Uitruk 19 juni 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Plukon Food Group Dedemsvaart

Afgelopen nacht rukte de brandweer van Dedemsvaart uit naar Plukon Food Group aan de Langewijk vanwege een brandmelding. De ploeg werd bij de hoofdingang opgevangen door een medewerker die al aangaf dat er geen brand zou zijn. De brandweer heeft alsnog een controle uitgevoerd in de ruimte bij de betreffende rookmelder. Van brand was inderdaad geen sprake. Wat het alarm dan wel heeft doen veroorzaken is niet bekend. Omstreeks 04:15 uur was de ploeg weer terug op de kazerne. 

Dedemsvaart zijkant

Uitruk 15 juni 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Dier in Kelder/Put Verlengde Zestiende Wijk Dedemsvaart (paard)

Maandagmiddag rond half twee werd er een melding uitgegeven aan de brandweer van Dedemsvaart i.v.m. een paard in nood aan de Verlengde Zestiende Wijk. Met tankautospuit en de veetakel rukte de ploeg uit naar het adres. Aangekomen op het adres bleek het paard door de hulp van buurtbewoners al bevrijd te zijn. Voor de brandweer waren er dan ook geen werkzaamheden meer weggelegd.

foto

Uitruk 5 juni 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Buitengaats Schuttevaer Dedemsvaart

Vrijdagmiddag net na het middag uur werd post Dedemsvaart gealarmeerd voor een brandmelding bij Buitengaats aan de Schuttevaer. Bij aankomst bleek de oorzaak te liggen bij een aangebrande maaltijd. Voor de brandweer was er niets te doen.

buitengaats

Uitruk 4 juni 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Brand Industrie/Agrarisch Otterswijk Dedemsvaart (Middelbrand)

Donderdagmiddag om half een werd er een dakbrand gemeld aan de Otterswijk in Dedemsvaart. Tijdens dakbedekkingswerkzaamheden was brand ontstaan in het dak van een bedrijfsgebouw. De brand werd tevergeefs nog geprobeerd te blussen met een brandblusser. Het dak bestond uit riet, met daarover stalen platen met een dakpannenpatroon. Mede door deze constructie was de grote brand lastig te bestrijden. Nadat de brand meester was werd er een kraan ingezet om het dak te verwijderen en om zo de laatste vuurhaarden te kunnen blussen. Het aangrenzende bedrijfsgebouw kon door inzet van de brandweer nog net gered worden. Bij de brand zijn de posten Dedemsvaart, Slagharen en Hardenberg ingezet. Rond 17:15 uur keerde de laatste eenheid terug naar de kazerne.

DSC06631

Lees meer...

Uitruk 29 mei 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Brand Bijgebouw Zaaimansakker Dedemsvaart

Vrijdagavond werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Zaaimansakker in Dedemsvaart. Een houtopslag in de steeg tussen twee woningen stond in brand. De aangrenzende garage van één van de woningen heeft daarbij zware schade opgelopen. Bij aankomst van de brandweer waren omstanders de brand met emmers water al aan het blussen. De brandweer heeft de blussing met twee stralen hogedruk overgenomen. Door snel ingrijpen konden de woningen worden bespaard. Stichting Salvage zal zich bekommeren over de afwikkeling van de brandschade. Na ongeveer een uur was de brandweer weer terug in de kazerne. De politie doet verder onderzoek naar de oorzaak van de brand.

DSC00903

Lees meer...

Uitruk 19 mei 2015, Dedemsvaart naar Chaam

Melding: Prio 2 UGS Den Brink TEXACO Handcrew Natuurbrandcontainer

Met deze melding werd Handcrew Overijssel (Dedemsvaart, Den Ham en Nijverdal) dinsdagochtend iets over elf gealarmeerd. Brandweer West-Midden Brabant had om bijstand gevraagd van dit unieke team nadat de brand steeds weer oplaaide. Zondagavond was de zeer grote brand uitgebroken in het Brabantse Chaam. Omdat ook dinsdag het vuur toch steeds weer oplaaide door ondergrondse vuurhaarden, werd besloten om de Handcrew Overijssel in te schakelen. Zo'n 7 brandweervoertuigen gingen op pad en verzamelden eerst bij een tankstation langs de A50 bij Apeldoorn. Toen de eenheden compleet waren vertrokken zij in colonne richting Brabant. Na een rit van ruim twee uur kon de eenheid om half drie aan de slag. De adviseurs van de Handcrew waren al vooruit gereden en een half uur eerder aangekomen in het natuurgebied. Zij konden alvast een inzetplan bepalen zodat de Handcrew direct aan het werk kon op het moment dat ze ter plaatse waren.

Het inzetplan bestond uit twee gebieden. In het ene gebied was de brand onder de grond nog hardnekkig, met zelfs ook nog bovengrondse vuurhaarden. In het andere vak waren zichtbaar minder oppervlakkige vuurhaarden maar zaten er nog wel diverse hotspots in de grond. Voorzien van bluszakken, pulaski's en ander handgereedschap werd de ploeg van 30 brandweermensen verdeeld en ging men aan de slag om de vuurhaarden te doven. Om half negen 's avonds was de brand in het Chaamse bos geblust en werd er gestart met het inpakken van al het materieel. De Handcrew Overijssel (uniek in Nederland en landelijk inzetbaar) heeft ook hier zijn nut meer dan bewezen.

Een ploeg vrijwilligers uit Ommen heeft stand-by gestaan in de kazerne van Dedemsvaart tijdens de inzet in Chaam, voor eventuele andere meldingen. Zij konden nog twee keer uitrukken voor een automatische brandmelding bij FPC Veldzicht in Balkbrug. Beide keren betrof het een loos alarm.

Net voor middernacht waren de eenheden van de Handcrew Overijssel weer terug op hun kazernes.

Foto720-RS6MZQ3O

Lees meer...

Uitrukken 18 mei 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Aanleunwoningen Tjalk Dedemsvaart

Maandagmiddag net na half vijf werd brandweer Dedemsvaart gealarmeerd voor een brandalarm bij de aanleunwoningen van zorgcentrum van Dedem Marke aan de Tjalk in Dedemsvaart. Tijdens het bereiden van een maaltijd kwam rook in de melder, zo bleek bij aankomst. Voor de brandweer was er dan ook niets te doen. 

Ongeveer drie kwartier later werd de ploeg opnieuw gealarmeerd. Nu voor een brandmelding bij zorgcentrum Buitengaats aan de Schuttevaer. Ook hier was het alarm veroorzaakt tijdens het bereiden van een maaltijd. Na controle kon de brandweer terug naar de kazerne.

Dedemsvaart zijkant 

Uitruk 16 mei 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Woningbrand Mulderij Dedemsvaart (Betreft Schoorsteen)

Zaterdagochtend rond elf uur werd er een schoorsteenbrand gemeld bij een vrijstaande woning aan de Mulderij in Dedemsvaart. Een tankautospuit uit Dedemsvaart rukte uit, ondersteund door de hoogwerker uit Hardenberg. Met behulp van de hoogwerker werd de schoorsteen geveegd, waarbij vele ladingen roet uit de schoorsteenpijp werden verwijderd. Vanwege de smalle rijbaan en de flauwe bocht voor de woning werd de Mulderij tijdens de inzet afgezet door de politie, zodat de brandweer veilig kon werken.  Na ongeveer een uur was de schoorsteen geveegd en konden de eenheden 'huiswaarts'.

DSC06198

Lees meer...

Uitruk 21 april 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Stank Mulderij Dedemsvaart (Lekkage Aardgas Hoge Druk)

Dinsdagmiddag net na tweeën werd er een gaslekkage gemeld aan de Mulderij in Dedemsvaart. Omdat het zou gaan om een lekkage in een hoge druk gasleiding werd naast een tankautospuit van Dedemsvaart ook het hulpverleningsvoertuig uit Ommen, een Officier van Dienst en een Adviseur Gevaarlijke Stoffen gealarmeerd. Later werd er zelfs opgeschaald naar GRIP 1 vanwege de vele stankmeldingen en de bevestiging dat het om een hogedruk leiding zou gaan. Zelfs vanuit het centrum van Dedemsvaart kwamen meldingen dat er gas werd geroken. Na de opschaling werden nog meer eenheden gealarmeerd om zich richting Dedemsvaart te bevinden. Het lek in de leiding, een lage druk gasleiding zo bleek later, was vrij snel gedicht. De netbeheerder was namelijk al aanwezig op het bouwterrein. De brandweer heeft metingen uitgevoerd op de aangrenzende provinciale weg N377, die in eerste instantie afgesloten zou gaan worden. Toen het lek daarna echter snel was gedicht was afsluiting niet meer nodig. Na ongeveer een uur werd afgeschaald naar GRIP 0 en keerden alle eenheden terug richting hun thuisbasis.

DSC08763

Lees meer...

Uitruk 17 april 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Brand Container Parklaan Dedemsvaart

De brandweer van Dedemsvaart werd donderdag op vrijdag net na middernacht gealarmeerd voor een containerbrand aan de Parklaan. De oud-papier container bij de scouting, formaat zeecontainer, stond in brand. Na ongeveer een half uur was de brand geblust. Brandstichting sluit men niet uit. 

brandweer

Uitruk 31 maart 2015, Cluster Oost

Prio 2 Diverse meldingen stormschade Ommen-Hardenberg

Dinsdag tijdens de laatste dag in maart trok er een flinke storm over Nederland. Zo ook over het gebied Ommen-Hardenberg. Diverse keren moesten de manschappen van de diverse posten van cluster Oost in actie komen voor stormschade meldingen.

Hieronder een opsomming van diverse incidenten..

Lees meer...

Uitruk 20 maart 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel Krikkenstraat Dedemsvaart

In de nacht van donderdag op vrijdag om 00:48 uur werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd voor een ongeval op de Krikkenstraat. Al snel bleek dit adres niet te kloppen en kreeg de ploeg, en de andere hulpverleningsdiensten, opdracht om met spoed naar de Linderweg te rijden. Een paar honderd meter voor de kruising met de Paardelanden was een personenauto tegen meerdere bomen geknald en midden op de weg tot stilstand gekomen. De bestuurder had zelf 112 gebeld. Hij was de enige inzittende van de auto en zat bekneld in zijn voertuig. De brandweer heeft de man uit het autowrak bevrijdt en heeft daarbij onder andere het dak van de auto geknipt. Ook werd met een hydraulische ram het dashboard voorover gedrukt om meer ruimte bij de klem zittende voeten te creëren. Pedalen werden met een speciale pedaalknipper afgeknipt waarop de voeten van de man konden worden bevrijdt. Hij is met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Mogelijk dat de zeer dichte mist parten heeft gespeeld bij het ongeval. Na twee uur was de brandweerploeg van Dedemsvaart weer terug in de kazerne. Het eveneens gealarmeerde hulpverleningsvoertuig uit Ommen hoefde niet ingezet te worden. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. 

Foto720-VCQYTWP3

Lees meer...

Uitruk 13 maart 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Woningbrand Geerligsweg Staphorst (GRIP 1) (Grote Brand)

Vrijdagmiddag omstreeks half drie werd de WvD-meetploeg van post Dedemsvaart opgeroepen voor een grote brand in Staphorst. Bij deze brand was asbest vrijgekomen en het was de taak aan de WvD om in kaart te brengen waar het asbest was neergekomen. Monsters werden meegenomen door de ploeg en zijn ter plekke onderzocht in een mobiel labaratorium van asbestonderzoeks-bedrijf Search. Onderzoek wees uit dat het inderdaad om asbest ging. Hierop zijn de nodige (voorzorgs-)maatregelen getroffen en werd het gebied rondom de brand afgezet. Ook een meetploeg uit Oldebroek (Gelderland) kwam ter plaatse voor ondersteuning. De WvD'ers van Dedemsvaart zijn circa 4 uur ingezet. 

 foto 13

Uitruk 12 maart 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Plukon Food Group Langewijk Dedemsvaart

Donderdag was net een half uur oud toen de pagers van de post Dedemsvaart tot leven kwamen. Een automatisch brandalarm bij Plukon Food Group, was af te lezen op het display. Ter plaatse werd direct een onderzoek ingesteld maar kon kort na aankomst worden geconcludeerd dat er geen sprake was van brand. De brandweer kon hierop weer terug naar de kazerne. 

2336

Uitruk 1 maart 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Brand Container Bachplein Dedemsvaart

De brandweer van Dedemsvaart rukte in de nacht van zaterdag op zondag om iets over vier uit voor een containerbrand aan het Bachplein. Een ondergrondse kledingcontainer stond hier in brand. De klep van de container werd door de brandweer gedemonteerd om bij de vuurhaard te kunnen komen. Vervolgens werd de brand met een combinatie van schuim en water geblust.

FullSizeRender1

FullSizeRender2

Uitruk 21 februari 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Buitengaats Schuttevaer Dedemsvaart

Zaterdagavond om 18.47 uur werd brandweer Dedemsvaart gealarmeerd voor een brandmelding bij verzorgingstehuis Buitengaats. Het was bij het inmelden al meteen duidelijk dat er geen brand was. Zoals gebruikelijk is de ploeg wel doorgereden voor het uitvoeren van een nacontrole. In een woning op de derde etage was een pan met soep overgekookt. De damp die hier vanaf kwam, kwam in de rookmelder terecht. De woning werd geventileerd.

Dedemsvaart zijkant 

Uitruk 19 februari 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Plukon Food Group Langewijk Dedemsvaart

Donderdagmiddag rond het middaguur rukte de brandweer van Dedemsvaart uit voor een automatisch brandalarm naar Plukon Food Group. Stof in de melder bleek de oorzaak van de melding. Voor de brandweer was er dus niets te doen. 

Net na middernacht, van donderdag op vrijdag, rukte het team wederom uit naar de Plukon. Dit keer betroffen het schoonmaakwerkzaamheden wat het alarm had doen veroorzaken. Ook nu was er voor de brandweer niets te doen. 

01.30.2014 16.04.13

Uitruk 10 februari 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Brandgerucht Industrieweg Dedemsvaart

Dinsdagochtend iets voor zessen werd een blusgroep uit Dedemsvaart gealarmeerd voor een brandgerucht in de omgeving van de Industrieweg. Bij het inmelden was inmiddels meer informatie voorhanden. Een automobilist, komende uit de richting Coevorden, zag op de N377 vlak voor de rotonde bij afslag Dedemsvaart-Rollepaal aan zijn rechterzijde grote vlammen bij of uit een boerderij komen. Het adres werd daarop door de meldkamer gewijzigd naar de Langejacht. Omdat de automobilist niet goed kon zien waar de vlammen nou exact vandaan kwamen werd de ploeg met de hoogste prioriteit op pad gestuurd. De vlammen bleken bij aankomst echter afkomstig van een afvalverbranding achter een stal. De politie was al aanwezig en heeft het incident verder afgehandeld. De brandweer kon onverrichter zake retour kazerne. 

01.30.2014 16.10.53

Uitruk 8 februari 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Woningbrand De Koningsvaren Dedemsvaart

Zondagmiddag om 13:23 uur werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan De Koningsvaren. Ook de hoogwerker uit Hardenberg werd aangestuurd. De bewoners vernamen een stijging van de temperatuur in de woning en werd er rond het schoorsteenkanaal een verkleuring van het plafond waargenomen. Met deze reden werd de melkamer gebeld die vervolgens de ploeg met de hoogste prioriteit op pad stuurde. Aangekomen op het adres bleek de temperatuur in de woning niet verder opgelopen te zijn. Desondanks werd de schoorsteen toch geveegd, met behulp van de hoogwerker uit Hardenberg. De open haard werd leegehaald en van bovenaf werd een kleine hoeveelheid creosoot uit het kanaal verwijderd. Hiermee zat het werk er voor de brandweer op en konden de bewoners weer veilig hun woning betreden.

DSC03193

Lees meer...

Uitruk 7 februari 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Aanleunwoningen Tjalk Dedemsvaart

Zaterdagmiddag net na het middaguur rukte de brandweer van Dedemsvaart uit voor een brandmelding bij de aanleunwoningen van zorgcentrum Van Dedem Marke. De oorzaak van de melding lag bij het bakken van pannenkoeken in een woning. De woning was al gelucht bij aankomst van de brandweer, die vervolgens toestemming gaf om de brandmeldcentrale te resetten. Onverrichter zake konden ze vervolgens terug naar de kazerne.

Dedemsvaart zijkant

Uitruk 27 januari 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Hoofdgebouw De Tjalk Dedemsvaart

Dinsdagmiddag 27 januari 2015 kreeg de brandweer van Dedemsvaart omstreeks kwart voor twee een brandmelding door van de meldkamer, afkomstig van zorgcentrum Van Dedem Marke. Een paar minuten later rukte de ploeg uit naar het object aan de Tjalk. Aangebrande cupcakes bleken de oorzaak van de brandmelding. Voor de brandweer was er niets te doen.

IMG 8156

Uitruk 10 januari, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Stormschade Elfde Wijk Rheezerveen

Zaterdagmiddag om 15:00 uur werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd in verband met een stormschade aan de Elfde Wijk in Rheezerveen. Een grote tak in een boom was hier afgescheurd en dreigde op een woning te vallen. Op verzoek van de bevelvoerder werd de hoogwerker uit Hardenberg gealarmeerd. Met behulp van deze hoogwerker werd de grote tak verwijderd. Ook andere takken die gevaar opleverden werden verwijderd. Het bleek een tijdrovende klus, pas rond 19:00 uur was de ploeg weer terug op de kazerne.

DSC02331

Lees meer...

Uitruk 31 december, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Buitenbrand Nieuwewijk Dedemsvaart

Oudejaarsavond rond 21:15 uur werd post Dedemsvaart gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Nieuwewijk. In de nabijheid van de Buurtweg zou rook uit een elektrakast komen. Ter plaatse bleken deze rookverschijnselen uit een naastgelegen inspectieput van het riool te komen. Er werd een onderzoek ingesteld naar de afkomst van de 'rook'. Al gauw werd duidelijk dat het om waterdamp ging. Na inspectie werd de door de brandweer gedemonteerde klep weer gemonteerd. De ploeg kon daarna terug naar de kazerne.

brandweer

Uitruk 27 december, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Brand Industrie/Agrarisch Strooiendorp Dedemsvaart (Middelbrand)

Vrijdag op zaterdagnacht om 0:55 uur werd de dienstdoende groep van post Dedemsvaart gealarmeerd voor een schuurbrand aan het Strooiendorp in Dedemsvaart. Twee minuten laten werd er door de meldkamer opgeschaald naar middelbrand, waarop ook de tweede tankautospuit uit Dedemsvaart werd gealarmeerd, alsmede de hoogwerker uit Hardenberg en de Officier van Dienst. Toen de eerste tankautospuit aankwam stond het bijgebouw al volledig in brand. Van veraf waren de vlammen al te zien. Een man lag in het bijgebouw te slapen toen hij wakker werd door het geknetter van het vuur. Hij kon ternauwernood nog ontsnappen aan de vuurzee. Pogingen om het vuur te blussen mislukten. Het gebouw stond maar op een paar meter afstand van de woning, waardoor er direct gevaar dreigde op overslag. Het lukte de brandweer om deze overslag te voorkomen, waardoor de woning bespaard bleef. Ook werd nog een konijn gered. Het konijnenhok stond tegen de gevel van de woning aan en was al flink aangetast door de vuurzee. In een van de tankautospuiten werd het beestje verzorgd. Een tankwagen was uit voorzorg opgeroepen maar hoefde uiteindelijk niet ingezet te worden. Het nablussen heeft nog geruime tijd in beslag genomen. Omstreeks vier uur waren de voertuigen weer terug op de kazerne. 

image

Foto: Harm Meter - Meternieuws

Uitruk 20 december, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Buitengaats Schuttevaer Dedemsvaart

Zaterdagmiddag om 12:15 uur werd de brandweer van Dedemsvaart voor de tweede keer die dag gealarmeerd. Het betrof wederom een automatische brandmelding  bij verzorgingstehuis Buitengaats aan de Schuttevaer. Ook dit keer lag de oorzaak bij het 'bakken en braden'. Na controle kon de ploeg weer terug naar de kazerne. 

buitengaats

Uitruk 20 december, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Buitengaats Schuttevaer Dedemsvaart

Zaterdagochtend om 8:51 uur werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij verzorgingstehuis Buitengaats aan de Schuttevaer. In een van de woningen bleek een pannetje op het vuur de veroorzaker te zijn. Door het oververhitten van bakboter was rookvorming ontstaan. De rookmelder deed goed zijn werk, maar voor de brandweer waren er geen werkzaamheden weggelegd. 

Rookmelder 2

Uitruk 19 december, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel N377 Dedemsvaart

Vrijdagochtend om 08.36 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een ongeval op de N377 in Dedemsvaart. Bij hectometerpaal 25,0, net voor afslag Dedemsvaart-Centrum was een auto op de zijkant in de noordelijke (droge) sloot terechtgekomen. Al snel bleek geen brandweerhulp nodig te zijn. De voertuigen van de brandweer konden dan ook 'binnen blijven'.  

jawsoflife2

 

Uitruk 16 december, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel Molstraat Dedemsvaart

Dinsdagavond rond half acht rukte de brandweer van Dedemsvaart en Ommen (HV) uit voor een ongeval op de Molstraat in Dedemsvaart. Een eenzijdig ongeval had hier plaatsgevonden. De bestuurster van de auto was de macht over het stuur verloren, ramde een boom en kwam vervolgens in een heg tot stilstand. De brandweer hoefde gelukkig geen levensreddende handelingen te verrichten. Het slachtoffer kon zelfstandig uit de auto komen en voor de brandweer bleven de werkzaamheden beperkt tot het afkoppelen van de accu. De bestuurster is ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel. 

 Dedemsvaart zijkant

Uitruk 9 december, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Brand Bijgebouw Hoofdvaart Dedemsvaart

Dinsdagavond om 21:38 uur werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart. Bij het inmelden bij de meldkamer kwam het bericht dat de bewoners de brand al geblust zouden hebben. Aangekomen op het adres bleek deze berichtgeving inderdaad juist. In een schuur achter de woning was men bezig met een oldtimer-auto. Tijdens deze werkzaamheden was brand ontstaan in het motorcompartiment welke een oplettende hobbyklusser met een poederblusser wist te blussen. Er hing nog rook in de schuur maar ook voor de ventilatie had men al gezorgd door alle ramen en deuren van de schuur open te zetten. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd en nog wat smeulend krantenpapier onder de auto verwijderd. Nadat ook de warmtebeeldcamera bevestigde dat er van verhoogde temperaturen geen sprake meer was kon de ploeg weer terug naar de kazerne.

Dedemsvaart zijkant

Uitruk 9 december, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Stichting Philadelphia Zorg Mesdagstraat Dedemsvaart

Dinsdagmiddag om 18:37 uur werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij stichting Philadelphia Zorg aan de Mesdagstraat. Al vrij snel na vertek van de kazerne werd bekend dat de brandmelding was veroorzaakt door 'bakken en braden'. Medewerkers van de zorginstelling waren tevens al begonnen met het ventileren van de ruimte waar de rookmelder was geactiveerd. Voor de brandweer was er niets te doen.

philadelphia

Uitruk 23 november, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Plukon Food Group Langewijk Dedemsvaart

Zondagmiddag rukte de brandweer van Dedemsvaaer uit voor een automatisch brandalarm bij Plukon Food Group. Het alarm kwam van twee verschillende locaties in het bedrijf maar op beide plekken werd geen brand geconstateerd. Na de constatering dat het een loos alarm betrof kon de ploeg na deze controle weer 'huiswaarts'. 

Plukon

Uitruk 21 november, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Plukon Food Group Langewijk Dedemsvaart

Vrijdagavond rond 18:00 uur rukte de TS 2336 van post Dedemsvaart uit naar Plukon Food Group voor een brandmelding, die afkomstig was vanuit een gang in het kantoorgedeelte. De technische dienst kon echter al vertellen dat er geen brand was, en dat een technische storing de oorzaak bleek. De brandweer vervolgde de weg met 'prio 2' en kon na een nacontrole alweer gauw retour kazerne. 

112

Uitruk 8 november, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Plukon Food Group Langewijk Dedemsvaart

Weinig nachtrust voor de Dedemsvaartse brandweerlieden. Na de nachtelijke melding werd de ploeg omstreeks 07:00 uur wederom gealarmeerd voor een brandalarm, bij hetzelfde object. Het alarm kwam dit keer vanuit een opslagruimte. Het is onbekend wat het alarm heeft doen veroorzaken. Van brand was in ieder geval geen sprake. Na controle kon de ploeg weer 'huiswaarts'.

Dedemsvaart zijkant

Uitruk 8 november, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Plukon Food Group Langewijk Dedemsvaart

In de nacht van vrijdag op zaterdag om 02:27 uur werd de dienstdoende ploeg van brandweerpost Dedemsvaart gealarmeerd voor een rookdetectie bij Plukon Food Group. De melding werd veroorzaakt door stoomvorming, afkomstig van een defecte slang van een hogedrukreinigingsmachine. Voor de brandweer was er, op een nacontrole na, niets te doen.

Plukon

Uitruk 6 november, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Hoofdgebouw De Tjalk Dedemsvaart

Donderdagavond rond half zeven rukte de brandweer uit voor een automatisch brandalarm bij de Van Dedem Marke in Dedemsvaart. Een ingedrukte handmelder bleek de oorzaak te zijn. Voor de brandweer was er niets te doen.

Detail foto 019

Uitruk 3 november, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Hoofdgebouw De Tjalk Dedemsvaart

Maandagochtend rond tien over negen rukte de brandweer van Dedemsvaart uit naar de Van Dedem Marke in verband met een brandmelding. Aangekomen werd een onderzoek ingesteld en kon al snel worden geconcludeerd dat schoonmaakwerkzaamheden in een badkamer de oorzaak waren van de melding. Voor de brandweer waren er verder geen werkzaamheden weggelegd.

2336

Uitruk 29 oktober, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Plukon Food Group Langewijk Dedemsvaart

In de nacht van dinsdag op woensdag rukte de TS2336 van post Dedemsvaart uit naar Plukon Food Group aan de Langewijk vanwege een brandmelding. De bemanning hoefde echter niet in actie te komen, schoonmaakwerkzaamheden had het alarm doen afgaan. Na een controle kon de tankautospuit weer terug naar de kazerne. 

2336

Uitruk 25 oktober, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Aanleunwoningen De Tjalk Dedemsvaart

De brandweer van Dedemsvaart rukte zaterdagmiddag uit naar de aanleunwoningen van de Van Dedem Marke aan De Tjalk in Dedemsvaart. De brandmelding bleek veroorzaakt te zijn door 'bakken en braden'. Voor de brandweer was er niets te doen. 

aanleunwoningen

Uitruk 23 oktober, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Woningbrand De Merel Dedemsvaart

Donderdagavond werd er een woningbrand gemeld aan De Merel in Dedemsvaart. Omdat er sprake zou zijn van een slachtoffer werd naast brandweer en politie ook een ambulance aangestuurd. In het zorgcomplex was brand ontstaan in 1 van de woningen op de begane grond. De bewoner (in rolstoel) kon bijtijdig door buren uit zijn woning worden gehaald. De gealarmeerde brandweer van Dedemsvaart kon daardoor direct starten met blussingswerkzaamheden. De brand, die was ontstaan in een wasmachine, was snel onder controle. De man is afgevoerd naar het ziekenhuis vanwege geinhaleerde rook.

DSC07758

Lees meer...

Uitruk 20 oktober, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Hoofdgebouw De Tjalk Dedemsvaart

Maandagavond na de reguliere brandweeroefening werd de dienstdoende ploeg van post Dedemsvaart gealarmeerd voor een brandmelding bij het hoofdgebouw van zorgcentrum Van Dedem Marke. Gelukkig was er van brand geen sprake, maar was een per ongeluk ingedrukte handmelder de oorzaak van de melding. Na ongeveer een half uur was de ploeg weer terug op de kazerne.

01.30.2014 16.03.40

Uitruk 16 oktober, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Stichting Philadelphia Zorg Mesdagstraat Dedemsvaart

Stoomvorming, afkomstig van een hete douche, heeft de brandweer van Dedemsvaart donderdagavond doen uitrukken. Omstreeks half tien kreeg de meldkamer een brandmelding binnen van de zorginstelling aan de Mesdagstraat. Vrij snel na het uitrukken werd de oorzaak bekend gemaakt en kon 'de spoed eraf'. Met prio 2 werd de rit voortgezet om ter plaatse nog even een nacontrole uit te voeren.

philadelphia

Uitruk 12 oktober, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Hoofdgebouw Tjalk Dedemsvaart

Zondagmiddag omstreeks half vijf rukte de dienstdoende groep van brandweerpost Dedemsvaart uit naar het hoofdgebouw van zorgcentrum Van Dedem Marke aan de Tjalk. De ploeg werd gealarmeerd voor een brandmelding, welke veroorzaakt bleek te zijn door het per ongeluk indrukken van een handmelder. Voor de brandweer was er dan ook niets te doen. Na controle kon de ploeg weer retour kazerne.

Dedemsvaart zijkant

Uitruk 11 oktober, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Buitengaats Schuttevaer Dedemsvaart

De brandweer van Dedemsvaart rukte zaterdagmiddag iets over half vijf uit voor een brandmelding bij zorgcentrum Buitengaats aan de Schuttevaer in Dedemsvaart. Aangekomen bleek er een handmelder per ongeluk ingedrukt te zijn. De brandweer kon onverrichter zake retour kazerne.

buitengaats

Uitruk 10 oktober, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Stichting Philadelphia Zorg Mesdagstraat Dedemsvaart

Vrijdagmiddag om tien over vijf kwam er een brandmelding binnen van Stichting Philadelphia Zorg aan de Mesdagstraat in Dedemsvaart. De brandweer hoefde geen blussing te verrichtten, aangebrande pannenkoeken bleken namelijk de oorzaak van de rookdetectie. 

philadelphia

Uitruk 9 oktober, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Plukon Food Group Langewijk Dedemsvaart

In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 02:15 uur rukte de brandweer van Dedemsvaart uit naar de Plukon Food Group aan de Langewijk, waarvan een brandmelding was binnengekomen. Aangekomen bleek al snel dat schoonmaakwerkzaamheden het alarm had veroorzaakt. Voor de brandweer was er niets te doen.

IMG 8121

Uitruk 4 oktober, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Dier op hoogte De Maalderij 18 Dedemsvaart

Zaterdagavond om 19.00 uur werd de dienstdoende ploeg van post Dedemsvaart voor de derde keer die dag gealarmeerd. Een kat zou op een dak zitten van een woning aan de Maalderij, zo meldde de meldkamer. Het beestje zou bovenop de schoorsteen zitten en niet reageren op het geroep van de eigenaren. Omdat verwacht werd dat het beestje niet uit zichzelf naar beneden zou komen werd de hulp ingeroepen van de brandweer. Bij aankomst bleek hulp echter niet meer nodig. Middels een balkon kon de eigenaar het beestje net in zijn nekvel beet pakken. De brandweer heeft de bewoners te woord gestaan en ook de kat liet zich nog even zien. Toch nog een goede afloop voor het beestje op deze dierendag.

IMG 9093

Uitruk 4 oktober, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Plukon Food Group Langewijk Dedemsvaart

Brandweerpost Dedemsvaart werd ongeveer anderhalf uur na de melding bij FPC Veldzicht wederom gealarmeerd voor een rookdetectie. Dit keer was bij Plukon Food Group een melding binnen gekomen. Er was al contact geweest tussen de meldkamer en medewerkers van het object. Tijdens verbouwingswerkzaamheden zou per ongeluk een handmelder zijn ingedrukt. De ploeg heeft ook hier een nacontrole uitgevoerd. 

Dedemsvaart zijkant

Uitruk 4 oktober, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie FPC Veldzicht Ommerweg Balkbrug

Zaterdagochtend om 6.39 uur werd er een rookdetectie gemeld bij FPC Veldzicht in Balkbrug. Brandweerpost Dedemsvaart werd gealarmeerd voor deze klus en kreeg kort na vertrek te horen dat roken onder een melder de oorzaak was. Met prio 2 kon de rit worden vervolgd waarna de ploeg ter plaatse een nacontrole heeft uitgevoerd. 

brandweer

Uitruk 26 september, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Dier in Kelder/Put Maatschappijwijk Balkbrug

Vrijdagmiddag om 15:41 uur rukte de brandweer van Dedemsvaart met een tankautospuit en bus + veetakel uit naar de Maatschappijwijk in Balkbrug. In een stal was een varken door een rooster gezakt waarna het klem in de gierput kwam te zitten. De bewoners kregen het ruim 200 kilo wegend beest met geen mogelijkheid uit de put, waardoor de brandweer werd ingeschakeld. Het lukte de brandweer om het dier te bevrijden. De reddingsoperatie duurde ongeveer een uur en werd vooral geklaard met een flinke dosis mankracht. Na de bevrijding is het varken naar buiten gebracht waar het op krachten kon komen. Een kwartier na de alarmering voor deze klus kwam er bij zorgcentrum Buitengaats in Dedemsvaart een brandmelding binnen. Omdat 'Dedemsvaart' al op pad was heeft brandweerteam Balkbrug deze melding afgehandeld. Er was hier geen sprake van brand, het alarm was veroorzaakt door een aangebrande maaltijd.

112

Uitruk 16 september, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Brand Container Langewijk Dedemsvaart (papier)

Dinsdagmidag net na half vijf werd voor de tweede keer die dag een beroep gedaan op de brandweer van Dedemsvaart. Een grote papiercontainer stond in brand bij de scouting aan de Parklaan. De locatie van de scouting ligt langs het park achter het voormalig gemeentehuis, tussen de Langewijk en de Moerheimstraat. In de omgeving van het park heeft het even geleid tot rookoverlast. Op camerabeelden van het clubgebouw was te zien dat de container opzettelijk in brand was gestoken. De brandweer heeft de brandende oud-papier container geblust. De politie doet onderzoek naar de daders van de brandstichting. 

Uitruk 16 september, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Stank Judith van Marlelaan Dedemsvaart (Lekkage Aardgas)

Dinsdagochtend omstreeks half negen rukte de brandweer van Dedemsvaart uit voor een lekkage in een ondergrondse gasleiding aan de Judith van Marlelaan. Bij het plaatsen van een nieuw hek in een voortuin was een gasleiding geraakt en doorboord. Meteen werden de hulpdiensten gealarmeerd. Naast brandweer en politie dit keer ook de ambulancedienst, omdat de bewoonster niet zo goed ter been zou zijn. De mogelijkheid bestond dat zij grotere hoeveelheden gas binnen kon krijgen. Dit was gelukkig niet het geval waardoor de ambulance kort na aankomst weer terug naar de post kon. De brandweer heeft rondom het lek de concentratie gas nauwlettend in de gaten gehouden. De straat werd afgezet en de komst van de Rendo werd afgewacht. Er werden geen hoge concentraties gemeten. Na de reparatie van de leiding is de brandweer ingerukt. 

voorkant-detail2

Uitruk 6 september, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Ongeval Voertuig te Water Provincialeweg 25,0 Dedemsvaart

Zaterdagavond iets over negen werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op de N377 bij Dedemsvaart. Volgens de melding zou een personenauto te water zijn geraakt, nabij afslag Dedemsvaart-Centrum. Het was tijdens de alarmering niet duidelijk of er nog personen in de auto zouden zitten. Met de hoogste urgentie rukten de drie disciplines (brandweer, politie en ambulance) uit richting hectometerpaal 25,0. Onderweg kwam het geruststellende bericht van de meldkamer dat alle personen het voertuig hadden verlaten. De ambulance van post Balkbrug, die als eerst op de ongevalslocatie was aangekomen, had deze update aan de meldkamer gegeven. Ook bleek de auto niet in het water te liggen, maar in de droge sloot ten noorden van de N377. In totaal waren er vier slachtoffers. De brandweer heeft bij aankomst eerste hulp verleend aan drie slachtoffers, die in de berm zaten. Eén slachtoffer werd op dat moment al behandeld in de eerste ambulance. Intussen werd ook het voertuig veiliggesteld door de brandweer. Zo werden onder andere de accuklemmen afgekoppeld, om het voertuig spanningsloos te maken. Het personeel van de eveneens uitgerukte hulpverleningsvoertuig uit Ommen hoefde niet in actie te komen. Ook de komst van de duikploeg werd gecanceld. Twee slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Voor de andere twee was geen verdere medische hulp noodzakelijk.

DSC06259

Lees meer...

Uitruk 6 september, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Brand Afval/Rommel Rheezerend Dedemsvaart

In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks tien voor vier werd de dienstdoende blusgroep van brandweerpost Dedemsvaart gealarmeerd voor een buitenbrand. De politie stuitte op een brandende stapel kranten aan het Rheezerend in Dedemsvaart. De brandende stapel bleek te groot om het met een brandblusser te kunnen doven. De politie heeft hierop assistentie gevraagd van de brandweer. Uiteindelijk lukte het toch om de stapel te blussen, nog voordat de brandweer arriveerde. Halverwege kon de tankautospuit 2336 dan ook weer retour kazerne. 

Om half acht werd de brandweer (post Slagharen) wederom gealarmeerd voor een klusje in Dedemsvaart. Dit keer voor een melding van 'stormschade' aan de Otterswijk. De ploeg uit Slagharen heeft deze melding afgehandeld. 

Detail foto 007

Uitruk 17 augustus, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Aanleunwoningen De Tjalk Dedemsvaart

De brandweer van Dedemsvaart rukte zondagmiddag omstreeks kwart voor een uit voor een automatisch brandalarm bij de aanleunwoningen van zorgcentrum Van Dedem Marke. Een technische storing bleek de oorzaak van de melding. Voor de brandweer was er niets te doen.

aanleunwoningen

Uitruk 15 augustus, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Brandmelding PAC De Rollepaal Dedemsvaart

Vrijdagavond werd de brandweer van Dedemsvaart voor de tweede keer die dag gealarmeerd. Omstreeks 22:15 uur kwam er een brandmelding binnen bij machinefabriek De Rollepaal aan de gelijknamige straat in Dedemsvaart. De melding werd door een particuliere alarmcentrale gemeld aan de Meldkamer Oost Nederland. De brandweer rukte met spoed uit naar het adres en stelde ter plaatse direct een onderzoek in. In het kantoorgedeelte was inderdaad een brandgeur waarneembaar. Na enig speurwerk werd geconstateerd dat de brandlucht uit een frisdrankautomaat kwam. Vermoedelijk is er kortsluiting geweest in de automaat. Van brand was gelukkig geen sprake meer. De komst van een sleutelhouder (surveillant van een beveiligingsbedrijf) werd afgewacht en ook een contactpersoon van het bedrijf werd gewaarschuwd op verzoek van de bevelvoerder. De frisdrankautomaat werd afgekoppeld van het stroomnet. Rond kwart voor twaalf kon de brandweer retour kazerne.

112

Uitruk 15 augustus, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Aanleunwoningen De Tjalk Dedemsvaart

Vrijdag net na de middag werd de brandweer gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij de Aanleunwoningen van zorgcentrum Van Dedem Marke. Na onderzoek werd er geen brand geconstateerd. De brandweer kon daardoor al vrij snel retour kazerne.

01.30.2014 16.03.13

Uitruk 10 augustus, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 GAS Plukon Food Group Dedemsvaart

Exact twee uur na de melding van zaterdagavond werd de blusgroep van Dedemsvaart wederom gealarmeerd voor een ammoniak alarm bij Plukon Food Group. Ook dit keer betrof het een storing. De sleutelhouder die ter plaatse is gekomen onderneemt verder actie omtrent de storing. De brandweer kon onverrichter zake retour kazerne. 

Kazerne logo 2

Uitruk 9 augustus, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 GAS Plukon Food Group Langewijk Dedemsvaart

Zaterdagavond om 23:02 uur rukte de brandweer van Dedemsvaart uit voor een ammoniakdetectie bij Plukon Food Group in Dedemsvaart. Vanwege een (zo bleek later) spanningsdip was de centrale in alarm gesprongen en kwam de melding terecht bij de Meldkamer Oost Nederland, die vervolgens de blusgroep alarmeerde. Bij binnenkomst werd er nog een inbraakalarm gegenereerd waardoor niet veel later twee politie auto's voor de deur stonden. Ook voor hen was het een loos alarm. Na het onderzoek kon de brandweer weer terug naar de post.

2336

Uitruk 7 augustus, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Magnolia Dedemsvaart

Donderdagmiddag om 17:14 uur werden de posten Dedemsvaart en Balkbrug gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij woon-zorgcomplex Magnolia aan de gelijknamige straat in Dedemsvaart. In het object, onderdeel van de Baalderborg-Groep, was gelukkig geen sprake van brand. Tijdens het koken werd een rookmelder geactiveerd. De brandweer van Dedemsvaart heeft ter plaatse een korte nacontrole uitgevoerd, Balkbrug kon 'binnen blijven'.

magnolia2

Uitruk 2 augustus, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Brand Wegvervoer Adelaarweg Dedemsvaart

In de nacht van vrijdag op zaterdag om 03:19 uur werd de brandweer van Dedemsvaart en Balkbrug gealarmeerd voor een autobrand op de Adelaarweg. Bij aankomst stond de personenauto al behoorlijk in brand. De voorzijde van de auto is volledig uitgebrand. Het achterste gedeelte heeft veel rook, roet- en waterschade opgelopen. Met twee stralen hogedruk was de brand snel bedwongen. Over de oorzaak is nog niets bekend.

IMG 8177

Uitruk 26 juli, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Wateroverlast Hoofdvaart Dedemsvaart

Zaterdagavond iets voor tienen werden de blusgroepen van brandweerpost Dedemsvaart voor de vierde keer die dag gealarmeerd. De zware regenval van eerder die middag had ook bij een woning aan de Hoofdvaart voor overlast gezorgd. De bewoners kwamen erachter dat hun kelder vol water stond. Het regenwater was via een kruipluik in de kelder terecht gekomen. De brandweer is ongeveer een uur bezig geweest om al het water uit de kelder te pompen.

voorkant-detail2

Uitruk 26 juli, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Stichting Philadelphia Zorg Mesdagstraat Dedemsvaart

De brandweerlieden van Dedemsvaart waren net goed en wel thuis van een drukke middag door de zware regenval toen om 17:25 uur opnieuw de piepers klonken. Ditmaal betrof het een brandmelding, bij stichting Philadelphia aan de Mesdagstraat. Tijdens 'bakken en braden' was er rook in een melder terecht gekomen. Voor de brandweer was er niets te doen en kon dan ook onverrichter zake retour kazerne.

2336

Uitruk 26 juli, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Plukon Food Group Langewijk Dedemsvaart

Om 03:00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag rukte de brandweer uit voor een brandmelding bij Plukon Food Group aan de Langewijk in Dedemsvaart. Ter plaatse werd een onderzoek ingesteld. Brand werd niet geconstateerd waardoor het hier hoogstwaarschijnlijk om een technische storing ging. Na het onderzoek kon de brandweer weer retour kazerne.

Plukon

Uitruk 24 juli, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Brand Wegvervoer De Veenderij Dedemsvaart (Landbouwvoertuig)

Donderdagavond omstreeks half acht brak er brand uit in een balenpers in een weiland tussen de Veenderij en het Ommerkanaal. De pers stond een kleine honderd meter in het veld. Omdat ook waterwinning niet direct voor handen lag werd de hulp ingeroepen van de tweede tankautospuit uit Dedemsvaart. Deze zorgde ervoor dat het eerste voertuig van water voorzien bleef. Met een combinatie van water en schuim uit een hogedruk-straal werd de brand geblust. Na een uur waren de voertuigen weer terug op de kazerne.

DSC07544

Lees meer...

Uitruk 22 juli, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Aanleunwoningen Tjalk Dedemsvaart

Dinsdagmiddag om 17:48 uur werden de posten Dedemsvaart en Balkbrug opgeroepen voor een brandmelding bij de aanleunwoningen van de Van Dedem Marke. Bij het inmelden van de eerste tankautospuit bleek dat er nog geen contact was gelegd met het object. De voertuigen konden hierdoor met prio 1 aanrijden. Door de bemanning van het eerste voertuig werd een verkenning ingesteld. Men kwam er al snel achter dat sluiting in een wasmachine de oorzaak was van de melding. De machine werd van het stroomnet afgekoppeld. Balkbrug kon vroegtijdig alweer retour kazerne.

Brandweer Ommen-Hardenberg

Uitruk 17 juli, Slagharen

Melding: Prio 2 Dier in Kelder/Put Dedemsvaartseweg-Zuid Lutten

Donderdagmiddag om 13:18 uur werden de posten Slagharen (TS) en Dedemsvaart (bus + veetakel) gealarmeerd om hulp te bieden bij een boerderij aan de Dedemsvaarteweg-Zuid in Lutten. Tien varkens waren hier in een gierkelder terecht gekomen. Vijf van hen hebben het door verstikking helaas niet overleefd. De overige vijf konden door middel van aangebrachte singels uit de put worden getild. Hoe de varkens in de put terecht zijn gekomen is nog onbekend. Alle vloer-roosters waren nog in tact. Na de assistentie aan de Dedemsvaartseweg-Zuid konden de brandweerlieden inpakken en weer retour naar de kazernes.

IMG 3437

Uitruk 17 juli, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Plukon Food Group Langewijk Dedemsvaart

Donderdagavond omstreeks half elf werd brandweerpost Dedemsvaart gealarmeerd in verband met een rookdetectie bij Plukon Food Group. Ter plaatse aangekomen bleek van brand gelukkig geen sprake te zijn. Wat de melding wel heeft veroorzaakt is nog onbekend. De brandweer kon al snel weer retour kazerne.

IMG 9083

Uitruk 11 juli, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Brand Wegvervoer Zwarte Pad Stegeren

Vrijdagavond iets over zeven werd er een autobrand gemeld op het Zwarte Pad in Stegeren. Blusgroep Dedemsvaart rukte uit en trof het voertuig aan op de Stegerensallee in Dedemsvaart, enkele honderden meters voor de overgang met het Zwarte Pad. Van brand was echter geen sprake meer. De bestuurder sprak over een grote hoeveelheid rook die tijdens het rijden in zijn auto terecht kwam, onder meer via de luchtkanalen. Bij aankomst van de brandweer was er echter niets meer te zien, waardoor actie van de blusgroep dan ook niet noodzakelijk was. Wel werd het voertuig nog even naar een veiligere plek geduwd. Mogelijk dat er iets oververhit is geraakt in het motorcompartiment.

DSC07468

Lees meer...

Uitruk 8 juli, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Nacontrole Brand Aanleunwoningen Tjalk

Dinsdagavond om 20:34 uur, goed een uur na de vorige melding, werd de dienstdoende ploeg van post Dedemsvaart voor de tweede keer die dag gealarmeerd. Bij verzorgingstehuis van Dedem Marke werd een branderige lucht waargenomen. Reden voor het personeel om de brandweer in te schakelen. De brandweer heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld in- en op het pand. Na lang zoeken werd de vermoedelijke veroorzaker gevonden. De bekabeling in een vriezer was weggesmeuld. Het apparaat werd afgekoppeld van het stroomnet en daarmee was de situatie veilig gesteld.

112

Uitruk 8 juli, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Dierenhulp Kotermeerstal Dedemsvaart

Dinsdagavond om 19:19 uur werd de blusgroep van Dedemsvaart opgeroepen op verzoek van de dierenambulance. Aan de van Sandickstraat zou een gewonde zwaan in een vijvertje liggen. Toen de brandweer ter plaatse kwam en in actie wilde komen vloog de zwaan echter weg om vervolgens midden op recreatieplas de Kotermeerstal te landen. Aangezien het beestje nog gewoon kon vliegen werd er in overleg met de dierenambulance verder geen actie meer ondernomen.

2336

Uitruk 29 juni, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Buitenbrand Nieuwewijk

Zondagavond om 22:44 uur rukte de brandweer van Dedemsvaart uit voor een buitenbrand aan de Nieuwewijk in Dedemsvaart. Op een grasveld ter hoogte van de parkeerplaats bij zwembad De Kiefer stond een hooibult in brand. De brand was met twee stralen hoge druk snel bedwongen.

01.30.2014 16.03.40

Uitruk 24 juni, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Buitengaats Schuttevaer Dedemsvaart

Dinsdagmiddag rukte de brandweer van Dedemsvaart uit voor een brandmelding bij Buitengaats. De ploeg hoefde ter plaatse niet in actie te komen, het aan laten branden van tosti's had het alarm doen veroorzaken.

buitengaats

Uitruk 23 juni, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Brand Wegvervoer Julianastraat 13 Dedemsvaart

Maandagmiddag om 12:56 uur rukte de dienstdoende ploeg van post Dedemsvaart uit voor een autobrand in de winkelstraat. Op de Julianastraat, ter hoogte van de Marktstraat, zou volgens de berichtgeving een Seat in brand staan. Ter plaatse bleek dit inderdaad het geval, echter was de brand nog beperkt tot het motorcompartiment. Een ruitje werd ingeslagen om de motorkap te kunnen openen waarna het vuurhaardje kon worden afgeblust.

voorkant-detail2

Uitruk 17 juni, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Hoofdgebouw De Tjalk Dedemsvaart

Dinsdagochtend rond tien over 8 werd de blusgroep van Dedemsvaart gealarmeerd in verband met een rookdetectie in het hoofdgebouw van de Van Dedem Marke. Een stomende vaatwasser bleek de oorzaak. Voor de brandweer was er niets te doen.

IMG 9117

Uitruk 14 juni, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Plukon Food Group Langewijk

In de nacht van vrijdag op zaterdag rukte de brandweer van Dedemsvaart uit voor een brandmelding bij Plukon Food Group. Schoonmaakwerkzaamheden waarbij stoom in een rookmelder terecht kwam was de oorzaak van de melding en dus was er voor de brandweer niets te doen. Rond 02:30 uur was de tankautospuit weer terug op de kazerne.

Kazerne logo

Uitruk 10 juni, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Brand Afval/Rommel Mien Ruyslaan Dedemsvaart

Dinsdagavond iets over tienen rukte de TS 2336 van brandweerpost Dedemsvaart uit voor een melding van een afvalbrand aan de Mien Ruyslaan. Op het aangegeven adres werd echter geen brand waargenomen. Ook in de omgeving werd een onderzoek ingesteld. Nadat ook daar geen brand werd ontdekt rukten de brandweerlieden weer in.

2336

Uitruk 6 juni, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Bos Diervoeders Marconistraat Dedemsvaart

In de nacht van donderdag op vrijdag om 01:52 uur werd de dienstdoende groep van post Dedemsvaart gealarmeerd voor een automatisch brandalarm bij Bos Diervoeders aan de Marconistraat. Ter plaatse bleek er niets aan de hand en kon de brandweer onverrichter zake retour kazerne.

IMG 9089

Uitruk 28 mei, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel Langewijk Dedemsvaart

Woensdagmiddag om 12:42 uur werden politie, brandweer en ambulance verzocht om met spoed uit te rukken naar de Langewijk in Dedemsvaart. Ter hoogte van autobedrijf Wessels zou een eenzijdig ongeval hebben plaatsgevonden. Een auto tegen een boom, waarbij nog iemand in het voertuig zou zitten. Toen brandweer en ambulance nagenoeg gelijkertijd ter plaatse kwamen bleek al snel dat er geen levensreddende handelingen verricht hoefden te worden. Sterker nog, de personenauto was al enkele honderden meters weggesleept. De politie heeft de zaak verder afgehandeld. 

image

Uitruk 27 mei, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Brandmelding PAC Wavin M&T Rollepaal Dedemsvaart

Dinsdagmiddag om 14:49 uur werden de blusgroepen van Dedemsvaart opgeroepen voor een brandmelding bij de Wavin aan de Rollepaal. De melding kwam bij de brandweer binnen via een particuliere alarmcentrale. Ter plaatse bleek een lekke compressor de oorzaak te zijn van de melding. Voor de brandweer was er dus niets te doen.

Brandweer Ommen-Hardenberg

Uitruk 26 mei, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Wateroverlast Eiberweg Dedemsvaart

Maandagavond werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd in verband met een melding van wateroverlast aan de Eiberweg in Dedemsvaart. Omdat de alarmering tijdens de wekelijkse oefenavond plaatsvond was de brandweer zeer snel uitgerukt. Door de zware regenval stond achter een rij woningen aan de Eiberweg een straat blank. Het water dreigde hier een schuur in te lopen. Bewoners en iemand van de gemeente zagen de komst van de brandweer als laatste redmiddel. Door het brandweerpersoneel werden zakken zand voor de schuur neergelegd en het water werd weggepompt. Na ongeveer een uur was de situatie onder controle en kon de brandweer inpakken.

2336

Uitruk 17 mei, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Hoofdgebouw De Tjalk

Zaterdagmiddag om 15:21 uur werd de dienstdoende ploeg van post Dedemsvaart gealarmeerd voor een rookdetectie bij het hoofdgebouw van de Van Dedem Marke. Ter plaatse bleek dat er onderhoudswerkzaamheden gaande waren aan de brandmeldcentrale. Voor de brandweer was er dan ook niets te doen.

01.30.2014 16.07.08

Uitruk 7 mei, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Buitengaats Schuttevaer Dedemsvaart

Woensdagmiddag werd blusgroep Dedemsvaart opgeroepen voor een brandmelding bij verzorgingscentrum Buitengaats aan de Schuttevaer. Een aangebakken worstje zorgde voor wat rookontwikkeling waardoor de rookmelders geactiveerd werden. Voor de brandweer restte alleen een nacontrole.

foto

Uitruk 5 mei, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 GAS OMS Plukon Food Group Langewijk Dedemsvaart

Zondag op maandagnacht omstreeks 04:00 uur werd blusgroep Dedemsvaart gealarmeerd voor een ammoniak-alarm bij Plukon Food Group. Bij het inmelden werd echter duidelijk dat er niets aan de hand was. Omdat er een schakelaar was omgezet ging er een ammoniak-alarm richting de meldkamer. De brandweer hoefde niet uit te rukken en is dan ook binnen gebleven.

Plukon

Uitruk 30 april, Hardenberg

Melding: Prio 2 Afhijsen patient Tuinstraat Dedemsvaart

Woensdagmiddag rond kwart voor drie werd er door de ambulancedienst assistentie gevraagd van de brandweer om een patient horizontaal uit een woning te halen. Het betrof een appartement op de tweede etage van het appartementencomplex op de hoek Julianastraat - Tuinstraat in Dedemsvaart. De hoogwerker uit Hardenberg werd gealarmeerd voor de klus en werd opgesteld op de Julianastraat. Het verkeer in deze winkelstraat werd stil gelegd door de politie omdat de hoogwerker de weg grotendeels versperde. De hoogwerker is erop gemaakt dat een ambulancebrancard bevestigd kan worden aan de bak. Omdat het zich afspeelde in de winkelstraat trok het incident veel bekijks.

photo2

Lees meer...

Uitruk 28 april, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel Mulderij Dedemsvaart

Maandagochtend rond half zeven rukten politie, brandweer en ambulance uit voor een ongeval met letsel op de Mulderij in Dedemsvaart. In een flauwe bocht had een frontale aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een bedrijfsbusje. Er was sprake van twee slachtoffers, waarvan er een nog in zijn voertuig zat. Namens de brandweer rukten de posten Dedemsvaart en Ommen (HV) uit en bereidden zich ter plaatse voor om het dak van de auto te knippen. Uiteindelijk bleek dit, na overleg met de ambulancedienst, niet nodig te zijn en kon het slachtoffer met een wervelplank en wat mankracht uit het voertuig bevrijd worden. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Over de toedracht is nog niets bekend.

IMG 6348

Lees meer...

Uitruk 20 april, Dedemsvaart naar Veluwe

Melding: Prio 1 Heidebrand Delenseweg Hoenderloo (Bijstand)

Zondag 20 april, eerste paasdag. De dag dat het natuurbrandbestrijdingsteam van Twente-IJsselland (Handcrew Overijssel) in korte tijd voor de tweede keer in actie kwam. Rond 14:15 uur werd de Handcrew gealarmeerd om bijstand te verlenen aan de regio Gelderland-Midden bij de zeer grote heidebrand op het Nationale Park De Hoge Veluwe. Waar in Breda twee dagen eerder onze hulp werd gevraagd bij het nablussen in voor voertuigen ontoegankelijk terrein, moest in Hoenderloo daadwerkelijk het vuur bestreden worden. Posten Dedemsvaart, Den-Ham en Nijverdal rukten daarom met spoed uit zoals werd verzocht. Eerst verzamelde de club zich weer bij de uitgangsstelling langs de A1 bij Holten om in kolonne richting Hoenderloo te rijden. Ter plaatse werd eerst weer een verkenning uitgevoerd door de OvD. Intussen konden de manschappen zich lichamelijk en mentaal voorbereiden op de zware inzet die hen te wachten stond. Bij de verzorgingsunit werd even de rust genomen en werd voldoende vocht ingeslagen. Na de verkenning werd de offensieve aanval voorbereid aan de staart van het vuur (vuur 'kroop' tegen de wind in), aan de oostkant van de brand, op de Delenseweg. Met vuurzwepen, waterrugzakken, Pulaski's en McCleod's ging men het vuur te lijf. Later ondersteund door enkele 4x4 tankautospuiten en een blushelikopter van Defensie. Ook in Hoenderloo heeft het team zijn nut bewezen. Wederom met relatief weinig water konden de grootste vlammen bedwongen worden om vervolgens met de vuurzweep het vuur definitief het hoofd te bieden. Een aantal honderden meters vuurzee werd door het team bestreden en onder controle gebracht. Tegen de avond was het grootste gedeelte van de enorme brand onder controle en kon het team inpakken. Rond 21:00 uur waren de drie voertuigen van Dedemsvaart weer terug op de kazerne. Het tijdstip, dat in Hoenderloo het sein 'brand meester' werd gegeven.

dfj 2

Lees meer...

Uitruk 19 april, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Buitengaats Schuttevaer

Zaterdagavond rond kwart over negen werd blusgroep Dedemsvaart gealarmeerd voor een rookdetectie bij verzorgingstehuis Buitengaats aan de Schuttevaer. Met prio 1 (optische- en geluidssignalen) ging TS2336 ter plaatse. Bij aankomst bleek al snel dat een aangebrand saucijzenbroodje de oorzaak was. Na een korte nacontrole in de woning op de tweede etage kon de groep weer retour kazerne. 

2336

Uitruk 18 april, Dedemsvaart naar Breda

Melding: Bijstand Bosbrand Breda

Vrijdag 18 april was het zover. Het natuurbrandbestrijdingsteam van Twente-IJsselland (Handcrew Overijssel), bestaande uit de posten Dedemsvaart, Den Ham en Nijverdal werd voor de eerste keer gealarmeerd voor een inzet bij een natuurbrand. In Breda had vrijdag overdag een zeer grote bosbrand gewoed. De brand was op het moment dat de Handcrew werd gealarmeerd onder controle, maar doordat brandweervoertuigen het terrein niet konden bereiken i.v.m. de dichte begroeiing kon de brand niet definitief geblust worden. Reden voor de brandweer van Brabant om een beroep te doen op de (uniek in NL zijnde-) Handcrew. Om 04:40 uur werd het team gealarmeerd om vervolgens vroeg in de ochtend ter plaatse te kunnen zijn in Breda. Eerst kreeg de club een uitgangsstelling langs de A1 bij Holten. Bij het AC-restaurant verzamelde het team zich en nadat deze compleet was gingen zij, na een korte briefing, in kolonne richting Brabant. Aangekomen in Breda werd eerst een verkenning uitgevoerd in het ongeveer 10 hectare groot verwoeste natuurgebied om de inzet-strategie te bepalen. Nadat deze snel bekend was ging het team het bos in. Op een zandvlakte werden de voertuigen geparkeerd en werd de natuurbrandbestrijdingscontainer opgezet. Voorzien van waterrugzakken, Pulaski's (speciale bijlen), McCleod's (soort harken) en motorkettingzagen ging het team te voet het gebied in en werd er met 2 teams vanaf de flanken gewerkt. Ondergrondse vuurhaarden werden bestreden met het handgereedschap en afgeblust met water uit de waterrugzakken. Diverse bomen moesten omgezaagd worden omdat zij van binnenuit nog in brand stonden. Het team heeft zijn nut in Breda meer dan bewezen. Waar bosbrandbestrijdingsvoertuigen in het bos vaak veel schade aanrichten door de diepe sporen die zij trekken is dit bij een inzet van de Handcrew niet van toepassing. Met maar relatief weinig water (1800 liter) werden alle brandhaarden afgeblust. Na een lange inzet arriveerde het Dedemsvaartse deel van het team rond 20:00 uur weer op de kazerne in Dedemsvaart.

foto 2

Het grootste deel van de kolonne

Lees meer...

Uitruk 11 april, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Aanleunwoningen De Tjalk Dedemsvaart

Vrijdag aan het begin van de avond werd brandweerpost Dedemsvaart gealarmeerd voor een automatisch brandalarm bij de aanleunwoningen van zorgcomplex Van Dedem Marke. Voor de brandweer was er niets te doen, oorzaak was 'bakken en braden'. De brandweer kon dus snel retour kazerne.

2336

Uitruk 4 april, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Stank Gaffelwijk Dedemsvaart

Vrijdagavond om 22:09 uur werd post Dedemsvaart opgeroepen voor een mogelijk gaslek. Een bewoner aan de Gaffelwijk hoorde een gesis aan de overkant van de straat bij het bouwterrein van nieuwbouwplan Bransveen. Hij vertrouwde het niet en belde voor de zekerheid de meldkamer, die de brandweer van Dedemsvaart op pad stuurde. De brandweer heeft een onderzoek ingesteld in het veld en kwam tot de conclusie dat de man een vogelverschrikmiddel voor een gaslek aan zag. Op een lijn zaten stukken zilverfolie dat een knisperend geluid maakt in de wind, hetgeen lijkt alsof er iets weglekt. Voor de brandweer waren er dus geen werkzaamheden weggelegd en daardoor kon de TS al gauw weer retour kazerne.

IMG 9083

Uitruk 3 april, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Wehkamp Magazijnen Rollepaal Dedemsvaart

Donderdagavond net voor middernacht rukte de brandweer van Dedemsvaart voor de derde keer die dag uit. Dit keer werd er voor een automatisch brandalarm gealarmeerd die bij Wehkamp Magazijnen gegenereerd was. Bij het inmelden kreeg de bemanning te horen dat de BHV nog op onderzoek uit was maar nog niet wist wat de melding had veroorzaakt. De brandweer kon hierdoor met spoed doorrijden en heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. Een storing in de sprinklerinstallatie is vermoedelijk de oorzaak geweest. De brandmeldcentrale kon succesvol gereset worden en na de controle kon de brandweer weer retour kazerne.

IMG 9080

Uitruk 3 april, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Berm/ruigte/bosschage Oostwijk Dedemsvaart

Donderdagmiddag werd er, net zoals eerder deze week, wederom een buitenbrand gemeld in/nabij het natuurgebied van recreatieplas Kotermeerstal in Dedemsvaart. De brandweer van post Dedemsvaart rukte met tankautospuit 2336 uit naar het opgegeven adres. Bij de hoofdentree van de plas stond een stuk berm van ongeveer 15 meter lang in brand. Met twee stralen hoge druk was de brand snel geblust.

image

image1

Uitruk 3 april, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Plukon Food Group Langewijk Dedemsvaart

Donderdagochtend rukte de brandweer van Dedemsvaart uit voor een automatisch brandalarm bij Plukon Food Group. Werkzaamheden waarbij stof in de melder terecht was gekomen bleek al snel de oorzaak van het alarm. Voor de brandweer was er dan ook niets te doen.

Plukon

Uitruk 1 april, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rietbrand Oostwijk Dedemsvaart

De posten Dedemsvaart en Ommen (tankwagen) werden dinsdagmiddag iets voor zessen gealarmeerd voor een rietbrand bij recreatieplas Kotermeerstal in Dedemsvaart. De brandweer werd door de politie opgewacht bij de hoofdentree van de plas. Nadat het toegangshek door de brandweer was geopend moest de tankautospuit over het fietspad om bij de brand te komen. Een natuurgebied ter grootte van ongeveer 40m2 brandde hier af aan de westkant van de plas, langs de waterkant. De brand was snel onder controle en de hulp van de tankwagen bleek niet nodig waardoor deze vroegtijdig al kon inrukken. Na een half uur was de 2336 weer terug op de kazerne.

ae5uy

Lees meer...

Uitruk 29 maart, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Buitengaats Schuttevaer Dedemsvaart

Zaterdagavond om kwart voor zeven werd de dienstdoende ploeg van post Dedemsvaart gealarmeerd voor een rookdetectie bij appartementencomplex Buitengaats aan de Schuttevaer. De rit kon al snel vervolgd worden met prio 2 en er hoefde enkel een nacontrole verricht te worden. Het aanbranden van eten was namelijk de oorzaak van de melding.

buitengaats

Uitruk 27 maart, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Dier in kelder/put Ommerkanaal Dedemsvaart

Donderdagmiddag zijn de brandweerlieden van post Dedemsvaart een paar uur lang druk bezig geweest om drie kalveren uit de mestput te bevrijden nadat die in een stal door het rooster waren gezakt. Rond tien voor één werden de groepen gealarmeerd en rukten de TS en de bus + veetakel uit om hulp te bieden bij de boerderij aan het Ommerkanaal. Twee brandweerlieden in waadpak en voorzien van ademlucht daalden af de put in en hebben alle drie de kalveren opgehaald waarna ze bij de opgebouwde takel omhoog werden gehesen. Dit laatste bleek een lange klus te worden, de kalveren waren namelijk enkele tientallen meters ver onder de roosters weggelopen en gaven zich niet zomaar gewonnen. Aangelijnd en al kruipend door de mestput konden de kalveren dan toch uiteindelijk, één voor één, naar de takel gejaagd worden. Alle drie hebben het gelukkig overleefd. Rond half vier was de ploeg weer terug aan de kazerne.

4TYYQ43

Lees meer...

Uitruk 22 maart, Dedemsvaart

 Melding: Prio 1 Woningbrand Ridderspoorstraat Dedemsvaart (Middelbrand)

In de nacht van vrijdag op zaterdag rukte de brandweer van Dedemsvaart met twee tankautospuiten uit nadat de blusgroepen voor een middelbrand gealarmeerd werden vanwege een woningbrand aan de Ridderspoorstraat. Daarbij zou nog een mindervalide vrouw in de woning aanwezig zijn, kreeg de bemanning te horen bij het inmelden. De politie was als eerst ter plaatse en heeft nog getracht een snelle redding te doen. Halverwege de trap moesten zij de poging echter staken vanwege de rookontwikkeling. De brandweer arriveerde snel daarna en heeft twee personen uit de woning gehaald. De ambulancedienst ontfermde zich over de slachtoffers. De brand was snel geblust.

IMG 9084

Uitruk 21 maart, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie Aanleunwoningen De Tjalk Dedemsvaart

Vrijdagochtend werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij de aanleunwoningen van zorgcentrum Van Dedem Marke. Al snel werd bekend dat er voor de brandweer niets te doen was, waardoor de alarmering vanaf de meldkamer weer werd ingetrokken. De brandweer kon binnen blijven.

aanleunwoningen

Uitruk 7 maart, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Meting verrichten De Grutto Dedemsvaart

Vrijdagavond iets over negen werd de dienstdoende groep van brandweerpost Dedemsvaart verzocht een meting te verrichten in een woning aan De Grutto. De bewoonster rook bij thuiskomst een sterke gaslucht. Een gaspit in de keuken had aangestaan waardoor er gas werd verspreid in de woning. Direct werd de gaspit dicht gedraaid en werden ramen en deuren open gezet op verzoek van de Meldkamer Oost Nederland, die de melding om 21:03 uur ontving. De kinderen werden van bed gelicht en buiten werd de komst van de brandweer afgewacht. De brandweer is met adembeschermende middelen en een 4-gas meter de woning ingegaan maar heeft geen gas meer gemeten. De woning was al goed doorgelucht door de openstaande ramen en deuren. Nadat alle ruimtes waren gecontroleerd werd de woning weer 'vrij gegeven'.

IMG 9076

Uitruk 6 maart, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Berm/ruigte/bosschage Stoetenslagh Vakantiepark Rheezerveen

Donderdagmiddag rond twee uur rukten eenheden van de brandweerposten Dedemsvaart, Slagharen en Hardenberg uit voor een bermbrand bij vakantiepark Stoetenslagh in Rheezerveen. Vanwege de toegangbaarheid van brandweervoertuigen op het park zelf, en het feit dat de waterwinning vaak van ver moet komen worden er bij bepaalde meldingen vanaf zo'n park al standaard extra voertuigen gealarmeerd. In dit geval waren dat twee tankautospuiten en een tankwagen als blus-eenheden. De brand woedde gelukkig niet ver op het park. De bermbrand woedde aan de andere kant van de droge sloot langs de Elfde Wijk, waardoor de brandweer er snel bij kon. Een stuk berm was in brand geraakt nadat een elektriciteitskastje had vlam gevat. Het betrof een kleine brand en deze werd geblust door het team uit Slagharen. Voor de overige voertuigen was er geen assistentie noodzakelijk, zodat zij kort na aankomst weer retour kazerne konden.

foto

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV