Korpsavonden Vechtdal

De afgelopen weken hebben enkele posten in het gebied Vechtdal hun lokale korpsavonden gehouden. In de maand december hebben Hardenberg, Dedemsvaart en Gramsbergen in een feestelijke sfeer teruggeblikt op 2019. Een jaar met een verscheidenheid aan inzetten. Dit kan niet zonder de tomeloze inzet van alle vrijwilligers. Voor sommige vrijwilligers was het extra feestelijk aangezien zij als jubilaris in het zonnetje werden gezet.

In Hardenberg waren Gerrit Kerkdijk (12,5 jaar) en Luc Coenders (25 jaar) in brandweerdienst

In Dedemsvaart waren Gerard de Haan en Rik Westerbaan (beide 12,5 jaar) en Andries de Bruin en Rolan van der Burg (beide 25 jaar) in brandweerdienst.

In Gramsbergen was Gerjan van der Veen 12,5 jaar in brandweerdienst.

In Ommen waren er 4 jubilarissen (Jurrie Baas - 30 jaar helaas verhindererd deze avond), Herman Schoemaker en Koos Prins, 20 jaar in dienst en Rudy van der Heide - 12,5 jaar in dienst helaas verhinderd deze avond). Dylan Roggendorf nam na 5 jaar afscheid ivm een andere baan in het zuiden van het land.

Allemaal van harte gefeliciteerd.

IMG 8884

Korpsavond Hardenberg

IMG 8957

Korpsavond Dedemsvaart

IMG 9000

Korpsavond Gramsbergen

IMG 0295

Korpsavond Ommen, burgemeester Vroomen met alle jubilarissen en partner, ploegleider Mathieu van der Veen,  teamleider Erik Pluim en Dylan Roggendorf die afscheid nam na 5 jaar brandweerdienst.

 

 

Uitruk 7 juni 2018, Gramsbergen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Kanaaldijk Gramsbergen

Op 7 juni moest Gramsbergen uitrukken voor een brand in een silagewagen met hooi. De lading hooi die vlam had gevat werd gelost en kon door de brandweer worden geblust.

DSC07535 resize

 

Lees meer...

Uitruk 23 februari 2018, Holtheme

Voertuig te water Holtheme (inzet van brandweer Gramsbergen, Hardenberg en duikers uit Emmen). 70-jarige bestuurder uit Bergentheim komt om bij ongeval.

DSC03548 

Foto US Media

Uitruk 28 maart 2016, Holthone

Melding: Prio 2 Stormschade Holthonerweg

Op 2e paasdag werd Gramsbergen gealarmeerd voor een stormschade melding op de Holthonerweg. Hier lag een boom over de weg. Met de kettingzaag werd de boom in stukken gezaagd waarna de weg weer snel vrij was.

DSC00220

Lees meer...

Uitruk 28 maart 2016, Radewijk

Maandag werden omstreeks 14.00 uur Gramsbergen en Hardenberg (HV voertuig) gealarmeerd voor een ongeval op de Westeindigerdijk. Hier waren 2 personenauto's met elkaar in aanraking gekomen. Beide bestuurders zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. De VOA heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval.

DSC00244

Lees meer...

Uitruk 4 februari 2016, Lutten

Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel Haarweg Lutten

Woensdag op donderdagnacht vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Haarweg in Lutten. De bestuurder was met zijn personenauto frontaal op een boom gebotst. Hierbij raakte hij gewond waardoor hij is afgevoerd naar het ziekenhuis. De brandweer werd ook gealarmeerd voor dit ongeval maar hoefde de auto niet 'open te knippen'.

DSC01884

Lees meer...

Uitruk 21 september 2015, Radewijk

Melding: Prio 1 Woningbrand Mastdijk Radewijk

Maandagmiddag werden de brandweerposten van Gramsbergen en Hardenberg gealarmeerd voor een woningbrand aan de Mastdijk. Bij aankomst bleek er brand gewoed te hebben in een transformatohuisje. Hierdoor zat een deel van Radewijk zonder stroom. Nadat het transformatorhuisje was geopend bleek de brand gedoofd te zijn maar was er wel aanzienlijke schade waarneembaar. De apparatuur werd eruit gehaald waarna Enexis aan de slag kon om reparatiewerkzaamheden uit te voeren.

DSC09851

Lees meer...

Uitruk 14 september 2015, Gramsbergen

Melding: Prio 1 Woningbrand Kerkenkastweg Den Velde

Maandag 14 september werden diverse brandweervoertuigen op pad gestuurd voor een woningbrand aan de Kerkenkastenweg in Den Velde. Bij aankomst bleek een chalet in brand te staan. De brand was snel onder controle. Wel was de schade aan het chalet groot.

DSC09740

Lees meer...

Uitruk 16 maart 2015, Gramsbergen

Melding: Prio 1 Brand woning (rietgedekt) Engbersweg Anervelde

Maandag aan het eind van de middag werden diverse korpsen van cluster Oost opgeroepen voor een grote brand bij een woning aan de Engbersweg in Anervelde. Met groot materieel werd er uitgerukt om de inmiddels uitslaande brand te lijf te gaan. De brand woedde in een schuur en niet in de woning zoals tijdens de melding werd aangegeven. De schuur kan als verloren worden beschouwd. Dankzij de snelle inzet van de brandweer konden aangrenzende panden behouden blijven.

DSC00493

Lees meer...

Uitruk 11 maart 2015, Gramsbergen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Rudolf v Coevordenweg

Woensdag 11 maart werd Gramsbergen gealarmeerd voor een autobrand in Holthone. Bij aankomst bleek een VW personenauto in brand te staan. Van de auto bleef helaas weinig meer over. De brand was snel onder controle maar door de intensiteit van de brand werd de auto onherstelbaar beschadigd.

DSC04417

Lees meer...

Uitruk 3 februari 2015, Gramsbergen

Melding: Prio 1 Autobrand N34 hmp 41,4

Dinsdag 3 februari werd Gramsbergen gealarmeerd voor een autobrand op de N34. Bij aankomst bleek de auto al flink in brand te staan. De brand was snel onder controle. De auto raakte onherstelbaar zwaar beschadigd.

DSC08392

Uitruk 6 juli, Gramsbergen

Melding: Prio 2 Stormschade Stobbenhaarweg Venebrugge

Zondagavond 6 juli werd Gramsbergen gealarmeerd voor een stormschade melding aan de Stobbenhaarweg in Venebrugge. Bij aankomst bleek een grote boom voor de helft gespleten te zijn door de bliksem. Met behulp van de hoogwerker uit Hardenberg werden de gevaarlijkste takken uit de boom verwijderd.

DSC07410

DSC07449

Foto's US Media

Uitruk 1 mei, Hardenberg

Melding: Prio 1 Woningbrand Ponyparkcity Doozemansteeg Collendoorn

Donderdagavond om 20:15 uur werden de groepen Hardenberg en Gramsbergen opgeroepen voor een woningbrand op het Ponyparkcity in Collendoorn. Tijdens het aanrijden werd echter duidelijk gemaakt dat de brand al uit was. Hierop reed alleen de TS van Hardenberg nog door voor een nacontrole, de rest van de eenheden konden retour kazerne. De brand was ontstaan op een matras in de slaapkamer. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Na controle kon ook de TS 2330 weer snel retour kazerne.

DSC09819

Lees meer...

Uitruk 28 december, Gramsbergen

Melding: Prio 2 Dier te water (ree) Coevorderweg

Zaterdag 28 december werd Gramsbergen gealarmeerd voor een ree te water aan de Coevorderweg. De brandweer heeft de ree uit het water kunnen halen met behulp van enkele toevallig passerende roeiers die het beestje naar de wal dreven. Hierna werd de ree weer in de vrije natuur vrijgelaten. De boot hoefde uiteindelijk niet ingezet te worden.

DSC07678

Lees meer...

Uitruk 13 oktober, Gramsbergen

Melding: Prio 2 Stormschade Moderna Stomerij Coevorderweg Gramsbergen

Zondag rond het middaguur werd de brandweerpost Gramsbergen gealarmeerd in verband met een melding van stormschade bij het grotendeels uitgebrande pand van Moderna. Dakplaten/gevels hingen los en vanwege de harde wind gaf dit een gevaarlijke situatie. Met behulp van de hoogwerker uit Hardenberg werden de loszittende platen verwijderd.

DSC07421

Lees meer...

Uitruk 10 oktober, Gramsbergen

Melding: Prio 1 Brand Industrie/Agrarisch Moderna Stomerij Coevorderweg Gramsbergen

Het bedrijfspand van Moderna Textielservice in Gramsbergen is in de nacht van woensdag op donderdag volledig uitgebrand. Bij de brand hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Om 5.45 uur is het sein brand meester gegeven. Het nablussen zal nog wel enkele uren in beslag nemen. Dit heeft gevolgen voor de wegen in de omgeving van het pand.

Om 2.15 uur kwam de eerste melding bij de meldkamer binnen. De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Korpsen van Brandweer Ommen- Hardenberg en korpsen uit Drenthe hebben hierbij intensief samengewerkt.

Circa honderd brandweerlieden zijn bij de bestrijding betrokken geweest. Het pand van Moderna was niet meer te redden. Door inzet van de brandweer is voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende panden.

Geƫvacueerd
In verband met de rookontwikkeling zijn de inwoners van een twintigtal woningen geƫvacueerd. Zij zijn vannacht opgevangen in Proeflokaal de Mommeriete. Donderdagmorgen zijn de woningen weer vrijgegeven en kunnen de bewoners terug.

Burgemeester Peter Snijders was vannacht aanwezig bij de brand. "Het is een triest gezicht. Moderna is een mooi bedrijf met veel werkgelegenheid. De impact op Gramsbergen is groot. Dat pand was helaas niet te redden, maar gelukkig zijn de omliggende panden behouden. Ook zijn er gelukkig geen personen gewond geraakt. Ik heb de omwonenden vannacht gesproken. Ze waren erg aangedaan. Ik heb ook contact gehad met de eigenaren en medewerkers van Moderna en ik heb geprobeerd ze een hart onder de riem te steken. We bieden als gemeente nu werkplekken aan aan Moderna op onze eigen locaties. Voor de toekomst kijken we waar we Moderna kunnen helpen bij het zoeken naar een nieuwe locatie."

Metingen
De brandweer heeft metingen verricht naar gevaarlijke stoffen. Hieruit blijkt dat er geen verhoogde concentraties zijn aangetroffen. Door de brand zijn roetdeeltjes verspreid in de omgeving.

Meer informatie hierover kunt u lezen in de veelgestelde vragen.

IMG 3335

Lees meer...

Uitruk 2 september, Gramsbergen

Melding: Prio 1 Woningbrand Jeulenwijk Elim

Maandagavond rond half negen werd er een woningbrand gemeld in Elim. De brand zou volgens de melder woeden in een leegstaande woning aan de Jeulenwijk. Uiteindelijk viel het mee, het ging hier om een afvalverbranding achter de woning. Voor de brandweer waren er dan ook geen taken weggelegd.

20130902-elim2-0

Foto: Don Stolwijk - US Media

Uitruk 3 augustus, Gramsbergen

Melding: Prio 1 Stank Tromp LPG Station De Vaart Ane

Zaterdagmiddag 3 augustus werd de blusgroep van Gramsbergen opgeroepen voor een stank melding bij een tankstation aan De Vaart in Ane. Een automobiliste was lpg aan het tanken toen er gas weglekte. Omdat de vrouw het niet vertrouwde schakelde ze de hulp in van de brandweer. Die heeft ter plaatse onderzocht waar het lek vandaan kwam. De auto was op dat moment al enkele honderden meters van het tankstation weg gezet, langs de kant van de weg. Er bleek een lek te zitten in de gasleiding in de auto van de vrouw. De brandweer heeft het incident gestabiliseerd en kon al snel weer retour kazerne.

DSC00383

Lees meer...

Uitruk 20 juni, Gramsbergen

Melding: Prio 2 Wateroverlast De Ooster Esch Gramsbergen

Brandweerpost Gramsbergen ontving rond half vijf in de middag een melding van wateroverlast. De stortregens uit de zware (onweers)buien zorgden ook hier voor overlast. De TS 2333 rukte uit voor deze melding. Bijna gelijkertijd kwam er nog een melding binnen in Gramsbergen van wateroverlast, hier is de blusgroep Hardenberg voor gealarmeerd. 

IMG 4149

Uitruk 18 april, Gramsbergen

Melding: Prio 1 Brand Wegvervoer N34 Gramsbergen

Woensdagnacht omstreek half twee werden de groepen Gramsbergen en Hardenberg (tankwagen) gealameerd voor een vrachtwagen brand op de N34 ter hoogte van Gramsbergen. Vermoedelijk is de met vloeibaar mest gevulde vrachtwagen gaan branden nadat de remmen waren vastgelopen. Door snel ingrijpen van de lieden uit Gramsbergen bleef de brand beperkt tot schade aan de achterwielen. De opgeroepen tankwagen uit Hardenberg hoefde niet in actie te komen.

IMG 8162

Uitruk 7 april, Gramsbergen

Melding: Prio 1 Handmelder 'T Welgelegen Voorstraat Gramsbergen

Zondagavond iets voor zes werd de brandweer van Gramsbergen gealarmeerd voor een geactiveerde handmelder in 'T Welgelegen in Gramsbergen. De brandweer kon met prio 1 ter plaatse gaan omdat er nog niet duidelijk was wat er precies aan de hand was. Gelukkig bleek er niets aan de hand en was de melder abusievelijk ingedrukt. Ook hand(brand)melders staan in sommige instellingen direct gekoppeld aan de brandweer meldkamer.

Voorkant detail 4

Uitruk 28 maart, Gramsbergen

Melding: Prio 1 Berm/ruigte/bosschage N34 Gramsbergen (CODE: oranje)

Donderdagavond om 18:25 uur werd brandweerpost Gramsbergen, gevolgd door een groep uit Hardenberg gealarmeerd voor een buitenbrand. In eerste instantie werd gemeld dat deze zich zou bevinden langs de N34 bij Gramsbergen, maar dit werd al snel bijgesteld naar de Hofsteeweg in Collendoorn. Omdat er volgens de meldingen behoorlijk wat heide zou branden werden er 2 tankautospuiten aangestuurd. Toen de 2333 van post Gramsbergen ter plaatse kwam bleek het mee te vallen en was de brand snel geblust. De brandweer uit Hardenberg hoefde niet in actie te komen.

Brandweer detail

Uitruk 25 maart, Gramsbergen

Melding: Prio 2 Bermbrand De Haandrik Holtheme 

Maandagmiddag om 14:05 uur werd de blusgroep Gramsbergen gealarmeerd voor een bermbrand aan De Haandrik in Holtheme. Vanwege de droge ondergrond is er een verhoogd gevaar op natuurbranden. Ook op onze site kunt u nu de droogte weer in de gaten houden door in het menu op 'Natuurbrandgevaar' te klikken. De bemanning van de post Gramsbergen heeft met de tankautospuit 2333 de klus geklaard. 

voorkant-detail

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV