen van de Van Dedem Marke in Dedemsvaart. 'Bakken en braden' bleek de oorzaak te zijn van de melding. De brandweer heeft alleen een nacontrole uitgevoerd en kon daarna terugkeren naar de kazerne. 

Dedemsvaart zijkant

Uitruk 7 juli 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Dier te water Ommerkanaal Dedemsvaart

Dinsdagavond net na zevenen werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd voor een te water geraakt paard aan het Ommerkanaal, ter hoogte van de Verlengde Zestiende Wijk in Dedemsvaart. Veel hoefde de brandweer niet te doen, want toen de ploeg ter plaatse kwam en de brandweerlieden net te water wilden gaan klom het beest uit zichzelf de kant op. Waarschijnlijk dat de bepakking van haar redders indruk op haar heeft gemaakt. Omstanders waren ook al te water gegaan in een poging om het dier te redden.

DSC07982

Foto: Don Stolwijk - US Media

Uitruk 5 juli 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Buitengaats Schuttevaer Dedemsvaart

Zondagmiddag om 13:00 uur rukte de brandweer van Dedemsvaart uit voor een automatisch brandalarm bij zorginstelling Buitengaats aan de Schuttevaer. Veel was er voor de brandweer niet te doen. Het alarm was namelijk afgegaan door rook, afkomstig van een bereidde maaltijd. De brandweer kon dan ook snel weer terug naar de kazerne.

2015-04-27 12.49.34

Uitrukken 3 juli 2015, Dedemsvaart

Meldingen: Prio 1 Woningbrand Kelvinstraat Dedemsvaart + Prio 1 Woningbrand Rheezerend Dedemsvaart

Vannacht rond half een werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd voor een woningbrand aan de Kelvinstraat. De woning was getroffen door een blikseminslag, waarna er brand uitbrak op de zolder. De brand was gelukkig snel uit. Er sprake van veel rookontwikkeling en schade door de blikseminslag. De schade aan het dak bleef beperkt tot een gesneuvelde dakpan maar binnen was de schade groter. Met behulp van de hoogwerker werd het dak geinspecteerd. 

Eerder op de avond heeft een andere blikseminslag ook al gezorgd voor een melding van een woningbrand in Dedemsvaart, aan het Rheezerend. Blusgroep Slagharen heeft dit incident afgehandeld. Hier was met name schade aan de schoorsteen ontstaan door de inslag en viel het uiteindelijk mee met de brand. 

Dedemsvaart zijkant

 

Uitruk 29 juni 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Buitenbrand Nieuwewijk Dedemsvaart

Maandagmiddag om 15:15 uur werd er een buitenbrand gemeld bij recreatieplas Kotermeerstal in Dedemsvaart. De melder zag vanaf de Zaaimansakker witte rook opstijgen uit de bosschage, wat de indruk gaf dat er een stuk berm of riet in brand zou staan. Langs de waterkant achter zwembad De Kiefer werd het brandje gevonden, en bleek er een stapel tijdschriften te branden. De kleine brand was snel geblust met een straal hoge druk. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

IMG 8784

IMG 8785

Uitruk 24 juni 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie FPC Veldzicht Ommerweg Balkbrug

Woensdagochtend net voor het middaguur werd de brandweer gealarmeerd voor een automatisch brandalarm bij Veldzicht in Balkbrug. Er bleek daadwerkelijk brand te zijn, die al snel geblust kon worden door BHV-ers van Veldzicht. De brandweer van Dedemsvaart heeft een nacontrole uitgevoerd en de ruimtes geventileerd.

IMG 9085 

Uitruk 24 juni 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel N48 Balkbrug

Woensdagmiddag rond 16.00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ernstig ongeval op de N48 bij Balkbrug. In de flauwe bocht nabij voormalig oversteek 'Den Kaat' was een personenauto frontaal op een vrachtwagen gebotst, waarbij de bestuurder bekneld in zijn auto kwam te zitten. De brandweer van Dedemsvaart heeft de man uit het wrak bevrijdt. Ook assisteerde een ploeg uit Ommen bij het ongeval die met een hulpverleningsvoertuig ter plaatse waren. Naast brandweer werden diverse eenheden van politie, ambulance en een traumaheli ingezet. De man is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Naast de man zat zijn zoon, die het er met lichte verwondingen vanaf bracht.

Foto1k0-3FK6BUYK

Lees meer...

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV