Uitruk 20 januari, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Gebouwbrand Setheweg Meppel (Zeer Grote Brand) (Oproep: meetploeg Dedemsvaart)

Zondagmiddag om 15:07 uur werd de WvD meetploeg van de post Dedemsvaart ter assistentie gevraagd bij een zeer grote brand in Meppel, Drenthe. De brand woedde in een bedrijfsverzamelgebouw aan de achterzijde, de zijde waar een taxibedrijf gevestigd zat. Bij het incident is ook de meetploeg van Hoogeveen ingezet. Beide ploegen hebben in het 'effectgebied' de rookontwikkeling die vrijkwam bij de brand nauwlettend in de gaten gehouden en in kaart gebracht. De ploegen hebben geen meting hoeven te verrichten. Omstreeks 18:00 uur was de 2306 van post Dedemsvaart weer retour kazerne. 

Dit betrof het eerste incident voor de nieuwe bus van post Dedemsvaart.

grote brand in meppel01

Lees meer...

Uitruk 12 januari, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Brand Bijgebouw Oranjestraat Dedemsvaart

De beide brandweergroepen van Dedemsvaart waren net met beide tankautospuiten bij een collega thuis die zaterdag 24:00 uur 50 jaar werd. Onverwachts stonden de groepen bij hem thuis op de stoep. Nadat een klein brandend vuurkorfje door de Abraham was geblust en iedereen net binnen zat en werd voorzien van een drankje gingen de piepers voor de dienstdoende blusgroep. Direct vertrok men vanaf de van Haeringenstraat naar het opgegeven adres. Onderweg werd duidelijk dat er een schuur in brand zou staan achter een aantal woningen aan de Oranjestraat. De vlammen waren tijdens het aanrijden al van ver te zien. Dit was een van de redenen dat vrijwel direct na aankomst werd opgeschaald naar middelbrand zodat ook de tweede blusgroep kon uitrukken en de Abraham alleen achter bleef met volle glazen frisdrank. In totaal stonden er drie schuren, die dicht bij elkaar stonden, in brand. Toen duidelijk werd dat er zich nog enkele gasflessen in de schuren bevonden werd de nodige veiligheid in acht genomen. Alle drie de gasflessen werden door de brandweer uit de schuren gehaald en op veilige afstand gekoeld. Ook de ademluchtgroep werd gealarmeerd om de manschappen te voorzien van nieuwe ademluchtflessen. De uitgerukte hoogwerker uit Hardenberg kon onverrichter zake retour kazerne. Enexis is nog ter plaatse gekomen vanwege problemen met de stroomvoorziening. Rond 03:00 uur waren beide blusgroepen weer terug op de kazerne.

schuren in de brand in dedemsvaart5

Lees meer...

Uitruk 3 januari, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Woningbrand Elfde Wijk Rheezerveen

Voor de tweede keer vandaag werd er een woningbrand gemeld op vakantiepark Stoetenslagh te Rheezerveen. Brandweerpost Dedemsvaart werd om 10:21 uur verzocht om met prio 1 uit te rukken samen met de hoogwerker uit Hardenberg. Ook werd de tankwagen later verzocht uit te rukken. Dit keer was er brand uitgebroken in een chalet achter op het park. De vrouw des huizes was de hond aan het uitlaten en toen ze terug bij de chalet kwam bleek deze al grotendeels in brand te staan. Toen de brandweer arriveerde was de brand, die vermoedelijk begonnen is in de slaapkamer, uitslaand. Direct werd de blusactie opgezet waarbij de tankwagen uit Hardenberg weer voor de voeding zorgde. De chalet is grotendeels uitgebrand. Over de oorzaak is nog niets bekend. Voor het leven van een kat wordt nog gevreesd. Omstreeks half een waren de brandweervoertuigen weer terug aan de kazerne.

DSC09061

Lees meer...

Uitruk 3 januari, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Woningbrand Stoetenslagh Vakantiepark Elfde Wijk Rheezerveen

Middelbrand op vakatiepark Stoetenslagh in Rheezerveen. Zo klonk vrijwel meteen de melding die net na middernacht werd uitgegeven voor de brandweerposten Dedemsvaart, Slagharen en Hardenberg. Vanuit Dedemsvaart en Slagharen werd er uitgerukt met een tankautospuit en vanuit Hardenberg met een hoogwerker en tankwagen. Aangekomen op de Elfde Wijk bleek de brand te woeden achterop het bungalowpark, wat de nodige uitdaging met zich mee bracht wat betreft de waterwinning. De waterwinning moest van ver komen, dat was dan ook de reden dat later ook de tankwagen uit Ommen werd gealarmeerd. Het ging om een uitslaande brand in een recreatie woning, zoals eerder al genoemd achter op het park. De groepen Dedemsvaart en Slagharen bestreden de brand waarbij ze water aangevoerd kregen van beide tankwagens met elk 15.000 liter water aan boord. De ademluchtgroep werd ook opgeroepen om de manschappen te voorzien van nieuwe ademluchtflessen. De woning is volledig uitgebrand. De oorzaak volgens de politie is vermoedelijk brandstichting. In verband hiermee is er woensdagochtend een vrouw aangehouden. Rond half 4 waren alle voertuigen van de brandweer weer terug op de kazerne.

brand recreatiewoning rheezerveen

Lees meer...

Uitruk 31 december, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Buitenbrand Lijsterstraat Dedemsvaart

Maandagmiddag om 14:22 uur werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Lijsterstraat. Voor de 2e keer deze dag rukte men uit naar een brandmelding. Met de tankautospuit 2336 vertrok men met gepaste spoed naar het opgegeven adres. Een coniferenhaag was in brand geraakt nadat het in aanraking was gekomen met afgestoken vuurwerk. De brand was snel geblust.

voorkant-detail2

Uitruk 31 december, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Brand Container Bachplein Dedemsvaart

Maandagmiddag oudejaarsdag omstreeks vijf over een in de middag werd er een containerbrand gemeld voor brandweerpost Dedemsvaart. Het betrof een ondergrondse kledingcontainer aan het Bachplein. De brandweer heeft de container laten 'verzuipen'. Na ongeveer anderhalf uur kon men weer retour kazerne.

2336 

Uitruk 30 december, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Berm/ruigte/bosschage Beethovenstraat Dedemsvaart

Zondagavond rond half acht werd er een buitenbrand gemeld aan de Beethovenstraat in Dedemsvaart. Een conifeer stond in brand in de voortuin van een woning. Omdat de wind pal op de woning stond en de vlammen tot dichtbij de woning kwamen werd er uitgerukt met prio 1, zoals opgegeven door de alarmcentrale. Ter plaatse was er weinig meer over van de conifeer waardoor de brand met 1 straal hoge druk snel geblust was. Hoogstwaarschijnlijk is afgestoken vuurwerk de oorzaak geweest.

2336-2

Uitruk 24 december, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Plukon Food Group Dedemsvaart

Maandagochtend 7:41 uur werd post Dedemsvaart wederom gealarmeerd voor een automatisch brandalarm bij de Plukon aan de Langewijk. Dit keer waren er wel medewerkers aanwezig en kon de rit worden voortgezet met prio 2 voor een nacontrole. Ook nu was er geen sprake van brand.

2336

Uitruk 23 december, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Plukon Food Group Langewijk Dedemsvaart

Zondagochtend in alle vroegte, om kwart voor zes, werd de brandweer van Dedemsvaart verzocht om met prio 1 uit te rukken naar de Plukon voor een automatische brandmelding. Ter plaatse aangekomen was er niemand aanwezig en werd er een onderzoek ingesteld. De melder die alarm gaf werd gelokaliseerd en van brand was gelukkig geen sprake. Een surveillant van beveiligingsbedrijf Securitas werd ook aangestuurd voor deze melding en was zeer snel ter plaatse. Het incident werd aan hem overgedragen.

Plukon

Uitruk 16 december, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Magnolia Dedemsvaart

Zondagmiddag iets voor vijf werd brandweergroep 2 van Dedemsvaart gealarmeerd voor een automatisch brandalarm bij Baalderborg instelling Magnolia, aan de gelijknamige straat. Al snel werd duidelijk dat er van brand geen sprake was waarop er met prio 2 kon worden uitgerukt voor het uitvoeren van een nacontrole. 

magnolia1

Uitruk 10 december, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Aanleunwoningen Tjalk Dedemsvaart

Maandagmiddag een paar minuten voor zes werd de Dedemsvaartse brandweer opgeroepen voor een automatisch brandalarm bij de aanleunwoningen van zorgcentrum Avondlicht. Ter plaatse werd een onderzoek ingesteld waarbij men al gauw tot de conclusie kwam dat het alarm was veroorzaakt door 'bakken en braden'. Na een korte nacontrole kon men weer retour kazerne en bijna gelijkertijd starten met de wekelijkse oefenavond.

aanleunwoningen 

Uitruk 8 december, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Brandmelding PAC Cavaljestraat Dedemsvaart

De brandweer van Dedemsvaart is zaterdagochtend om kwart over elf gealarmeerd voor een brandmelding die op een particuliere alarmcentrale was binnengekomen. Deze PAC heeft de melding doorgezet naar de brandweer, omdat er op het bedrijf niemand aanwezig bleek te zijn. Onderweg moest er even pas op de plaats worden gemaakt omdat het doorgegeven adres niet juist leek te zijn. Het adres werd gecorrigeerd naar Galileistraat, op industrieterrein Rollepaal-West. Eenmaal ter plaatse op het juiste adres werd een controle uitgevoerd en kwam men er al gauw achter dat het ging om een technische storing in de brandmeldinstallatie.

2336-2

Uitruk 26 november, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Aanleunwoningen Tjalk Dedemsvaart

Maandagochtend om kwart over acht is brandweerpost Dedemsvaart gealarmeerd voor een automatisch brandalarm bij de aanleunwoningen van zorgcentrum Avondlicht aan de Tjalk in Dedemsvaart. Voor de brandweer was er niets te doen, verbouwingswerkzaamheden waren de oorzaak van de melding. Na controle kon er dan ook gauw worden ingerukt.

aanleunwoningen

Uitruk 19 november, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Dierenhulp Maatschappijwijk Balkbrug


Maandagmiddag rond tien over twaalf werd de Dedemsvaartse brandweer gealarmeerd voor een 'dierenhulp' aan de Maatschappijwijk in Balkbrug, net op de grens Dedemsvaart/Balkbrug. Een Jack Russel had achter een konijn aangezeten, die vervolgens op de vlucht sloeg en zijn konijnenhol in dook. De hond bedacht zich geen moment en was daarbij ook het konijnenhol ingedoken, met als gevolg dat het beestje vast kwam te zitten. De Jack Russel werd door de bewoners zelf opgemerkt toen ze het beestje onder de grond hoorden zitten, op ongeveer een meter diepte. Met man en macht begonnen ze aan de reddingsoperatie waarbij ook de hulp van de Dedemsvaartse brandweer werd ingeroepen. Ter plaatse hebben de brandweerlieden de reddingsoperatie overgenomen van de bewoners. De Jack Russel, Jitske, werd een paar keer gevoeld nadat men met een arm het hol in ging. Waarschijnlijk door de stress liep het beestje geregeld weer achteruit. Na wat graafwerkzaamheden lukte het om het dier met de kop vrij te krijgen. Restte nu alleen nog om het zand en wortels eromheen weg te graven om het diertje volledig vrij te krijgen. Nadat dat was gelukt en het beestje vrij kwam kwispelde het dier als nooit tevoren over het perceel. Tussen het kwispelen door kwam het beestje zijn redders in nood bedanken door op schoot te springen om vervolgens een gretige lik over het gezicht uit te delen.

DSC08264 resize

Lees meer...

Uitruk 16 november, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Plukon Food Group Langewijk Dedemsvaart


Omstreeks kwart voor elf vrijdagavond werd post Dedemsvaart gealarmeerd voor een automatisch brandalarm bij de Plukon in Dedemsvaart. De rit kon worden vervolgd met prio 2, schoonmaakwerkzaamheden waren de oorzaak van de melding.

Plukon

Uitruk 24 oktober, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Buitengaats Schuttevaer Dedemsvaart

Donderdagmiddag om half vijf werd de brandweer van Dedemsvaart gealarmeerd voor een brandalarm bij zorgcentrum Buitengaats aan de Schuttevaer in Dedemsvaart. Voor de brandweer was er behalve een korte nacontrole niets te doen. Koken was de oorzaak van de melding.

buitengaats

Uitruk 19 oktober, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Aanleunwoningen Tjalk Dedemsvaart


Vrijdagmiddag iets voor half zes werd de brandweer van Dedemsvaart op pad gestuurd voor een automatische brandmelding bij de aanleunwoningen van zorgcentrum Avondlicht. Ter plaatse werd al snel duidelijk dat het alarm was veroorzaakt door lichte rookvorming, afkomstig van enkele kookkunsten op 1 van de kamers. Na een korte nacontrole kon de TS2336 van post Dedemsvaart weer retour kazerne.

aanleunwoningen

 

Uitruk 14 oktober, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Dierenhulp Hoofdvaart Dedemsvaart (Soort dier: kat)

Zondagmiddag rond vier uur werd er een melding uitgedaan voor de Dedemsvaartse brandweer in verband met een kat in nood. Een jongeman van 7 jaar jong had een poes horen miauwen in de omgeving van de vlonder aan de Wisseling. Na een korte onderzoek zagen ze een katje zitten onder een boomrooster op de nieuw aangelegde vlonder over het kanaal. Omdat onmogelijk werd geacht het beestje te bevrijden werd de brandweer van Dedemsvaart ingeschakeld. Zij slaagden erin het rooster op te tillen om zo het beestje te bevrijden. Het sterk vermagerde beestje, wat vermoedelijk enkele dagen in deze bernarde positie heeft moeten bivakeren, is tijdelijk opgevangen in de Dedemsvaartse brandweerkazerne dat op steenworpafstand ligt. De dierenambulance heeft het beestje daar opgehaald en fermt zich verder over de toestand van het dier en probeert de eigenaar te achterhalen.

DSC07140

Lees meer...

Uitruk 13 oktober, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Plukon Food Group Langewijk Dedemsvaart

Zaterdagnacht rond de klok van één werd de Dedemsvaartse brandweer verzocht om uit te rukken naar de Plukon voor een automatische brandmelding. Ter plaatse waren schoonmaakwerkzaamheden gaande waarbij condens in de rookmelder terecht is gekomen. Hierop kon al gauw worden ingerukt.

Plukon

Uitruk 7 oktober, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Plukon Food Group Langewijk Dedemsvaart

Zondagochtend rond kwart over tien werd de Dedemsvaartse brandweer verzocht met spoed ter plaatse te gaan bij de Plukon te Dedemsvaart. Een geactiveerde rookmelder was de reden van dit verzoek. Ter plaatse waren schoonmaakwerkzaamheden gaande en tîjdens deze werkzaamheden was kortsluiting ontstaan nadat een kabel nat gespoten werd. Uiteindelijk viel het allemaal mee, waardoor inzet van de brandweer niet noodzakelijk bleek en men onverrichter zake retour kazerne kon.

foto

Uitruk 1 oktober, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Buitengaats Schuttevaer Dedemsvaart

Maandagmiddag om iets voor twee werden de blusgroepen van de post Dedemsvaart opgeroepen voor een automatisch brandalarm bij zorgcomplex Buitengaats aan de Schuttevaer in Dedemsvaart. Voor de brandweer was er bij aankomst niets te doen, een technische storing bleek de oorzaak van de melding.

buitengaats

Uitruk 22 september, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Plukon Langewijk Dedemsvaart

De Dedemsvaartse brandweer is zaterdagmiddag rond 14:00 uur uitgerukt naar een automatisch brandalarm bij de Plukon in Dedemsvaart. Van brand was geen sprake bleek uit berichtgeving van de meldkamer zodat halverwege de rit de reis voortgezet kon worden met prio 2. De brandweer gaat wel altijd ter controle ter plaatse bij automatische brandmeldingen nadat gemeld is dat er niets aan de hand is. Werkzaamheden met een gasbrander, waarbij rook vrij kwam, was de oorzaak van de melding.

2336

Uitruk 21 september, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Wehkamp Magazijnen Dedemsvaart

Vrijdagmiddag rond tien over twaalf werd blusgroep Dedemsvaart gealarmeerd voor een automatisch brandalarm bij Wehkamp Magazijnen aan de Rollepaal in Dedemsvaart. Onderweg werd al mede gedeeld dat er van brand geen sprake was dus kon de weg worden vervolgd met prio 2. Er werden werkzaamheden verricht aan de brandmeldinstallatie en werden rookmelders schoongemaakt. Hierbij was men vergeten om de BMC (brandmeldcentrale) in test te zetten om doormelding naar de meldkamer te voorkomen.

Wehkamp

Uitruk 6 september, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Stank Anton van der Horststraat Dedemsvaart, lekkage aardgas lage druk

Brandweerpost Dedemsvaart werd donderdagmiddag om vier uur voor de tweede keer deze dag gealarmeerd. Dit keer vanwege een gaslekkage op de Anton van der Horststraat. Het gaslek was ontstaan tijdens graafwerkzaamheden bij de aanleg van het glasvezelnetwerk in Dedemsvaart. De Rendo, die zeer snel ter plaatse was, heeft het incident overgenomen van de brandweer, de plek veilig gesteld en het lek gedicht. Het hulpverleningsvoertuig die vanuit Ommen aanrijdend was kon kort na aankomst van de TS van Dedemsvaart retour kazerne.

DSC04917

Lees meer...

Uitruk 6 september, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 Dier te water Schutwijk Dedemsvaart

Donderdagochtend omstreeks kwart over tien werd brandweerpost Dedemsvaart gealarmeerd vanwege een ree, die te water zou zijn geraakt aan de Schutwijk in Dedemsvaart. De melder/bewoner had het beest in zijn (niet in gebruik zijnde) zwembad zien spartelen. Met geen mogelijkheid kreeg hij het dier op het droge waarop de brandweer gewaarschuwd werd. Bij aankomst bleek dat de bewoner het dier inmiddels op de kant had gekregen. Omdat de ree vlak ervoor kopje onder ging is de bewoner er achteraan gesprongen. Ondanks reanimatie pogingen van de bewoner en brandweer heeft het beestje het niet gered. Het dier is door de brandweer afgeschermd en daarna door een gewaarschuwde jachtopziener opgehaald.

voorkant-detail2

Uitruk 17 augustus, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Hoofdgebouw De Tjalk Dedemsvaart

Dat een automatisch brandalarm niet altijd loos hoeft te zijn bleek vrijdagavond wel weer in Dedemsvaart. Rond negen uur werd de brandweer van Dedemsvaart opgeroepen voor een geactiveerde rookmelder bij het hoofdgebouw van zorgcentrum Avondlicht. Er was brand ontstaan op een van de kamers nadat een hoed op een halogeenlamp was gelegd. De BHV heeft de brand geblust en de brandweer van Dedemsvaart heeft een nacontrole uitgevoerd en de ruimte geventileerd.

avondlicht

Uitruk 14 augustus, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Brandmelding PAC Galileistraat Dedemsvaart

Dinsdagmiddag rond kwart over drie werd er een brandmelding gemeld voor brandweer Dedemsvaart aan de Galileistraat in Dedemsvaart. De brandmelding was bij de brandweer alarmcentrale binnengekomen via het PAC (particuliere alarm centrale). In eerste instantie werd gemeld dat het een brandmelding betrof bij Heering bv. Dit bleek onjuist, het pand waar de melding vandaan kwam was PM Bearings. De brandweer heeft een korte nacontrole uitgevoerd. Een storing bleek de oorzaak.

brandweer

Uitruk 11 augustus, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Wehkamp Magazijnen Rollepaal Dedemsvaart

Zaterdagavond rond half twaalf is blusgroep 2 van brandweerpost Dedemsvaart gealarmeerd voor een brandmelding in het grote distributiecentrum van Wehkamp, welke gevestigd is aan de Rollepaal in Dedemsvaart. Ter plaatse bleek het te gaan om een technische storing in een sprinkler. Voor de brandweer waren er dan ook geen werkzaamheden weggelegd zodat men al gauw kon inrukken.

Wehkamp

Uitruk 5 augustus, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Stichting Philadelphia Mesdagstraat Dedemsvaart

Zondagavond stipt om half 7 werden de brandweerlieden van post Dedemsvaart opgeroepen voor een automatisch brandalarm bij stichting Philadelphia Zorg in Dedemsvaart. Bij het inmelden kreeg de bemanning het bericht van de meldkamer dat het alarm veroorzaakt zou zijn door koken. Hierop is met prio 2 uitgerukt en heeft de bemanning ter plaatse een korte nacontrole uitgevoerd.

philadelphia

Uitruk 1 augustus, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Brand bijgebouw De Koningsvaren Dedemsvaart

Rond het middaguur op deze tweede Dedemsvaria feestdag werd post Dedemsvaart opgeroepen voor een schuurbrand aan de Koningsvaren in Dedemsvaart. Gezien de dikke rookkolom die tijdens het aanrijden al van ver te zien was leek het te gaan om een serieuze klus. Ter plaatse aangekomen werd dat alleen nog maar bevestigd en heeft de bevelvoerder opgeschaald naar middelbrand omdat het vuur de woning inmiddels ook bedreigde.

Door de snelle inzet van de brandweer kon het huis worden behouden. De garage is volledig uitgebrand. De Dedemsvaartse brandweerlieden kregen bij de brand assistentie van post Balkbrug en de hoogwerker uit Hardenberg.

157-1149 resize

Lees meer...

Uitruk 31 juli, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Magnolia De Magnolia Dedemsvaart

Op deze eerste Dedemsvaria dag werd post Dedemsvaart vanmiddag rond half vier opgeroepen voor een brandmelding bij zorgcomplex Magnolia, onderdeel van de Baalderborg Groep aan de Magnolia in Dedemsvaart. Voor de brandweer bleek er geen werkzaamheden te zijn weggelegd, oorzaak 'bakken en braden' zoals dat in brandweerterm genoemd wordt.

magnolia1

Uitruk 26 juli, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Stichting Philadelphia Zorg Dedemsvaart

Donderdagochtend omstreeks kwart over negen is Dedemsvaart gealarmeerd voor een automatisch brandalarm bij stichting Philadelphia Zorg aan de Mesdagstraat in Dedemsvaart. De blusgroep rukte hierop uit met de TS2336. Ter plaatse aangekomen bleek de melding te zijn veroorzaakt door iemand die onder de rookmelder heeft staan roken. De ´36 kon hierdoor al gauw retour kazerne.

philadelphia

Uitruk 14 juli, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Stichting Philadelphia Zorg Mesdagstraat Dedemsvaart

Net na zevenen op deze zaterdagavond werd blusgroep Dedemsvaart gealarmeerd voor een brandalarm bij stichting Philadelphia aan de Mesdagstraat. Een oververhitte oven was de oorzaak van de melding. Aangezien dit al telefonisch was doorgegeven aan de MON (alarmcentrale) is de ploeg is met prio 2 uitgerukt en heeft ter plaatse een korte nacontrole uitgevoerd.

philadelphia

Uitruk 11 juli, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Zorgcentrum Schuttevaer Dedemsvaart

Vanavond om 18:22 uur werd post Dedemsvaart voor de tweede keer vandaag gealarmeerd. Het betrof net als vanmiddag een automatisch brandalarm bij zorgcentrum Avondlicht, dit keer lokatie Schuttevaer. Een bewoonster van het zorgcentrum had bij het koken van haar avondmaal íets teveel rook veroorzaakt. De brandweer van post Dedemsvaart kon na een korte inspectie weer gauw inrukken.

zorgcentrum dedemsvaart

Uitruk 11 juli, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Aanleunwoningen Tjalk Dedemsvaart

Vanmiddag even na half 4 werden de blusgroepen van Dedemsvaart opgeroepen voor een brandmelding bij zorgcentrum Avondlicht. Met prio 1 werd uitgerukt naar het opgegeven adres. In de gang op de 2e verdieping was een handbrandmelder ingedrukt die door één van de bewoners werd aangezien voor deuropener. Op deze vleugel in het zorgcentrum is momenteel een grote verbouwing gaande. Bij deze verbouwing zijn er nieuwe type handmelders geplaatst. In dit nieuwe type handmelder hoeven geen glaasjes meer worden vervangen nadat deze kapot zijn gedrukt. Met een sleuteltje kan men de handmelder 'resetten' en daarna is deze weer gereed voor gebruik. Nadat de BHV'ers de brandmeldcentrale bij de hoofdingang succesvol hadden gereset kon de Dedemsvaartse 2336 weer retour kazerne.

aanleunwoningen

Uitruk 30 juni, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Aanleunwoningen Tjalk Dedemsvaart

Vanmiddag werd blusgroep 2 van de post Dedemsvaart wederom gealarmeerd voor een automatisch brandalarm bij Zorgcentrum Avondlicht aan de Tjalk. Ter plaatse bleek het te gaan om dezelfde handmelder als gisteravond. Voor de brandweer waren er verder geen werkzaamheden weggelegd waarna al gauw kon worden ingerukt.

aanleunwoningen

Uitruk 29 juni, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Aanleunwoningen Tjalk Dedemsvaart

Vanavond iets voor tienen werd blusgroep 2 van Dedemsvaart opgeroepen voor een automatisch brandalarm bij zorgcentrum Avondlicht aan de Tjalk in de gelijknamige plaats. Een technische storing in een handmelder was de oorzaak van deze melding en voor de brandweer was er dan ook niets te doen.

aanleunwoningen

Uitruk 22 juni, Dedemsvaart

Melding: Prio 2 brandgerucht Julianastraat Dedemsvaart

Hoewel er in eerste instantie een brandgerucht werd gemeld bleek het ter plaatse te gaan om een daadwerkelijke woningbrand. De bevelvoerder van de 1e TS heeft hierop middelbrand gemaakt omdat de gehele bovenverdieping al stijf onder de rook stond. Met man en macht is gewerkt om de hardnekkige en later uitslaande brand die op de bovenverdieping en de zolder woedde onder controle te krijgen. De bewoner kon gelukkig het huis tijdig verlaten. De Dedemsvaarters die uitrukten met 2 TS'en werden bij de brand geassisteerd door collega's uit Balkbrug, Hardenberg en Ommen. Ook werd het groot water transport ingezet, deze kon later in de ochtend worden opgeruimd door de collega's uit Heino die hier een speciale 'opruim' eenheid voor hebben. De woning is nagenoeg uitgebrand.

Resize of DSC08944

Lees meer...

Uitruk 10 juni, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Aanleunwoningen Tjalk Dedemsvaart

Vanavond net na half negen werd de brandweerpost Dedemsvaart opgeroepen voor een automatisch brandalarm bij de aanleunwoningen van Huize Avondlicht aan de Tjalk in Dedemsvaart. Een per ongeluk ingedrukte handmelder was de oorzaak. Voor de brandweer was er dan verder ook niets te doen.

aanleunwoningen

Uitruk 6 juni, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Brand Wegvervoer De Praam Dedemsvaart

Vanavond om 20:19 uur werd post Dedemsvaart opgeroepen voor een autobrand in De Praam. Het betrof hier een brand in een bestelbus van een bouwbedrijf. Mede door de snelle inzet van de brandweer is voorkomen dat de hele bus is uitgebrand. Wel heeft de bus flinke brand/rook/roet en waterschade opgelopen, met name voor in de cabine.

Uitruk 5 juni, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Woningbrand Julianastraat Dedemsvaart

Vanochtend werd er een woningbrand gemeld aan de Julianastraat in Dedemsvaart. De eerste tankautospuit van Dedemsvaart rukte hierop uit, gevolgd door de 2335 van Balkbrug toen er 2 minuten na de eerste melding het sein middelbrand werd gegeven. In een kledingwinkel was kortsluiting ontstaan boven het systeemplafond. Doordat winkelpersoneel zelf al begonnen was met de eerste blussing is het met een sisser afgelopen en restte er voor de brandweer voornamelijk nacontrole. De tankautospuit van Balkbrug kon onderweg al weer retour kazerne, hun inzet was niet meer nodig.

DSC01159

Lees meer...

Uitruk 1 juni, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Brand Vrachtwagen Hoofdvaart Dedemsvaart

Tijdens de inzet vanochtend bij de Formido werd de 2336 van de post Dedemsvaart opgeroepen door de alarmcentrale met het bericht dat er aan de Hoofdvaart ter hoogte van het busstation een vrachtwagen in brand zou staan. Hierop is met prio 1 uitgerukt vanaf de Formido richting busstation. Ter plaatse aangekomen bleek het om broei te gaan in elk van de 2 containers die de vrachtwagen van een recycling bedrijf uit Kampen vervoerde. Deze broei bleek echter geen gevaar en uitgroeien tot een echte brand werd uitgesloten. Een chauffeur van het bedrijf heeft de combinatie opgehaald waarop de 2336 weer koers kon maken richting kazerne.

2336-2

Uitruk 1 juni, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Formido Bouwmarkt Kelvinstraat Dedemsvaart

Aangezien de installateur nog geen kans had gehad om een bezoek te brengen aan de Formido in Dedemsvaart werd de brandweer van Dedemsvaart vanochtend rond 06:00 uur wederom gealarmeerd voor dezelfde geactiveerde rookmelder als de voorgaande keren. Dit keer kon worden aangereden met prio 2. Tijdens deze inzet werd de bemanning opgeroepen door de alarmcentrale met het bericht dat er aan de Hoofdvaart ter hoogte van het busstation een vrachtwagen in brand zou staan. Hierop is met prio 1 uitgerukt vanaf de Formido.

formido

Uitruk 1 juni, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Formido Bouwmarkt Kelvinstraat Dedemsvaart

Vannacht omstreeks 03:00 uur werd de 2336 van de post Dedemsvaart opgeroepen voor een geactiveerde rookmelder bij Formido Bouwmarkt aan de Kelvinstraat in Dedemsvaart. Het betrof wederom een technische storing in een melder.

formido

Uitruk 29 mei, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookmelder Formido Bouwmarkt Kelvinstraat Dedemsvaart

Vanochtend werd de post Dedemsvaart wederom gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij de Formido aan de Kelvinstraat. Ook dit keer betrof het loos alarm en kon de brandweer onverrichter zake retour kazerne.

formido

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV