Overdracht 2 nieuwe voertuigen Hardenberg, 25 juni 2022

Zaterdag 25 juni stond bij de post Hardenberg in het teken van de overdracht van 2 nieuwe voertuigen (tankautospuit en hoogwerker). De nieuwe voertuigen werden officieel overhandigd door burgemeester Offinga. Met de overdracht van een grote sleutel werden de ploegleiders Jelle Nijeboer en Bas Meijerink "eigenaar" namens de post Hardenberg. Na de overdracht was het tijd voor een open-middag bij de kazerne waar het grote publiek de nieuwe voertuigen kon bekijken. Maar ook voorlichting, spelletjes en zelf met water spuiten mocht natuurlijk niet ontbreken. De open-middag was druk bezocht. Het was een geslaagde dag.

IMG 8385

Burgemeester Offinga stapt uit om de sleutel te overhandigen.

Lees meer...

Uitrukken maart/april 2020

In de afgelopen weken zijn er diverse uitrukken geweest in het gebied van Ommen-Hardenberg. Hieronder een korte impressie.

Buitenbrand Balkbrug

194-1840a

Stormschade oprit N48 Ommen

IMG 1014

Bermbrand Stegeren

IMG 1029

Bosbrandje Varsen N340

IMG 1172

Natuurbrand Elim (Drenthe), assistentie vanuit Veiligheidsregio IJsselland

194-1477a

Woningbrand Lemele

IMG 1250

Uitruk 1 juni 2019, Dalfsen

Melding: Prio 1 Brand industrie Veldhoeveweg Dalfsen (zeer grote brand)

Zaterdagmiddag rond de klok van 16.00 uur werden diverse korpsen uit de regio IJsselland opgeroepen voor een zeer grote brand in een schuur aan de Veldhoeveweg in Dalfsen. In een schuur die grensde aan een biovergistingsinstallatie en in de nabijheid stond van een woning woedde de brand. Door een grootse inzet van diverse korpsen werd overslag voorkomen. Ook de kippenschuren in de nabijheid bleven gespaard. Tot diep in de avond werd er geblust. Op zondag heeft de politie onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Brandstichting werd hierbij uitgesloten.

IMG 5654

Lees meer...

Koninklijke Onderscheiding Freek Katerberg

Vrijdag 24 mei 2019 heeft brandweervrijwilliger Freek Katerberg uit Hardenberg een Koninklijke Onderscheiding gekregen voor zijn langdurige inzet als brandweerman. Na 23 jaar neemt hij afscheid van het brandweerkorps Hardenberg. Uit handen van Burgemeester Peter Snijders werden hem de versierselen opgespeld behorend bij Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zeer verdiend. Van harte gefeliciteerd.

IMG 5400

 

IMG 5365

IMG 5387

IMG 5402

IMG 5406-1

Uitruk 29 oktober 2018, Hardenberg

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Ommerweg N34 hmp 30,0

Zondagnacht om 04.49 uur werd Hardenberg gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de N34 (Ommerweg). Hier bleek een eenzijdige aanrijding te hebben plaatsgevonden waarbij een personenauto frontaal tegen een boom is gebotst. Bij dit tragische ongeval is een 21-jarige automobilist uit Hardenberg omgekomen.

112

Uitruk 20 juli 2018, Beerze

Melding: Prio 1 Bosbrand Zwarteweg Beerze

Vrijdagmiddag werden diverse korpsen uit IJsselland, Twente, Gelderland en Drenthe gealarmeerd voor een grote bosbrand aan de Zwarteweg in Beerze. Vanwege de droogte en uitbreidingsgevaar werd er groots ingezet. Het nablussen heeft nog geruime tijd in beslag genomen. De handcrew Overijssel heeft hierbij geholpen.

IMG 1996

 

Lees meer...

Uitruk 2 juni 2018, Hardenberg

Melding: Prio 1 Ongeval N36 Diffelen

Zaterdag werd Hardenberg gealarmeerd voor een ernstig ongeval op de N36 nabij Diffelen. Hier waren 2 auto's met elkaar in aanraking gekomen. Gezien de ernst van het ongeval werd eveneens een traumahelikopter gealarmeerd. 

DSC07514 resize

 

Lees meer...

Uitruk 29 mei 2018, Hardenberg

Melding: Prio 1 Brandgerucht Grote Beltenweg Hardenberg

Dinsdagmiddag kreeg de brandweer een melding van brandgerucht in de buurt van de Grote Beltenweg. Nadat de brandweer de wijde omgeving van deze weg had afgereden maar niets konden ontdekken gingen de voertuigen weer retour kazerne. Mogelijk was verstuiving op een zandpad voor rook aangezien.

Foto 13-04-16 15 01 35

Uitruk 26 mei 2018, Hardenberg

Melding: Prio 1 Woningbrand Hoogenweg

Zaterdagmorgen kreeg de brandweer een melding van een woningbrand aan de Hoogenweg, er zou brand zijn ontstaan in de meterkast.

Bij aankomst bleek de brand al geblust door de bewoners. Hierdoor hoefde de brandweer alleen nog maar een nacontrole uit te voeren.

Foto 13-04-16 15 01 28

Uitruk 25 april 2018, Hardenberg

Melding: Prio 2 Dierenhulp Kalseboompad Hardenberg

Woensdagmiddag kreeg de groep van Hardenberg een melding dat er koeien in de wildwaterbaan stonden aan het Kalseboompad vlak achter de kazerne. Bij aankomst bleken er inderdaad 3 koeien en een klein kalfje in de sterke stroming van de wildwaterbaan te staan. Doordat de zijkanten van beton waren kon het kalfje er niet meer uit komen, met vereende kracht lukte het om het kalf eruit te trekken waarna de andere koeien zelfstandig volgden.

brandweer

Uitruk 12 april 2018, Hardenberg

Melding: Prio 2 Afval / Rommel Parallelweg Hardenberg

Donderdagavond kreeg de brandweer een melding van een brandje aan de Parallelweg achter het ziekenhuis. Er zou wat afval/ rommel branden naast het spoor waardoor de treinen met last reden. Toen de TS 2340 ter plaatse kwam was het meeste vuur al uit en werden de laatste brandende resten met wat emmers water afgeblust omdat de plek niet met een brandweervoertuig te bereiken was. De politie kon daarna al snel doorgeven dat de last er af kon en de treinen weer normaal konden rijden, hierna kon ook de brandweer retour kazerne. 

en

Uitruk 5 april 2018, Hardenberg

Melding: Prio 2 Stormschade Heemse

Donderdagmiddag om 14:05 uur kreeg de brandweer een melding van een omgewaaide boom over het fietspad aan het Sumpelpad in Heemse. Vlakbij de kruising met de Hooylandenweg lag een dikke eik over het fietspad. Met vereende kracht werd het fietspad weer vrij gemaakt. Om circa 16.30 uur kon de brandweer retour kazerne. 

Foto 13-04-16 15 00 37

Uitruk 25 maart 2018, Hardenberg

Melding: Prio 1 Industrie/agrarisch Rheezerveenseweg Heemserveen

Zondagavond werd de groep van Hardenberg gealarmeerd voor een brand in een varkensschuur aan de Rheezerveenseweg in Heemserveen.

Hierop werd er met groot materieel uitgerukt. Bij aankomst bleek dat er brand had gewoed in de meterkast. De boer had zelf de brand geblust waardoor gelukkig erger werd voorkomen. Een gedeelte van het dak was wel beschadigd maar gelukkig bleven de biggen in de stal ongedeerd.

De brandweer heeft de rook uit de stal gehaald middels een ventilator.

Foto 13-04-16 15 00 06

Uitrk 25 februari 2018, Hardenberg

Zondagmiddag om 17:50 uur kreeg de brandweer een melding van een schoorsteenbrand aan de Orionlaan in Hardenberg. Hierop rukte de TS 2340, HW2350 en de TW2360 uit naar het opgegeven adres.  Eenmaal terplaatse bleek er van schoorsteenbrand geen sprake te zijn. De oorzaak was de laagstaande zon die op de kap van de schoorsteen scheen. Hierdoor leek het vanaf beneden of er vlammen uit de schoorsteen kwamen. Voor alle zekerheid heeft de brandweer de schoorsteen gecontroleerd met een warmtebeeldcamera maar er bleek inderdaad niets aan de hand te zijn.

Foto 13-04-16 15 01 55

Uitruk 19 februari 2018, Hardenberg

Melding: Prio 2 Stank / vreemde lucht Jumbo Hardenberg

Maandagavond werd de brandweer verzocht om met prio 2 naar de Jumbo te gaan in verband met een vreemde lucht in de winkel en het magazijn.

Medewerkers en klanten roken een vreemde lucht in het pand dat leek op een gaslucht, hierop besloot de bedrijfsleider de winkel te ontruimen en 112 te bellen, eenmaal terplaatse werd er door de brandweer meteingen verricht en werd alles gecontroleerd maar kon er geen gas/vreemde lucht meer worden waargenomen. Ook werd met behulp van de hoogwerker op het dak gekeken maar ook hierop kon niks ontdekt worden. Hierna werd besloten dat het personeel weer naar binnen kon en de brandweer retour kazerne kon.

Foto 13-04-16 15 00 54

 

Uitruk 11 februari 2018, Hardenberg

Zondagavond werd de brandweer gealarmeerd voor een brandgerucht bij het Ropcke Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Na onderzoek bleek er een rooklucht waargenomen in de kelder. Een verschroeide transformator in een lichtarmatuur bleek de oorzaak. Met een overdrukventilator werd de stank verwijderd.

Foto 13-04-16 15 01 28

Uitruk 9 februari 2018, Hardenberg

Vrijdagmiddag kreeg de brandweer een melding van een persoon te water. In een vijver aan de Kruzerbrink waren 2 personen het ijs op gegaan. Op een gegeven moment begon het ijs te kraken en kon één persoon nog naar de kant te komen maar de andere persoon (meisje) zakte tot haar middel door het ijs. Ze kon nog op eigen kracht naar een eilandje kruipen. Ze durfde niet meer naar de kant te gaan en werd met behulp van een brancard door 2 brandweermensen naar de kant gehaald. Hier werd ze door het ambulancepersoneel onderzocht en kon de brandweer de spullen weer inpakken en retour kazerne gaan.

Uitru 11 februari 2018, Hardenberg

Zaterdagnacht om 02:35 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een loods/grote schuur aan de Ommerweg in Rheezerveen. Al snel werd duidelijk dat het ging om een schuur met koeien, daarom werd er opgeschaald naar middelbrand. Eenmaal ter plaatse bleek er hooi in de brand te staan in een van de schuren. Met behulp van een shovel werd het hooi uit de schuur naar buiten gereden en afgeblust. Door snel ingrijpen kon overslag naar andere schuren worden voorkomen. Rond 05.00 uur waren alle voertuigen weer terug aan de kazerne.

 Foto 13-04-16 15 02 07

 

Uitruk 4 februari 2018, Hardenberg

Zondagmorgen werd Hardenberg gealarmeerd voor een ongeval op de Rheezerweg. Hier was een personenauto op de zijkant in de sloot terecht gekomen. De brandweer heeft het voertuig gestabiliseerd en kon de bestuurder uit de auto via de achterzijde uit de auto helpen. Het ambulance personeel heeft de bestuurder vervolgens opgevangen.

Een dag ervoor op zaterdag moest de brandweer van Hardenberg eveneens uitrukken voor een ongeval, dit keer op de beruchte kruising "Boshoek" op de N34. Hier waren 2 personenauto's met elkaar in aanraking gekomen. Tijdens het aanrijden kwam naar het bericht dat de inzittenden inmiddels uit de auto's waren. Voor de brandweer restte een controle van de voertuigen op lekkage van vloeistoffen.

 DSC06640

Ongeval Rheezerweg

Foto US Media

Uitruk 3 februari 2018, Hardenberg

Zaterdagmorgen om 6:50 uur werd de brandweer van Hardenberg gealameerd voor een buitenbrand aan de Grote Beltenweg, al snel werd dit bericht herroepen en zou het gaan om een chalet brand op camping De Oldemeijer. Hierdoor werd ook de andere blusgroep gealameerd. Eenmaal ter plaatse bleek dat er 3 chalets in vlammen waren opgegaan en bleef er voor de brandweer niks anders over dan de omliggende chalets af te schermen. Rond 11.00 was de brandweer weer terug in de kazerne.  

Foto 13-04-16 15 00 54

Uitrukken t/m 18 september 2017

In de afgelopen weken hebben er diverse incidenten plaatsgevonden binnen het cluster Ommen-Hardenberg. Hieronder een aantal incidenten uitgelicht.

4 september 2017 - Katje verstopt onder motorkap Slagharen

Op maandagavond werd de blusgroep Slagharen gealarmeerd voor een katje die verstopt zat onder een motorkap bij een auto aan de Sterkerijstraat in Slagharen. Na lang zoeken kon het katje niet gevonden worden. Net nadat de brandweer was vertrokken kwam er opnieuw een kattengeluid onder de auto vandaan. Het katje had zich verstopt in een koplamp. Nadat deze was losgemaakt kon het katje bevrijd worden.

DSC02553

DSC02558

DSC02570

5 september 2017 - Bergen Object Hardenberg

Dinsdagavond werd de assistentie van de brandweer gevraagd voor het bergen van een plezierjachtje nabij bij Grand cafe Docks. Hier lag een bootje bijna geheel onder water.  Door middel van 2 dompelpompen werd het water uit de boot gepomp en kwam deze langzaam weer omhoog. Volgens de eigenaar had hij er 4 dagen geleden nog mee gevaren en was er niets aan de hand. Nadat de boot bijna leeg was gepompt werd er gekeken naar de mogelijke oorzaak maar men kon niets ontdekken. Hierna kon de brandweer retour kazerne en werd de boot de volgende dag door de eigenaar uit het water gehaald.

DSC02600

 8 september 2017 - Schoorsteenbrand Kometenlaan Hardenberg

Vrijdagmiddag werd de brandweer Hardenberg gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Kometenlaan. Met behulp van de hoogwerker kon de schoorsteen bereikt worden en werd deze geveegd.

DSC05872

DSC05875

13 september 2017 - Brand in paardenstal Lutten

Op woensdagavond kwam er een melding binnen van een brand in een paardenstal aan de Knaperveldsweg in Lutten. De stal heeft grote schade opgelopen. De paarden die in de stal stonden konden tijdig naar buiten worden gehaald.

DSC02614

DSC02640

 

 13 september Stormschade Weverijstraat / Staarmansweg Slagharen

Tijdens de storm die over Nederland trok op woensdag moesten ook diverse korpsen uit IJsselland in actie komen om omgewaaide bomen op te ruimen zoals hieronder aan de Weverijstraat en Staarmansweg.

DSC05943

 DSC05946

 Foto's US Media 

Uitruk 3 juli 2017, Hardenberg

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Boshoek Hardenberg

Maandagochtend werd Hardenberg gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de N34 nabij sportpark de Boshoek. Hier waren een personenauto met een bestelbus met elkaar in aanraking gekomen. De bestuurder van de personenauto moest door de brandweer uit zijn voertuig worden gehaald, de bestuurder van de bestelbus kwam met de schrik vrij. De schade was groot. De N34 was voor enige tijd afgesloten voor het verkeer.

DSC05252

Foto US Media

 

Uitruk 7 juli 2017, Hardenberg

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer JC Kellerlaan Hardenberg

Donderdagnacht om 04:10 uur werd Hardenberg gealarmeerd, ditmaal voor een autobrand op de N34/JC kellerlaan. Hier stond een vrachtauto stil met vastgelopen remmen. De chauffeur zag in de spiegels dikke rook achter zijn aanhanger vandaan komen en besloot 112 te bellen. Bij aankomst van de brandweer werd met een warmtebeeldcamera een controle uitgevoerd maar van brand was geen sprake meer. Een monteur is ter plaatse gekomen om de remmen na te kijken. De brandweer kon retour kazerne.

112

 

Uitruk 6 juli 2017, Hardenberg

Melding: Prio 1 Brand woning Oelenveerstraat Hardenberg

Donderdagmiddag kreeg de brandweer een melding van een woningbrand aan de Oelenveerstraat in Hardenberg. Al snel werd duidelijk dat een oververhit pannetje op het gasfornuis de oorzaak was. Een buurtbewoner hoorde de rookmelder afgaan. De bewoner was op dat moment niet thuis zodat in overleg met de politie de deur werd opengebroken. Eenmaal binnen werd het pannetje van het fornuis gehaald en de woning verder geventileerd. Hierna was er voor de brandweer niets meer te doen en werd het incident aan de politie overgedragen en kon de brandweer retour kazerne.

DSC05301

Foto US Media

Uitruk 6 juli 2017, Hardenberg

Melding: Prio 1 Brand woning Kleine Belties Hardenberg

Donderdagavond kreeg de brandweer een melding van een woningbrand op camping "de kleine Belties" in Hardenberg. Hierbij brandde een stacaravan uit, de brandweer kon voorkomen dat naastgelegen caravans ook ten prooi zouden vallen aan de vlammen. Dankzij de tankwagen TW 2360 was er voldoende bluswater voorhanden om de brand te blussen.

DSC02540

Foto US Media

Uitruk 3 juni 2017, Hardenberg

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Allemansweg Collendoorn

Zaterdag 3 juni werd Hardenberg gealarmeerd voor een autobrand op de Allemansweg / Middenweg in Collendoorn.

DSC02895

Lees meer...

Uitruk 31 mei 2017, Hardenberg

Melding: Prio 2 Dier in kelder Ommerweg Rheezerveen

Woensdagmorgen werd de groep van Hardenberg opgeroepen voor een koe in de put aan de Ommerweg in Rheezerveen. Eenmaal ter plaatse bleek er inderdaad een koe (kalf) door de vloer te zijn gezakt. Omdat de put niet zo diep was en het kalf al werd vast gehouden werd besloten om deze met mankracht uit de kelder te halen. Dit lukte vrij snel waarna het kalf snel bevrijd kon worden.

Kazerne logo 2

Uitruk 28 mei 2017, Hardenberg

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Twenteweg Hardenberg

Zondagavond rond 19:30 uur kreeg de brandweer een melding van een ongeval letsel op de Twenteweg ter hoogte van de spoorweg overgang. Vlak voor de overweg waren drie auto op elkaar gebotst waardoor de auto's onder de slagbomen tot stilstand kwamen. Hierdoor werd ook het treinverkeer stil gelegd. Gelukkig vielen de verwondingen mee.  Eén persoon werd voor nader onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. Naar de toedracht van het ongeval doet de politie onderzoek. Voor de brandweer was er verder weing te doen omdat de slachtoffers zelf uit de auto konden komen.

Foto's volgen..

Uitruk 28 mei 2017, Hardenberg

Melding: Prio 1 OMS Melding Marsch Kruserbrink Hardenberg

Zondagavond om 23.45 uur kreeg de brandweer een automatische brandmelding vanuit het gebouw Marsch Kruserbrink. In eerste instantie rook men ter plekke wel een brandlucht maar kon niet ontdekken waar de lucht vandaan kwam. Bij nader onderzoek bleek een gesmolten deksel van een waterkoker de oorzaak van de melding te zijn. De brandweer heeft geventileerd en kon daarna weer inrukken.

112

 

 

Uitruk 26 april 2017, Hardenberg

Woensdagmiddag kreeg de brandweer een melding dat er een varken in de mest kelder terecht was gekomen bij een boerderij in Rheezerveen. Eenmaal ter plaatse bleek dit inderdaad het geval. Twee brandweermensen gingen in een speciaal pak met ademlucht de mestkelder in om het varken naar de uitgang te drijven, dit lukte vrij snel waardoor het varken met vereende krachten uit het gat kon worden getrokken.

Brandweer detail

Uitruk 23 april 2017, Hardenberg

Zondagavond kreeg de brandweer een melding van buitensluiting op Camping Veurink in Hardenberg. In een vakantiewoning had een kind van 3 jaar zichzelf opgesloten in een slaapkamer en kon deze niet meer openkrijgen. Omdat de eigenaar van de vakantiewoning op dat moment niet bereikbaar was besloot de moeder omdat het kind in paniek was de brandweer te bellen. Toen deze ter plaatse kwam was ook net de eigenaar gearriveerd en had de deur met een loper geopend. Hierna kon de brandweer weer retour kazerne.

112

Uitruk 4 april 2017, Hardenberg

Dinsdagmorgen kreeg de brandweer een melding van een buitenbrand aan de Klinkerweg. Er zou sprake zijn van uitbreidingsgevaar. Eenmaal ter plaatse bleek dat de bewoner naast het huis een vuurton had staan waarin hout brandde. Omdat er niemand bij de ton aanwezig was kon er brandend hout uit de ton vallen waardoor de schutting ook vlam vatte. Een voorbijkomende scholier zag het branden en heeft 112 gebeld, door snel ingrijpen van de medewerkers in het bedrijfspand ernaast kon erger worden voorkomen. De brandweer kon met één straal hogedruk de brand verder afblussen.

Uitruk 24 maart 2017, Hardenberg

Melding: Prio 1 Vreemde lucht Witte de Witstraat Hardenberg

Vrijdagmorgen 24 maart kreeg de brandweer een melding van stank/gaslucht aan de Witte de Witstraat in Hardenberg. Voorbijgangers hadden een sterke gaslucht geroken bij een reduceerkastje van een gasleiding en hoorden een sissend geluid. Nadat de brandweer metingen hadden uitgevoerd en er niks werd waargenomen werd de reeds afgesloten weg weer vrijgegeven. Een monteur van het gasbedrijf heeft ook nog een controle uitgevoerd maar kon geen lekkage ontdekken.

 

en niks konden waarnemen,werd de weg weer vrij gegeven voor het verkeer .een monteur die terplaatse is geweest kon ook niks ontdekken en zei dat het sissende geluid normaal was bij deze kasten.

Uitruk 26 februari 2017, Hardenberg

Melding: Prio 2 Inmelden C2000 Ropcke Zweerslaan

Op zondag 26 februari 2017 werd Hardenberg gealarmeerd om te helpen zoeken naar een vermiste vrouw in de sloot achter het Ropcke Zweers Ziekenhuis in Hardenberg. Een 66-jarige vrouw werd sinds zaterdag vermist. Om meerdere plekken is er gezcht maar er werd niets gevonden. Op vrijdag 3 maart is het lichaam van de vrouw aangetroffen in het Zwartewater in Hasselt.

Zie ook het bericht op de website van de politie.

DSC01281

Foto US Media

Uitruk 21 februari 2017, Hardenberg

Melding: Prio 1 Brand gebouw Havenweg Hardenberg

Dinsdagavond rond 23.15 uur werd Hardenberg opgeroepen voor een gebouwbrand aan de Havenweg. Al vrij snel werd duidelijk dat het hier ging om een brand in uitgaansgelegenheid de Troubadour. Bij de brand kwamen ook Bergentheim en Ommen assisteren die uiteindelijk werd opgeschaald naar GRIP-1. Na een lange inzet kon rond 02.30 uur het sein brandmeester worden gegeven. De brand heeft grote schade veroorzaakt binnen in het pand. Omstreeks 04.00 uur kon de brandweer inrukken.

IMG 5653

Lees meer...

Uitruk 19 februari 2017, Hardenberg

Melding: Woningbrand Loorlaan Hardenberg

Zondag werd Hardenberg gealarmeerd voor een woningbrand (zolder) aan de Loorlaan. Een wasdroger bleek in brand te staan. De brand was snel onder controle maar zorgde wel voor een flinke rookontwikkeling. Met behulp van de hoogwerker werd het dak gecontroleerd op eventuele brandhaarden.

DSC01918

Foto US Media

Uitruk 9 februari 2017, Hardenberg

Melding: Prio 1 Gebouwbrand Jumbo Admiraal Helfrichstraat

Donderdagochtend werd de brandweer van Hardenberg gealarmeerd voor een brand in de Jumbo in Hardenberg. Bij aankomst bleek er na onderzoek gelukkig geen sprake van brand maar zorgde rook vanuit de CV in combinatie met lampen op het dak voor een ogenschijnlijk echte brand. De brandweer kon vrij snel daarna weer inrukken.

DSC04362

Lees meer...

Uitruk 24 januari 2017, Hardenberg

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Havezateweg Collendoorn

Maandagavond kreeg de brandweer een melding van ongeval letsel aan de Havezateweg in Collendoorn. Onderweg kwam het bericht dat de politie en ambulance al ter plaatse waren en bestuurder al uit de auto was. De brandweer hoefde niet meer ter plaatse te komen.

Foto 13-04-16 15 01 28

Uitruk 20 januari 2017, Hardenberg

Vrijdagavond kreeg de brandweer een melding van een woningbrand aan de Oosthof in Baalder. Nadat de eerste TS ter plaatse kwam zag men al op diverse plekken rook uit de bovenverdieping komen. Al snel bleek dat er op een slaapkamer een elektrische deken in brand was geraakt waardoor ook het hele bed vlam vatte. Omdat de brand in eerste instantie moeilijk te blussen leek werd er middelbrand gemaakt. De slaapkamer brandde uit en de woning liep forse roet- en waterschade op. Zaterdagmiddag moest de brandweer nog een keer voor nacontrole ter plaatse komen.

DSC01563

Foto US Media

Uitruk 22 januari 2017, Hardenberg

Melding: Prio 1 OMS Sprank Weidebuurt

Zondagmorgen kreeg de brandweer een automatische brandmelding binnen van de Sprank aan de Weidebuurt in Hardenberg. Al snel werd duidelijk dat bakken en braden de oorzaak van de melding was. Nadat de brandweer een controle had uitgevoerd en geen brand had aangetroffen kon de tankautospuit weer retour kazerne.

112

Uitruk 4 januari 2017, Hardenberg

Melding: Prio 1 OMS Gemeentehuis Hardenberg

Woensdagmorgen rond 8:30 uur moest de brandweer voor een automatische brandmelding naar het gemeentehuis. In de keuken was de melder afgegaan. Na controle bleek er geen sprake van brand waarna de brandweer vrij snel retour kazerne kon.

Foto 13-04-16 15 00 06

 

 

Uitruk 10 januari 2017, Hardenberg

Melding: Prio 1 Woningbrand Voorstraat Hardenberg

Maandagnacht om 04:10 uur kreeg de brandweer een melding van een woningbrand aan de Voorstraat in Hardenberg. Hierop werden een tankautospuit, tankwagen en hoogwerker gealarmeerd. Tijdens het aanrijden werd via de alarmcentrale doorgegeven dat het inmiddels een uitslaande brand zou zijn waarop middelbrand werd gemaakt.Toen de tankautospuit eenmaal ter plaatse was bleek dat er van een uitslaande brand geen sprake was.

De brand bevond zich in het bovenste appartement. Door een snelle en effectieve inzet met hogedrukstralen was de brand snel onder controle waardoor de brandschade beperkt bleef tot de bovenste verdieping.

Foto 13-04-16 15 01 35

Uitruk 14 januari 2017, Hardenberg

Melding: Prio 1 OMS Melding Hotel de Rheezerbelten

Woensdagmorgen rond 7:00 uur kreeg de brandweer een OMS van Hotel De Rheezerbelten. Tijdens het koken was een stuk papier dat op het fornuis lag in brand geraakt, dit was door de bewoner van de kamer snel gedooft. Voor de brandweer restte een nacontrole en kon vrij snel retour kazerne.

Foto 13-04-16 15 00 37

Uitruk 3 januari 2017, Hardenberg

Melding: Prio 2 Liftopsluiting Burgemeester Schuitestraat

Dinsdagmiddag kreeg de brandweer een melding van een liftopsluiting aan de Burgemeester Schuitestraat, er bleek 1 persoon in de lift vast te zitten op de begane grond. Deze persoon is er door de brandweer uit gehaald. De monteur van de lift is ter plaatse gekomen en heeft de lift weer in werking gesteld.

Foto 13-04-16 15 00 54

Uitruk 28/29 december 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Rookdetectie RIBW Hardenberg

Woensdagmorgen kreeg de brandweer een automatische brandmelding binnen afkomstig van het RIBW aan de Bruchterweg in Hardenberg. Omdat er niet tijdig contact gelegd kon worden met de instelling werd er met prio 1 doorgereden. Bij aankomst werd de brandweer al opgewacht waarbij direct gemeld werd dat er niets aan de hand was. De brandweer heeft nog een controle gedaan maar er kon niets gevonden worden.

Donderdagmorgen kreeg de brandweer een automatische brandmelding binnen afkomstig van Stichting de Sprank. Al vrij snel bleek dat dit loos alarm was. De brandweer heeft nog een nacontrole uitgevoerd maar van brand bleek geen sprake.

 

Foto 13-04-16 15 00 54

Uitrukken december 2016

In december hebben er diverse uitrukken plaatsgevonden in cluster Oost.

Melding: Prio 1 Ongeval Steigerwijk Nieuwlande (post de Krim) ( 17 december 2016)

 In de nacht van vrijdag op zaterdag werd o.a. post de Krim opgeroepen voor een zeer ernstig ongeval op de Steigerwijk in Nieuwlande. Bij dit eenzijdige ongeval is de bestuurder omgekomen nadat deze met zijn auto frontaal tegen een boom was gereden. De politie heeft uitvoerig onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.

DSC01296

 Melding: Prio 1 Ongeval N377 Slagharen (11 december)

Voor brandweer Slagharen en Hardenberg (HV) kwam op 11 december een melding binnen van een ongeval. Bij aankomst bleek een auto in een sloot te liggen. Voor de brandweer bleken er gelukkig geen levensreddende handelingen noodzakelijk. De bestuurster werd door het ambulance personeel ter plekke nagekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

 DSC01278

Melding: Prio 1 Ongeval N377 de Krim (3 december 2016)

Op zaterdagavond 3 december werd de Krim gealarmeerd voor een aanrijding op de N377. Hier bleken 2 auto's met elkaar in aanraking gekomen te zijn. Gelukkig bleek levensreddende brandweerinzet niet nodig.

DSC01245

Uitruk 15 en 18 november 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Stank Collendoornerdijk

Dinsdagmiddag kreeg de brandweer een melding van een gaslekkage aan de Collendoornerdijk. Eenmaal ter plaatse werd al snel duidelijk wat de oorzaak van de lekkage was, tijdens het schoonmaken van de sloten was men per ongeluk op de gasleiding gestoten. De brandweer heeft samen met de politie de weg afgesloten. Het lek werd gedicht door het energiebedrijf. Hierna kon de weg weer worden vrijgegeven.

Vrijdag 18 november werd Hardenberg gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij een pand aan de Boterbloem. Bij aankomst heeft de brandweer een controle uitgevoerd maar een oorzaak voor afgaan van de melder op de slaapkamer kon niet gevonden worden.

Foto 13-04-16 15 01 55

Uitruk 8 november 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Ongeval letsel N34 (thv Boshoek)

Dinsdagavond werd de brandweer van Hardenberg gealarmeerd voor een zwaar ongeval op de N34 nabij de kruising met sportpark de Boshoek.

Bij aankomst bleken 2 personenauto's op elkaar gebotst te zijn waarbij er 2 (zwaar) gewonden zijn gevallen. Later is een 80-jarig slachtoffer in het ziekenhuis overleden.

De brandweer heeft in samenwerking met het ambulancepersoneel de gewonden uit het voertuig gehaald.

DSC01038

  Foto US Media

Uitruk 2 november 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Ongeval letse N36 L 31,3

Woensdagmorgen kreeg de brandweer een melding van een ongeval ter hoogte van de Witte Paal op de N36. Vlak voor de rotonde waren drie autos op elkaar gebotst. Ambulance medewerkers hebben de bestuurders onderzocht en daaruit bleek dat er voor de brandweer niks te doen was. Alleen werden uit voorzorg de accuklemmen losgekoppeld  van de achterste twee voertuigen. Eén bestuurster werd voor nader onderzoek door het ambulance personeel meegenomen. Hierna kon ook de brandweer retour kazerne.

 Foto 13-04-16 15 01 28

Uitruk 18 oktober 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Rookdetectie Zorgcentrum Oostloorn

Dinsdagmiddag ontving de brandweer Hardenberg een automatische brandmelding afkomstig van het Zorgcentrum Oostloorn. Tijdens het inmelden werd duidelijk dat "bakken en braden" de oorzaak was van de melding en dat er voor de brandweer niks te doen was. De brandweer is nog wel ter plaatse geweest om een nacontrole uit te voeren. Hierna kon de TS2330 weer vrij snel retour kazerne.

112

Uitruk 14 oktober 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Rookdetectie Blanckvoortallee Hardenberg

Vrijdagmiddag kreeg de brandweer van Hardenberg een automatische brandmelding van Woonvorm de Blancvoortallee in Hardenberg. Tijdens werkzaamheden werd een rookmelder geactiveerd. Voor de brandweer was er niets te doen.

Uitruk 11 oktober 2016, Hardenberg

Prio 1 Brandmelding PAC Van Dijk Timmerfabriek De Nieuwe Haven Hardenberg

Dinsdagmorgen ontving de brandweer een brandmelding van Timmerfabriek van Dijk. Tijdens werkzaamheden was een hoeveelheid stof in een rookmelder terecht gekomen waardoor deze geactiveerd werd. Voor de brandweer was er niets te doen.

 

Uitruk 1 oktober 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Ongeval letsel van Roijensweg Bergentheim

Zaterdagmiddag kreeg de brandweer van Hardenberg een melding ongeval letsel op de van Roijensweg in Bergentheim. De TS 2340 en de HV2370 rukten uit naar het ongeval. Tijdens het aanrijden kwam het nader bericht dat er geen spake was van een beknelling. Een personenauto die op de van Roijensweg een afslag wilde nemen werd te laat op gemerkt door een achteropkomende auto waardoor een botsing niet meer te vermijden was. Een persoon is met onbekend letsel meegenomen naar het ziekenhuis. Beide auto's liepen behoorlijke schade op. Het verkeer werd omgeleid via de Parallelweg. Nadat de auto's waren veilig gesteld en de weg was schoon gemaakt kon de brandweer retour kazerne.

Foto 13-04-16 15 00 37

Zaterdag 17 september 2016, Hardenberg

Prio 1 OMS Melding Oostloorn Hardenberg

Zaterdagmiddag kreeg de brandweer een brandmelding bij het Zorgcentrum Oostloorn. In samenwerking met de BHV werd gezocht naar een mogelijke oorzaak voor het afgaan van de melder. Deze werd niet gevonden en de brandweer kon hierop vrij snel retour kazerne.

Later dit betreffende weekend werd de brandweer van Hardenberg op zondag gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij Zorgcentrum Clara Feyoena Heem. Door teveel stoomvorming in de keuken was de melder afgegaan. Van brand was geen sprake. Hierop kon de brandweer weer terug naar de kazerne.

Foto 13-04-16 15 01 55

Uitruk 12 september 2016, Collendoorn

Melding: Prio 1 Ongeval letsel de Kerkdijk Collendoorn

Maandagavond werden Slagharen en Hardenberg gealarmeerd voor een eenzijdig ongeval op de Kerkdijk in Collendoorn. Hier bleek een auto tegen een boom aan gereden te zijn waarbij de bestuurder gewond is geraakt. De brandweer heeft de persoon in samenwerking met het ambulancepersoneel uit het voertuig gehaald.

DSC00800

Foto US Media

Uitruk 16 september 2016, Hardenberg

Melding: Prio 2 Stormschade Hessenweg Hardenberg

Vrijdagmiddag kreeg de brandweer van Hardenberg een melding van een tak over de weg aan de Hessenweg nabij sportpark de Boshoek. Eenmaal ter plaatse bleek er inderdaad een forse tak dwars over de weg te liggen. Met behulp van de kettingzaag werd de dikke tak in stukken gezaagd en aan de kant gelegd waardoor de weg weer vrij was voor het verkeer.

Foto 13-04-16 15 00 37

Uitruk 30 augustus 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Admiraal Helfrichstraat

Maandagnacht kreeg de brandweer rond 03:30 uur een brandmelding van een autobrand aan de Admiraal Helfrichstraat. Toen de brandweer ter plaatse kwam stond de auto aan de voorkant in de brand, direct werden er 2 stralen hogedruk ingezet omdat de auto geparkeerd stond tussen andere auto's en ook nog dicht voor een woning stond. 

Door de flinke brand heeft een andere auto ook brandschade opgelopen en was er door de hitte een ruit gebarsten van de woning. Aangezien er veel rook vrijkwam bij de brand werden naastgelegen woningen gecontroleerd door de brandweer. Nadat alles was gecontroleerd en opgeruimd kon de brandweeer inrukken.

Foto 13-04-16 15 00 37

 

Uitruk 23 augustus 2016, Hardenberg

Melding: Prio 2 Buitenbrand de Mulderij Hardenberg

Maandagnacht kreeg de brandweer van Hardenberg een melding van een buitenbrand aan de Mulderij nabij Limor. Al snel werd dit doorgemeld als een woningbrand. Toen de eerste tankautospuit ter plaatse kwam bleek al snel dat het om een berg oud papier ging dat onder een galerij naast een winkel/trappenhuis in brand stond. Door een snelle inzet kon worden voorkomen dat de brand via een luchtrooster in een winkel naar binnen kon overslaan. Uit voorzorg werd de beplating van de muren en het plafond open gebroken om er zeker van te zijn dat de brand uit was. Met een overdrukventilator werd de rook uit het trappenhuis geblazen en hierna konden ook de bewoners terug naar hun kamers. Eén persoon is uit voorzorg met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht omdat hij rook had ingeademd. Na 2 uur inzet kon de brandweer retour kazerne.

DSC00751

Lees meer...

Uitruk 23 augustus 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Brand industrie/agrarisch Asfalt Centrale Bovenveld

Dinsdagmorgen moest de brandweer uitrukken voor een brand op de asfaltcentrale, locatie Bovenveld. Bij aankomst bleek er brand te woedden in de stoffilters van de installatie. Met 2 stralen hogedruk kon de brand geblust worden. Met behulp van de hoogwerker werd de installatie verder geinspecteerd op eventuele brandhaarden. Nadat alles gecontroleerd was en weer werd vrijgegeven konden alle voertuigen weer inrukken.

DSC03288

Lees meer...

Uitruk 28 juli 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 OMS Rookdetectie Koopcentrum Haardijk Hardenberg

Donderdagmorgen moest de brandweer naar Koopcenrum Haardijk in Hardenberg voor een OMS melding. Onderweg kwam de melding dat het loos alarm betrof. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd en is daarna retour kazerne gegaan.

Foto 13-04-16 15 01 35

Uitruk 26 juli 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Brand bijeenkomst Floralaan Hardenberg

Dinsdag aan het eind van de middag kregen de brandweervrijwilligers van Hardenberg en Gramsbergen een melding binnen dat er brand zou zijn in het gebouw van voetbalvereniging Hardenberg '85. Jongeren die daar aan het voetballen waren zagen op een gegeven moment dat er rook uit het gebouw kwam, hierop werd 112 gebeld. Nadat de brandweer toegang tot de ruimte kreeg bleek dat er een compressor in brand had gestaan. Maar doordat er te weinig zuurstof in de ruimte aanwezig was werd het vuur vanzelf gedoofd. Na controle van de overige ruimtes in het gebouw bleek de brand alleen gewoed te hebben in het ballenhok. Na 1,5 uur kon de brandweer retour kazerne.

DSC02867

Lees meer...

Uitruk 25 juli 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 OMS Sprank Weidebuurt Hardenberg

Maandagmiddag kreeg de brandweer van Hardenberg een automatische brandmelding binnen van Stichting de Sprank aan de Weidebuurt in Hardenberg. Al snel werd duidelijk dat bakken en braden de oorzaak van de melding was. Hierdoor hoefde de brandweer alleen een nacontrole uit te voeren en kon vrij snel daarna retour kazerne.

Foto 13-04-16 15 00 37

Uitruk 25 juli 2016, Ommen

Melding: Prio 1 Brand industrie Etiflex Ommen Strangeweg (middelbrand)

Maandagavond rond 20.30 uur werd de brandweer van Ommen en Hardenberg (hoogwerker) gealarmeerd voor een brand bij etiketteerbedrijf Etiflex aan de Strangeweg. Bij aankomst was er sprake van brand/rookontwikkeling op het dak. De brand die zich bevond in de spouwmuur werd bestreden door het dak van bovenaf open te maken. Omstreeks 22.30 uur konden alle voertuigen weer inrukken. Gezien de grootte van het pand en de aard van de melding werd er vrij snel opgeschaald naar middelbrand. Hierdoor werden er 2 tankautospuiten, een tankwagen en hoogwerker ingezet.

IMG 2628

Lees meer...

Uitruk 20 juli 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 PAC Brandmelding Burg. Schuitestraat Hardenberg

Woensdagavond kreeg de post Hardenberg een brandmelding aan de Burgemeester Schuitestraat in Hardenberg via een particuliere alarmcentrale. Waarschijnlijk werd bij een blikseminslag tijdens de zware onweersbui die overtrok het automatisch brandalarm geactiveerd in het gebouw. Van brand was geen sprake en na controle kon de brandweer weer terug naar de kazerne.

Kazerne logo 2

Uitruk 12 juli 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Rookdetectie Baalderborg Bisschopshof Hardenberg

Dinsdagmiddag rukte de brandweer van Hardenberg uit voor een automatisch brandalarm bij de Baalderborg groep aan de Bisschopshof in Hardenberg. Gelukkig viel het mee en werd het alarm veroorzaakt tijdens het koken. Voor de brandweer restte enkel een nacontrole.

IMG 8156

Uitruk 24 juni 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Collendoornerdijk

Donderdagnacht net toen de TS 2330 de kazerne binnen reed -na afloop van een automatische brandmelding-  kwam er een melding binnen van een ongeval letsel aan de Collendoornerdijk. Hier was een personenauto door nog onbekende oorzaak in de berm terecht gekomen en kwam hiebrij op zijn dak in een droge sloot tot stilstand. De bestuurder en passagier konden op eigen kracht uit de auto komen. Beiden werden door het ambulancepersoneel voor nader onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. Omdat de auto nog onder "spanning" stond en men niet bij de accu kon komen en de auto tevens brandstof lekte bleef de brandweer ter plaatse voor eventueel brandgevaar. Nadat de berger de auto had geborgen kon de brandweer rond 04:00 uur retour kazerne. 

 DSC00696

Foto US Media

Uitruk 24 juni 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Rookdetectie Gemeentehuis Hardenberg

Donderdagnacht om 02:00 uur kreeg de brandweer van Hardenberg een automatische brandmelding afkomstig vanuit het gemeentehuis. Al snel werd duidelijk dat het slechte weer de oorzaak was van de melding waardoor de brandweer niet in actie hoefde te komen en weer retour kazerne kon.

brw0097

Uitruk 26 juni 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Afhijsen assistentie Alberthus Riseausstraat

Zondagmorgen kreeg de brandweer een melding voor "assistentie ambulance" aan de Alberthus Risaeusstraat in Hardenberg. Daar moest een patient van de bovenverdieping met brancard naar beneden worden gebracht. Omdat dit niet via de trap lukte werd de hoogwerker gealameerd en werd de patient op een goede manier via het raam naar beneden gebracht en zo overgedragen aan het ambulance personeel. Hierna konden de TS2330 en de hoogwerker weer retour kazerne.

IMG 4315

 

Uitruk 15 juni 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Rookdetectie Limor Mulderij Hardenberg

Dinsdagnacht moest de brandweer naar Limor aan de Mulderij voor een automatisch brandalarm. Bakken en braden bleek de oorzaak te zijn van de melding. In de woning hing een dikke laag rook maar was dus gelukkig niet van brand afkomstig.

Foto 13-04-16 15 01 55

Uitruk 12 juni 2016, Hardenberg

Melding: Prio 2 Stormschade Brandweg Hardenberg

Zondagavond kreeg de groep van Hardenberg een melding van stormschade aan de Brandweg in Hardenberg. Ter plaatse bleek een grote tak uit een boom te zijn gevallen welke daarmee de straat blokkeerde. De brandweer heeft de tak van de straat gehaald en de gemeente ingelicht.

Brandweer detail

Uitruk 12 juni 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Rookdetectie Sprank Borgstede Vlasakkerkamp Hardenberg

Zondagmiddag kreeg de brandweer van Hardenberg een brandmelding van stichting de Sprank. Bij het bereiden van een maaltijd stond de afzuigkap niet aan en kon de rook doordringen tot in de rookmelder. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd.

Rookmelder 2

Uitruk 11 juni 2016, Hardenberg

Melding: Prio 2 Vreemde Lucht Burgemeester Schuitestraat Hardenberg 

Zaterdagdagmiddag kreeg de groep van Hardenberg een melding van een vreemde lucht aan de Burgemeester Schuitestraat in Hardenberg. Buurtbewoners hadden een vreemde lucht geroken. De brandweer heeft diverse metingen uitgevoerd maar heeft niets meer waargenomen. Wat de stank heeft veroorzaakt is onbekend.

IMG 8156

Uitruk 14 juni 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Brandmelding PAC Bruchterweg Hardenberg

Dinsdagavond kreeg de brandweer een PAC (Particuliere AlarmCentrale) melding aan de Bruchterweg op het Wavin terrein. Het alarm kwam uit een gebouw waar bouwwerkzaamheden gaande zijn. Er was niemand aanwezig en van brand was ook geen sprake. De melding is mogelijk veroorzaakt door stofophoping in de rookmelder. Na controle door de blusploeg konden ze weer terug naar de kazerne.

Foto 13-04-16 15 01 19

Uitruk 14 juni 2016, Hardenberg

Melding: Prio 2 Stank Nieuwe Burgerkampweg Hardenberg

Dinsdagmorgen vroeg kreeg de brandweer van Hardenberg een melding van een vreemde lucht aan de Burgerkampweg in Hardenberg. Aangekomen op het adres werd inderdaad een vreemde lucht waargenomen. Samen met de politie werd er een onderzoek ingesteld. Nadat er geruime tijd metingen waren uitgevoerd op meerdere plekken en de oorzaak niet achterhaald kon worden rukten de hulpverleners weer in.

IMG 8121

Uitruk 9 juni 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Rookdetectie Woningstichting de Veste Roeterskamp

Donderdagmorgen om 5:35 uur kreeg de brandweer een automatische brandmelding binnen van woningstichting de Veste aan de Roeterskamp in Baalderveld. Tijdens het aanrijden kwam het bericht dat men niks kon ontdekken op de kamer waar de melder was afgegaan. Vermoedelijk een technische storing, nadat de brandweer ook een controle had uitgevoerd en er niks gevonden werd konden de manschappen weer inrukken.

Foto 13-04-16 15 00 06

Uitruk 30 mei 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Rookdetectie / Brand Gezondheidszorg Sprank Borgstede Vlasakkerkamp Hardenberg

Maandagavond kreeg de brandweer een brandmelding bij Sprank Borgstede aan het Vlasakkerkamp. Vlak voor aankomst van de brandweer kwam het bericht dat er daadwerkelijk brand zou zijn. Bij nader onderzoek bleek dat een kapotte waterleiding in een verwarmingsruimte de nodige stoomvorming gaf. Deze stoom werd door personeel aangezien als rook. Van brand was dus gelukkig geen sprake.

Foto 13-04-16 15 02 07

Uitruk 30 mei 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Rookdetectie Huize Limor de Mulderij

Maandagmiddag kreeg de groep van Hardenberg een melding van een automatisch brandalarm bij Huize Limor, oorzaak van de melding was een aangebrande pizza in de oven. De ruimte die vol rook stond werd geventileerd en na controle kon de brandweer retour kazerne.

Foto 13-04-16 15 01 35

Uitruk 18 mei 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Woningbrand Rembrandstraat Hardenberg

Woensdagavond kreeg de brandweer een melding van een woningbrand aan de Rembrandstraat in de wijk Heemse. Bij aankomst van de brandweer bleek er een brandje in de keuken te zijn. De oudere bewoonster had een pannetje op het fornuis staan dat vlam had gevat. Door de schrik werd het brandende pannetje van het fornuis gehaald en in de vuilnisbak gegooid waarna deze ook in brand vloog. De schade in de keuken was aanzienlijk, verder was er rookschade in de woning. Met behulp van de overdruk ventilator werd de rook verwijderd.

DSC02222

Lees meer...

Uitruk 11 mei 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Woningbrand Berkenlaan

Woensdag omstreeks 11.00 uur werd Hardenberg gealarmeerd voor een woningbrand aan de Berkenlaan. De brand die gewoed had in de keuken was vanzelf uitgegaan maar heeft wel flinke schade in de woning aangericht. De brandweer heeft de woning direct gecontroleerd op aanwezigheid van personen, dit was niet het geval.

DSC02084

Lees meer...

Uitruk 7 mei 2016, Hardenberg

Melding: Prio 2 Boot dreigt te zinken De Stuwdijk Hardenberg

Zaterdagmiddag is een blusgroep van Hardenberg uitgerukt om te assisteren bij het op het droge krijgen van een boot. Gaande de vaart richting de stuw was de boot steeds dieper gaan liggen en kon de schipper nog maar ternauwernood de stuw bereiken. De boot is leeggepompt met de dompelpomp waarna het vaartuig op de aanhanger gelierd kon worden.

DSC01953

Lees meer...

Uitruk 3 mei 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Buitenbrand Van Oijstraat Hardenberg

Dinsdagavond rond 18:15 uur kreeg de brandweer een melding van een buitenbrand in de wijk Marschlanden. Bij het aansteken van een vuurkorf liep het uit de hand en vatte de schutting vlam. De bewoner wist de brand zelf te blussen met de tuinslang waardoor de brandweer alleen een nacontrole hoefde te verrichten.

Foto 13-04-16 15 01 19

Uitruk 26 april 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Rookdetectie Bruchterweg Hardenberg 

Dinsdagmorgen kreeg de brandweer een brandmelding van het RIBW aan de Bruchterweg in Hardenberg. De meldkamer kreeg geen contact met iemand van het object waarop de brandweer met spoed ter plaatse ging. Daar werden zij opgewacht door medewerkers van het bedrijf, die mededeelde dat er van brand geen sprake was. Koken zou de oorzaak zijn van het geactiveerde alarm. De brandweer verrichte een nacontrole.

Foto 13-04-16 15 02 07

Uitruk 24 april 2016, Hardenberg

Melding: Prio 2 Brandgerucht Voorstraat Hardenberg

Zondagmiddag rond half zes kreeg de brandweer van Hardenberg een melding van een brandgerucht aan de Voorstraat in Hardenberg. Een voorbijganger hoorde een alarm afgaan in een gebouw en rook een sterke brandlucht. De brandweer voerde een controle uit maar constateerde dat er geen brand was in het gebouw. De brandlucht was mogelijk afkomstig van een open haard elders in de buurt. In overleg met de politie is er verder geen actie ondernomen.

Brandweer detail

Uitruk 14 april 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Rookdetectie Parkeergarage Gemeentehuis Hardenberg

Donderdagavond werd de groep van Hardenberg wederom gealarmeerd voor een brandmelding in de parkeergarage onder het gemeentehuis. Ook deze keer bleek het te gaan om een technische storing. De brandweer kon onverrichter zake retour kazerne.

Foto 13-04-16 15 01 19

Uitruk 8 april 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Rookdetectie Gemeentehuis Hardenberg

Vrijdagmorgen kreeg de brandweer een brandmelding vanuit het gemeentehuis. Tijdens laswerkzaamheden was een rookmelder geactiveerd. Omdat er geen sprake was van brand hoefde er alleen een nacontrole uitgevoerd te worden.

01.30.2014 16.06.44

Uitruk 6 april 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Rookdetectie Pargeergarage Gemeentehuis Hardenberg

Woensdagochtend om 05:00 uur kreeg de brandweer een brandmelding vanuit de parkeergarage onder het gemeentehuis. De brandweer heeft de alarmgevende melder opgespoord waarbij geen brand werd aangetroffen. Er werd dan ook uitgegaan van een technische storing. Het gealarmeerde beveiligingsbedrijf kon hierna de brandmeldinstallatie resetten.

IMG 9093

Uitruk 4 april 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Buitenbrand Grasklokje Hardenberg

Maandagavond omstreeks elf uur werd de brandweer van Hardenberg gealarmeerd voor een buitenbrand naast een woning aan het Grasklokje in Baalderveld. Een grote pol siergras stond in brand. De brand was door buurtbewoners al grotendeels geblust bij aankomst van de brandweer. De blusploegleden hebben de laatste restanten geblust.

DSC00330

Foto: Don Stolwijk - US Media

Uitruk 1 april 2016, Hardenberg

Melding: Prio 2 Brandgerucht Sallandsestraat

Vrijdagavond om 22:50 uur werd de groep van Hardenberg gealarmeerd voor een brandgerucht aan de Sallandsestraat in Hardenberg

In het centrum was een sterke rooklucht waargenomen waarop de brandweer werd opgeroepen. Ook de politie was bezig om te kijken wat de oorzaak zou kunnen zijn. Deze werd gevonden aan een weiland aan de Kanaalweg Oost. Hier stonden 2 grote hopen met hooi en snoeiafval in de brand. In overleg met de politie zijn beide brandhaarden door de brandweer afgeblust hetgeen nog een langdurende klus werd aangezien beide brandhaarden ver uit elkaar lagen en niet in de nabijheid van water. Hierop is de tankwagen heen en weer gereden om de TS 2330 van voldoende water te kunnen voorzien. Rond 02.00 waren de laatste voertuigen weer aan de kazerne.

brandweer

Uitruk 2 april 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Rookdetectie Plaggenmarsch Lange Spruit Hardenberg

Zaterdagmiddag werd de brandweer gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij Plaggemarsch Tuinmeubelen aan de Lange Spruit in Hardenberg. Al snel werd duidelijk dat er een handmelder was geactiveerd maar dat niet duidelijk was door wie. Voor de brandweer bleef er niks anders over dan een controle ter plaatse uit te voeren. Er bleek gelukkig niks aan de hand. De brandweer kon vrij snel retour kazerne.

112

Uitruk 3 april 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Woningbrand Kruserbrink

Zaterdagnacht om 00:15 uur kreeg de brandweer van Hardenberg een melding van een woningbrand in een flat aan de Kruserbrink in Hardenberg. De TS2330 en de HW2350 rukten hiervoor uit. Via de politie kwam het bericht dat de bewoners broodjes aan het bakken waren in de magnetron. Dit bleek niet helemaal goed gegaan te zijn waardoor er veel rook in de woonkamer hing. De brandweer heeft metingen verricht en de rook met een ventilator uit de woning gehaald.

Brandweer detail

Uitruk 17 maart 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Hof van Otten

Donderdagavond kreeg de brandweer van Hardenberg een melding van een autobrand aan de Hof van Otten op de parkeerplaats van het nieuwe Rabobank gebouw. Al voordat de TS 2330 was uitgerukt kwam het bericht via de alarmcentrale dat er geen brand meer was maar men wilde wel graag de brandweer voor een nacontrole. Bij aankomst bleek er inderdaad geen brand meer te zijn en kon de brandweer vrij snel weer retour kazerne.

112

Uitruk 4 maart 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Hessenweg HHC

Vrijdagavond werd de groep van Hardenberg gealameerd voor een autobrand nabij sportpark de Boshoek. Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek de autobrand op de Hessenweg te zijn aan de andere kant van de N34. De inzittenden van de auto waren op weg naar Deventer voor een voetbalwedstrijd toen ze op een gegeven moment een branderige geur roken. Daarop werd besloten om de auto aan de kant te zetten. Toen er inderdaad rook onder de motorkap vandaan kwam werd de brandweer en een berger gestuurd. Met een straal hogedruk werden de smeulende resten verder afgeblust. Over de oorzaak is niks bekend.

 DSC00146

Foto US Media

 

Uitruk 24 februari 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Woningbrand Elzenlaan Hardenberg

Woensdagmorgen kreeg de brandweer van Hardenberg een melding van een woningbrand aan de Elzenlaan in Hardenberg. Bij thuiskomst zag een bewoner zijn woning vol rook staan. Ook bij de buren was al rook te zien, waarop snel 112 werd gebeld. De brandweer schaalde op naar middelbrand zodat een tweede eenheid ter plaatse kwam. In beide woningen werd het plafond open gebroken om te zorgen dat alle vuurhaarden werden geblust. De brand bleek te zijn veroorzaakt door een kachel in een kantoor. Nadat de brand was geblust werd er geventileerd en een CO-meting uitgevoerd in de woningen. Door de snelle inzet van de brandweer bleef de brandschade beperkt.

DSC01166

Lees meer...

Uitruk 22 februari 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Rookdetectie Koopcentrum Haardijk Lange Spruit Hardenberg 

Maandagmiddag kreeg de brandweer van Hardenberg een automatische brandmelding aan de Lange Spruit in Hardenberg. Ter plaatse bleek dat men de brandmeldcentrale al had gereset en daardoor niet meer te achterhalen was waar de melding vandaan kwam. Van brand bleek in ieder geval geen sprake, waardoor de brandweer snel retour kazerne kon.

brandweer

Uitruk 23 februari 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Rookdetectie Woningstichting de Veste Niehof Hardenberg

Dinsdagmiddag kreeg de groep van Hardenberg een automatische brandmelding van woningstichting de Veste in de wijk Baalder. Bij het verwijderen van asbest had men een rookmelder verwijderd. Hierdoor werd de melder geactiveerd en de brandweer gealarmeerd. Na een controle kon de brandweer retour kazerne.

2015-04-27 12.49.34

Uitruk 18 februari 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Rookdetectie RIBW Bruchterweg Hardenberg

Donderdagavond werd de brandweer van Hardenberg gealarmeerd voor een automatisch brandalarm bij het RIBW aan de Bruchterweg. Onderweg meldde de centralist dat er een prullenbak in brand had gestaan en reeds was geblust door begeleiders. Ter plaatse hing er nog wel veel rook in een gang en de bewuste kamer. De begeleiders konden de bewoner na het brandalarm snel van zijn kamer halen. De brandweer heeft geventileerd en een meting uitgevoerd. Een weggegooid sigarettenpeukje bleek de oorzaak te zijn van de brand.

112

Uitruk 13 februari 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel Hessenweg Hardenberg

Zaterdagochtend werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op de N34 bij Hardenberg. Op het kruispunt bij sportpark De Boshoek was een aanrijding ontstaan tussen twee personenauto's, een bestelbus en een vrachtwagen. De ravage was groot, maar wonder boven wonder vielen er geen gewonden. Voor de gealarmeerde hulpdiensten waren er dan ook geen levensreddende handelingen weggelegd. De brandweer van Hardenberg kon al vrij snel 'retour kazerne'.

DSC09948

Lees meer...

Uitruk 20 januari 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Rookdetectie Limor Mulderij Hardenberg

Woensdagmiddag werd de groep van Hardenberg gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij Limor aan de Mulderij in Hardenberg. Tijdens het aanrijden werd door de meldkamer doorgegeven dat stoomvorming tijdens het douchen de oorzaak bleek. De brandweer kon zonder spoed verder en voerde een nacontrole uit.

IMG 9093

Uitruk 18 januari 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer (auto) Rheezerweg Diffelen

Maandagavond rond 23.20 uur werd Hardenberg opgeroepen voor een autobrand op de Rheezerweg. Bij aankomst bleek het voertuig helaas niet meer te redden. De auto brandde dan ook volledig uit.

DSC01511

Lees meer...

Uitruk 12 januari 2016, Hardenberg

Melding: Prio 1 Woningbrand Veldmaat Hardenberg

Dinsdagmorgen rond 08:45 uur werd de groep van Hardenberg gealameerd voor een woningbrand in de wijk Baalder. Tijdens het aanrijden werd duidelijk dat de bewoners al uit de woning waren. Eenmaal ter plaatse bleek het vuur nagenoeg gedoofd te zijn. De oppas die op dat moment alleen met de kinderen in de woning aanwezig was heeft door kordaat optreden de 3 kinderen in veiligheid gebracht en 112 gebeld. De woning heeft veel schade opgelopen waardoor de bewoners voorlopig niet meer terug kunnen. Met behulp van de stichting salvage werden de nodige voorzieningen getroffen voor de bewoners om verdere schade te voorkomen. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. De brandweer doet onderzoek naar de brand.

IMG 5226

Foto US Media

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV