Uitruk 26 mei 2016, Ommen

Melding: Prio 2 Vervuild wegdek Stationsweg

Donderdag aan het begin van de avond werd Ommen gealarmeerd voor een vervuild wegdek op de Stationsweg. Hier was een hydrauliekslang van een kraan losgeraakt. Hierdoor ontstond er een oliespoor van ongeveer 200 meter. Met behulp van bezem, water en ontvetter werd de weg weer schoongemaakt.

IMG 2138

Lees meer...

Uitruk 10 mei 2016, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval wegvervoer letsel N48 99,3 Ommen

Dinsdagmiddag om 17.00 uur werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de N48 nabij het viadauct de Haar. Bij aankomst bleken 2 personenauto's op elkaar gereden te zijn waarbij direct duidelijk werd dat het om een zeer ernstig ongeval ging. In beide auto's zaten alleen de bestuurders. De bestuurder van één van beide auto's is ter plekke aan zijn verwondingen overleden. De andere bestuurder is gewond afgevoerd en hoefde niet bevrijd te worden door de brandweer. De N48 is geruime tijd afgesloten geweest voor onderzoek en voor berging van de voertuigen.

IMG 2046

 

Uitruk 6 mei 2016, Hoogenweg

Melding: Prio 1 Bosbrand Hoogenweg / Venebrugge

Vrijdagavond 6 mei werden diverse korpsen uit het cluster Ommen-Hardenberg en handcrew eenheden opgeroepen voor een bosbrand aan de Hoogenweg. De brand bleek uiteindelijk te woedden in een grote stapel hout over de Duitse grens (doorgaande weg Balderhaar tussen Hardenberg en Itterbeck) . De brand was inmiddels overgeslagen naar een aangrenzend bosperceel.

De collega's uit Duitsland hebben tezamen met de Nederlandse eenheden de brand geblust. Het CCF voertuig uit Ommen bewees zijn diensten door het gebied in te rijden en de smeulende hoop te doven met een krachtige straal uit het bumper waterkanon.

DSC01848

Lees meer...

Uitruk 18 april 2016, Ommen

Melding: Prio 1 Brand industrie/agrarisch Haarsweg

Maandagnacht om 00.24 uur werden Ommen en Hardenberg (hoogwerker) gealarmeerd voor een brand in een pand aan de Haarsweg. Bij aankomst werd de brandweer al opgewacht door een beveiligingsmedewerker die een grote rookwolk tussen 2 panden in zag hangen en hij wist niet waar dit precies vandaan kwam. Na onderzoek werd de oorzaak gevonden in een woning met schoorsteen achter de panden. Vermoedelijk was de rook neergeslagen tussen de 2 panden. Er was geen sprake van een schoorsteenbrand en er was ook geen sprake van brand in één van de panden.

IMG 1982

Onderzoek naar de mogelijke brandhaard.

 

Uitruk 6 april 2016, Ommen

Melding: Prio 1 Brand sportgebouw OZC Sportlaan

Woensdagavond rond 20.00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand bij voetbalvereniging OZC op sportpark Westbroek. Bij aankomst bleek er een flinke brandlucnt in de gang te hangen en was er schade aan de meterkast. Hier had een kortsluiting plaatsgevonden. De brandweer heeft een controle uitgevoerd en gewacht op de komst van een installateur die de schade zal herstellen.

IMG 1803

 

Lees meer...

Uitruk 2 april 2016, Ommen

Melding: Prio 2 Bermbrand N36 Stegeren

Zaterdagmiddag werd Ommen opgeroepen voor een bermbrand langs de N36 richting Stegeren. Bij aankomst bleek een stuk berm van circa 40 meter in brand te staan. Met behulp van de hogedrukstraal was de brand snel geblust. Het verkeer had weinig hinder van de bermbrand.

IMG 1636

Lees meer...

Uitruk 23 maart 2016, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand Balkerweg (schoorsteen)

Woensdagmiddag werd Ommen gealarmeerd voor een schoorsteenbrand bij een woning aan de Balkerweg. De buren hadden een flinke rookontwikkeling waargenomen en hadden de brandweer gewaarschuwd. De bewoners van de woning zelf waren niet thuis. De schoorsteenpijp die zich aan de zijkant van de woning bevond werd losgehaald en geveegd. Ook binnen in de woning werd de kachel leeggehaald. De brand was snel onder controle, de bewoner die niet veel later thuis kwam werd voorzien van advies om een dergelijke schoorsteenbrand te voorkomen. De opgeroepen hoogwerker werd niet ingezet aangezien de schoorsteen met behulp van een ladder makkelijk bereikt kon worden.

112

Uitruk 17 maart 2016, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Laarbrug /  Vilsterseweg

Donderdagavond rond 20.00 uur werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Vilsterseweg. Bij aankomst bleek het ongeval te hebben plaatsgevonden op de naastgelegen Nieuwe Dijk nabij de spoorweg overgang. Hier had een eenzijdig ongeval plaatsgevonden waarbij een auto op de kop in een naastgelegen greppel tot stilstand was gekomen. De enige inzittende kon zelf uit de auto komen en werd door het ambulancepersoneel onderzocht. Voor de brandweer restte niets meer dan het voertuig veilig stellen.

IMG 1479

Lees meer...

Uitruk 7 maart 2016, Ommen

Melding: Prio 1 Brandgerucht Merelstraat / Prio 1 Brand wegvervoer Nering Bögelstraat

Maandagmorgen werd Ommen 2x gealarmeerd voor een brandmelding. De eerste melding kwam om 06.58 uur via de pagers binnen voor een brandgerucht bij een woning aan de Merelstraat. De bewoners hadden een branderige geur waargenomen maar wisten niet waar de lucht vandaag kwam. De brandweer heeft een controle uitgevoerd maar er kon niets gevonden worden. Om 08.35 uur werden de Ommer spuitgasten voor de 2e keer gealarmeerd, ditmaal voor een autobrand bij een personenauto aan de Nering Bögelstraat. Hier was brand ontstaan in het motorcompartiment. Door snel ingrijpen kon worden voorkomen dat de gehele auto ten prooi viel aan de vlammen.

IMG 9085

Uitruk 23 februari 2016, Dalfsen

Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel Het Lage Veld Dalfsen

Dinsdagochtend rond negen uur vond er een ernstig ongeval plaats op het spoor tussen Dalfsen en Ommen. Bij oversteek 'Het Lage Veld' vond een aanrijding plaats tussen een trein en een hoogwerker. Hierbij ontspoorde de trein en kwamen drie treinstellen in het weiland terecht. Direct werd groot opgeschaald door de meldkamer, die brandweereenheden uit de wijde omtrek liet aanrukken. Door de verwachting dat er mogelijk veel slachtoffers te betreuren zouden zijn werden er eveneens meerdere ambulances aangestuurd. De machinist heeft de gigantische impact helaas niet overleefd. Het aantal treinreizigers viel gelukkig mee waardoor er slechts enkele (licht-)gewonden waren.  Het incident werd opgeschaald naar 'zeer grote hulpverlening' en 'GRIP 2'. Vanuit brandweercluster Oost assisteerde post Ommen met een tankautospuit en hulpverleningsvoertuig.

DSC01093

Lees meer...

Uitruk 8 februari 2016, Ommen

Melding: Prio 1 Stank (gaslekkage) Jhr. van Repelaerlaan Ommen

Maandag rond de middag werd Ommen gealarmeerd voor een gaslek bij een woning aan de Jhr. van Repelaerlaan. Bij aankomst bleek een gasleiding geraakt te zijn bij graafwerkzaamheden. De brandweer heeft gezorgd voor een veilige omgeving in afwachting van Enexis die daarna het lek gedicht heeft.

IMG 9095

 

Uitruk 5 februari 2016, Vilsteren

Melding: Prio 1 Schoorsteenbrand Vilsterse Allee

Op vrijdagavond omstreeks 23.00 uur werd Ommen gealarmeerd voor een schoorsteenbrand bij een woning aan de Vilsterse Allee. Bij aankomst bleek er sprake te zijn van een flinke rookontwikkeling en moest een deel van de schoorsteen in de woning en bovenop het dak ontmanteld worden om bij de brandhaard te komen. Na ongeveer 2 uur kon de brandweer weer inrukken en was de schoorsteenbrand onder controle.

IMG 9096

Uitruk 20 januari 2016, Ommen

Melding: Prio 2 Dierenhulp Ondersloot Zuid Stegeren

Woensdagochtend werd Ommen gealarmeerd voor een melding dierenhulp bij een boerderij aan de Ondersloot Zuid in Stegeren. Bij aankomst bleek een paard vast te zitten in een hek. Met behulp van een spreider werd er ruimte gemaakt zodat het paard bevrijd kon worden.

Eerder deze week (18/1/2016) werd Ommen op maandagochtend gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Haar in Witharen. Dit bleek loos alarm. Een automobilist had vanaf de N48 rook uit een schuur zien komen en dacht dat er brand woedde. Dit bleek damp van de ventilatiekanalen te zijn afkomstig van het vee uit de schuur.

112

Uitruk 8 januari 2016, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval wegvervoer letsel Zwarte Pad / Coevorderweg Stegeren

Vrijdagavond om 20.24 uur werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Coevorderweg nabij het Zwarte Pad in Stegeren. 

Uiteindelijk bleek het eenzijdige ongeval plaatsgevonden te hebben nabij het verderop gelegen ROVA Milieustation waarbij een personenauto zwaar beschadigd is geraakt. In de personenauto zaten 2 inzittenden waarbij de bestuurder zwaar gewond raakte. De bijrijder raakte lichtgewond. De brandweer heeft in samenwerking met het ambulancepersoneel de bestuurder bevrijd waarna deze afgevoerd is naar het ziekenhuis. De politie heeft onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeval.

IMG 0540

Lees meer...

Uitruk 13 december 2015, Ommen

Melding: Prio 2 Stormschade Prinses Julianastraat

Zaterdagavond rond 22.20 uur werd Ommen gealarmeerd voor een stormschade melding aan de Prinses Julianastraat. Bij aankomst bleek een grote kerstboom  omgewaaid te zijn. De boom die circa 15 meter hoog was versperde de weg. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd waarna de weg weer vrij was voor het verkeer. De boom die door enkele lokale ondernemers was geplaatst en gesponsord bevatte ook een kerstboodschap "Moge alle vluchtelingen in vrede leven en hun thuis weer veilig terugvinden".

IMG 0266

Lees meer...

Uitruk 4 december 2015, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval wegvervoer letsel Slagenweg

Vrijdagmiddag rond 16.30 uur werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Slagenweg. Hier waren 2 personenauto's met elkaar in aanraking gekomen waarbij 1 auto op de zijkant terecht kwam. De brandweer heeft geassisteerd om 1 lichtgewonde inzittende uit het voertuig te halen.

Eerder in de week werd Ommen op dinsdag 1 december gealarmeerd voor een melding dierenhulp aan de Ondersloot in Stegeren. Hier bleek een paard vast te zitten met zijn been in een paardenbox. De brandweer heeft met een spreider ruimte gecreeerd zodat het paard snel bevrijd kon worden.

brandweer

Uitruk 30 oktober 2015, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval wegvervoer letsel Zeesserweg

Vrijdag aan het eind van de middag werd Ommen opgeroepen voor een ongeval met letsel op de Zeesserweg. Bij aankomst bleek een personenauto op de zijkant te liggen in de bocht richting de Beerzerweg. Met behulp van de brandweer en het ambulancepersoneel werd de auto rechtop gezet waarna beide inzittenden uit de auto bevrijd konden worden en aan het ambulancepersoneel konden worden overgedragen.

DSC00137

Lees meer...

Uitruk 14 oktober 2015, Ommen

Melding: Prio 2 Inmelden C2000 Ommerkanaal Oost

Dinsdagochtend werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een 'gevonden fiets' langs de waterkant van het Ommerkanaal in Ommen. Door de melder werd meteen gedacht dat er iemand te water geraakt zou kunnen zijn. Met een boot werd het kanaal afgezocht maar al vrij snel kwam het bericht dat de eigenaar van de fiets al op school zat. Hij was meegenomen door iemand anders en had zijn fiets laten staan.

IMG 0689

Lees meer...

Uitruk 7 oktober 2015, Ommen

Melding: Prio 2 Reinigen wegdek Strangeweg

Woensdagochtend rond 07.45 uur werd Ommen opgeroepen voor het reinigen van het wegdek op de Strangeweg. Hier bleek een oliespoor te liggen. Met bezem en spuit werd de weg gereinigd.

20151007 075930

Lees meer...

Uitruk 25 september 2015, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval letsel N48

Vrijdagochtend werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de N48. Bij aankomst bleek een grote vrachtwagencombinatie geladen met staal gekanteld te zijn op de rotonde nabij de aansluiting met de N36. De vrachtwagenchauffeur zat niet bekneld en was bij aankomst van de brandweer al het voertuig. Voor de brandweer waren er geen levensreddende werkzaamheden weggelegd. Het voertuig werd veilig gesteld waarna de brandweer weer kon inrukken. De bergingsoperatie heeft nog geruime tijd in beslag genomen.

DSC01214

Foto's US Media

Uitruk 21 september 2015, Ommen

Melding: Prio 2 Dierenhulp (koe) Witharenweg Witharen

Maandagmorgen rond 07.30 uur werd Ommen gealarmeerd voor een melding dierenhulp bij een boerderij aan de Witharenweg. Bij aankomst bleken 2 koeien in de mestkelder terecht gekomen te zijn. Deze zijn door de brandweer uit de kelder gehaald. Ongeveer 2 uur later was de klus geklaard.

IMG 9080

Uitruk 17 september 2015, Ommen

Melding: Prio 2 Liftopsluiting Action Markt Ommen

Donderdag werd Ommen 4x gealarmeerd. De eerste keer voor een liftopsluiting bij de Action op de Markt. Hier zaten een vrouw en 2 kinderen vast in een lift. Met behulp van de brandweer werden de 3 liftbezoekers snel bevrijd. Daarna kwam er een melding binnen van een brandgerucht bij een woning aan de Haarsweg. Een rookmelder was afgegaan maar de bewoner was niet thuis. Na controle door de brandweer bleek er geen sprake van brand. Daarna werd het HV voertuig opgeroepen voor een ongeval in Balkbrug. Als laatste melding was er een rookmelder afgegaan bij vakantiecentrum het Laarhuus. Dit bleek gelukkig loos alarm.

IMG 9096

Uitruk 29 augustus 2015, Ommen

Melding: Prio 2 Berm / ruigte Patrijsstraat Nijenhaghe

Zaterdagochtend omstreeks 05.15 uur werd Ommen gealarmeerd voor een bermbrand nabij de zorginstelling Nijenhaghe aan de Patrijsstraat. Bij aankomst bleek een bromfiets in brand te staan. De brand was snel geblust.

IMG 9586

IMG 9587

IMG 9592

IMG 9594

IMG 9601

IMG 9603

Uitruk 23 augustus 2015, Ommen

Melding: Prio 2 Stormschade Stationsweg / Melding: Prio 2 Bermbrand Lemelerberg / Melding: Prio 2 Stormschade Schapenallee

Zondag is de brandweer van Ommen 3x uitgerukt voor diverse meldingen. Rond de middag was een grote tak afgebroken van een boom aan de Stationsweg. Met behulp van de kettingzaag werd de tak in stukken gezaagd en was de weg weer vrij snel begaanbaar.

Rond 14.00 uur werd Ommen gealarmeerd voor een bermbrand op de Lemelerberg. Op de moeilijk bereikbare locatie in de buurt van de top van de Lemelerberg (alleen bereikbaar met 4x4 voertuigen) waren de resten van een kampvuur zichtbaar. Deze was inmiddels gedoofd maar de inmiddels aanwezige boswachter vermoedde dat de brand ondergronds door zou kunnen smeulen. Hierop werd de grond goed omgespit en natgemaakt.

Rond 16.45 uur werd Ommen gealarmeerd voor een afgescheurde tak aan de Schapenallee. Hier werd de weg ook weer snel vrij gemaakt. Met behulp van de hoogwerker werden de laatste loshangende takken verwijderd.

 IMG 9436

Lees meer...

Uitruk 22 augustus 2015, Ommen

Melding: Prio 2 Stormschade Huize het Laer

Zaterdagmorgen werd Ommen gealarmeerd voor een stormschade melding bij Huize het Laer. Bij aankomst bleek een grote tak uit een boom gescheurd te zijn die de weg versperde. Met de kettingzaag kon de weg weer snel worden vrijgemaakt.

IMG 0192

Lees meer...

Uitruk 12 augustus 2015, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval wegvervoer letsel Chevalleraustraat

Woensdagavond rond 18.15 uur werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Chevalleraustraat. De brandweer was snel ter plaatse aangezien het ongeval vlakbij de kazerne had plaatsgevonden.

Bij aankomst bleek een personenauto frontaal tegen een boom gereden te zijn. De auto had de rotonde gepasseerd en had hierbij een middengeleider geraakt en kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand.

De bestuurder werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Een eveneens aanwezig hondje kon levend door de brandweer uit de auto worden gehaald. De zwaarbeschadigde auto werd afgevoerd door berger Autax. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend.

IMG 8608

Lees meer...

Uitruk 6 juli 2015, Ommen

Melding: Prio 1 Brand Bijgebouw Beukenallee Lemele

Maandagavond werd er een brand gemeld in een hooischuur aan de Beukenallee in Lemele. De meldkamer heeft op basis van de melding vrijwel direct opgeschaald naar middelbrand. De brand was namelijk al uitslaand en stond vlakbij een woning met rieten kap. Meerdere eenheden vanuit verschillende korpsen werden aangestuurd. Ook Nijverdal assisteerde zelfs met een tankwagen. Later werd opgeschaald naar grote brand waarbij ook het groot watertransport werd ingezet. Omdat een brand in een hooistapel moeilijk te blussen is werd besloten om het gecontroleerd uit te laten branden. Belendende percelen in de omgeving, waarvan een aantal met rieten dak, werden natgehouden. 's Avonds werd er aflos geregeld voor de eerst ingezette brandweerlieden. Ook dinsdagochtend werd er weer aflos geregeld. Het nablussen zal nog geruimte tijd in beslag nemen.

173-0469

Lees meer...

Uitruk 5 juli 2015, Ommen

Melding: Prio 2 Stormschade Stegerdijk Stegeren

Zondagmiddag om 17.25 uur werd Ommen opgeroepen voor een stormschade melding aan de Stegerdijk. Bij aankomst bleek een grote tak uitgescheurd te zijn. Met behulp van de hoogwerker uit Hardenberg kon de tak bereikt worden waarna deze uit de boom is gezaagd.

nieuw 1 van 6

Lees meer...

Uitruk 4 juli 2015, Ommen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer (motor) Junnerweg

Zaterdagmiddag rond 14.30 uur werd Ommen gealarmeerd voor een motorbrand op de Junnerweg. Bij aankomst bleek een motor volledig in brand te staan. De politie was al bezig met blussen waarna de brandweer het heeft overgenomen. Dankzij snel optreden kon worden voorkomen dat het vuur zich kon uitbreiden naar het naastgelegen bosgebied.

 IMG 7979

Lees meer...

Uitruk 2 juli 2015, Ommen

Melding: Prio 1 Heidebrand Karshoekweg Stegeren

Donderdagavond omstreeks 21.00 uur werden Ommen en Hardenberg gealarmeerd voor een heidebrand in Stegeren. Bij aankomst bleek een paar vierkante meter bos in brand te staan, door de bliksem was een boom en de beschoeiing daaronder in brand gevlogen. Met een hogedrukstraal was de brand snel onder controle.

Later deze donderdagavond en nacht werd Cluster Oost diverse malen opgeroepen voor een meldingen die betrekking hadden op het slechte weer, waaronder assistentie bij een zeer grote brand in Kallenkote. Ook in Dedemsvaart sloeg de bliksem in bij een woning.

IMG 7840

Lees meer...

Uitruk 26 juni 2015, Ommen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Balkerweg

Vrijdagochtend rond de klok van 08.00 uur werd Ommen gealarmeerd voor een autobrand nabij de parkeerplaats van restaurant de Lindenberg aan de Balkerweg. Bij aankomst bleek het vuur dat zich onder motorkap bevond al geblust door omstanders. Voor de brandweer restte een nacontrole aan de Saab die uit 1979 afkomstig was.

IMG 7498-1

Lees meer...

Uitruk 26 juni 2015, Ommen

Melding: Prio 1 Brand industrie/agrarisch Butzelaarstraat Luttenberg (grote brand WTS 1000)

Vrijdagavond om 18.50 uur werd Ommen gealarmeerd voor bijstand met het grootwatertransport aan het korps Luttenberg voor een grote brand bij een veevoederbedrijf aan de Butzelaarstraat. Tien minuten later werd er opgeschaald naar zeer grote brand en werden diverse korpsen uit de regio opgeroepen. Naast Ommen werden ook Dedemsvaart (meetploeg) en Hardenberg (hoogwerker) vanuit cluster Oost opgeroepen. De brand veroorzaakte veel rook en omwonenden werd dan ook geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden en ventilatie systemen uit te schakelen. Inmiddels is dat niet meer van toepassing. 

Update:

Om 04.30 uur is het sein 'brand meester' gegeven en zijn er diverse ploegen ingezet ter aflossing van de manschappen die vanaf het begin van de brand aanwezig waren. Ook Ommen is afgelost met het groot watertransport. Het nablussen heeft de gehele nacht geduurd. Ook vanochtend zijn de korpsen Luttenberg, Heino en Zwolle (hoogwerker) nogmaals opgeroepen voor nablussing.

nieuw 1 van 28

 

Lees meer...

Uitruk 21 juni 2015, Ommen

Melding: Prio 2 Dier in kelder (koe) Varsenerweg

Zondagavond net na 18.00 uur werd Ommen gealarmeerd voor een koe in een kelder bij een boerderij aan de Varsenerweg. Bij aankomst bleek één koe zich in de gierkelder te bevinden. Na ongeveer 1,5 uur was de koe bevrijd. Met behulp van een shovel kon de koe uit de kelder worden gehesen.

IMG 7374

Lees meer...

Uitruk 9 juni 2015, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand Nering Bogelstraat

Dinsdagavond rond 18.00 uur werd Ommen gealarmeerd voor een woningbrand aan de Nering Bogelstraat. Bij aankomst bleek er een kleine brand gewoed te hebben in de meterkast. De brandweer heeft de woning verder gecontroleerd op eventuele andere brandhaarden maar deze waren niet meer aanwezig waarna de TS 2241 weer vrij snel kon inrukken.

foto 2

Lees meer...

Uitruk 7 juni 2015, Ommen

Melding: Prio 1 Brand bijgebouw Trompstraat (middelbrand)

Zondagochtend om 08.05 uur werd Ommen gealarmeerd voor een brand in een bijgebouw (schuur) aan de Trompstraat. De brand werd binnen een minuut opgeschaald naar middelbrand. Bij aankomst werd een binnenaanval ingezet om de brand te kunnen bestrijden die woedde in het achterdeel van de woning. Hier had de brand schade aangericht in de badkamer die zich op de begane grond bevond. Ook was er aanzienlijke schade aangericht aan het dak en de daarop aanwezige zonnepanelen. Binnen een uur was de brand onder controle waarna alle voertuigen weer retour kazerne konden. De brand was ontdekt door passerende fietsers waarna de bewoners tijdig de woning konden verlaten.

IMG 6462

Lees meer...

Uitruk 29 mei 2015, Ommen

Melding: Prio 2 Dier te water Varsenerdijk

Vrijdagochtend werd de brandweer van Ommen gealarmeerd voor een hond te water langs de Varsenerdijk. Bij aankomst bleek de hond - een boxer - inmiddels weer veilig op het droge. De hond kon zelf niet meer op de wal komen en ook de eigenaar lukte het niet om het beestje op de wal te krijgen. Met behulp van de politie lukte dit uiteindelijk wel. De brandweer hoefde niet in actie te komen.

 

Uitruk 18 mei 2015, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand Coevorderweg (middelbrand)

Zondagnacht werd Ommen omstreeks 01.30 uur gealarmeerd voor een woningbrand op bungalowpark "Residence Belmonde" in Stegeren. Al vrij snel werd er opgeschaald naar middelbrand en kwam het bericht dat er mogelijk nog personen binnen zouden zijn. Bij aankomst bleek dit inderdaad het geval. Een persoon is uit de woning gehaald en met onbekend letsel afgevoerd naar het ziekenhuis. De brand die woedde in het woongedeelte was snel onder controle. Wel was er aanzienlijke brand- en rookschade. Omstreeks 02.30 uur waren alle voertuigen weer terug in de kazerne.

IMG 6142

Uitruk 12 mei 2015, Ommen

Melding: Prio 2 Stormschade Wilhelminastraat / Schapenallee

Dinsdagavond omstreeks 20.45 uur werd Ommen gealarmeerd voor een stormschade melding op de kruising Wilhelminastraat / Schapenallee. Hier was bij een grote eikenboom een forse tak afgebroken. Deze versperde vervolgens de kruising. Met behulp van de kettingzaag en mankracht was de boom snel verwijderd.

IMG 5862

Lees meer...

Uitruk 7 mei 2015, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval wegvervoer letsel N48 Ommen

Donderdagmiddag rond 17.45 uur werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de N48. Bij aankomst bleken 2 personenauto's met elkaar in aanraking gekomen te zijn waarbij 1 auto kantelde en op het dak tot stilstand kwam. Voor de brandweer waren er geen werkzaamheden te verrichten. De politie heeft de zaak verder afgehandeld waarna de berger de auto die op zijn kant lag kon bergen.

DSC05940

Foto's US Media

Uitruk 6 mei 2015, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval wegvervoer letsel Zwolseweg

Op bevrijdingsdag om 17.04 uur werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel. Bij aankomst bleek er een eenzijdig ongeval te hebben plaatsgevonden waarbij een personenauto met 3 inzittenden tegen een boom tot siltstand was gekomen. Zij zijn onderzocht door het ambulancepersoneel. Voor de brandweer waren er geen levensreddende handelingen te verrichten.

DSC05878

Foto US Media

Uitruk 3 mei 2015, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand Hessumseweg Dalfsen (middelbrand)

Zondagmorgen rond 11.15 uur werd Ommen voor de 2e keer gealarmeerd, ditmaal voor een uitslaande woningbrand in het buitengebied van Dalfsen (Hessum). De tankwagen en het grootwatertransport werden vanuit Ommen opgeroepen ter assistentie aan het korps Dalfsen. Bij aankomst bleek het te gaan om een houten woning middenin het bos. De brand greep snel om zich heen en de woning kan helaas als verloren worden beschouwd. Uitbreiding richting het bos kon worden voorkomen. Om te kunen nablussen werd een kraan ingezet. Door de tankwagens van Ommen en Hattem was er voldoende water voorhanden om de brand te kunnen bestrijden. Het grootwatertransport is uiteindelijk niet ingezet.

IMG 5743

Lees meer...

Uitruk 3 mei 2015, Ommen

Melding: Prio 2 Dierenhulp Ommerkanaal Oost (stier)

Zondagmorgen rond 08.45 uur werd Ommen gealarmeerd voor een melding "dierenhulp" bij een boerderij aan het Ommerkanaal Oost. Bij aankomst bleek een stier met zijn buik over een hek te hangen. Het hek werd iets opzij getild waarna de stier binnen 10 minuten na aankomst van de brandweer weer vrij was.

IMG 5732

 

Uitruk 25 april 2015, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Arrierveldsweg Arrien

Zaterdagmiddag werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de kruising Arrierveldsweg / Arrierflierweg. Bij aankomst bleken 2 personenauto's met elkaar in botsing te zijn gekomen waarna 1 auto op de zijkant tot stilstand kwam. In deze auto zaten een zwangere vrouw en 2 kinderen, zij konden op eigen gelegenheid uit het voertuig komen en werden door het ambulancepersoneel onderzocht. In de andere auto zaten 2 personen die met de schrik vrij kwamen. Voor de brandweer waren er geen levensreddende handelingen weggelegd, de accu's van de auto's werden losgekoppeld en weglekkende vloeistoffen werden opgevangen.

 IMG 5656

Lees meer...

Uitruk 25 april 2015, Ommen

Melding: Prio 1 Stank lekkage aardgas lage druk Varsenerpoort

Zaterdagmorgen werd Ommen gealarmeerd voor een melding van een gaslek/gaslucht bij een woning aan de Varsenerpoort (boven de Blokker). Bij aankomst werd er inderdaad een vreemde lucht waargenomen. Deze bleek afkomstig te zijn van een mini-brommer die in de gang van het pand stond. Van een gaslek bleek geen sprake. De brandweer heeft met een overdrukventilator de ruimte geventileerd waarna er weer ingerukt kon worden

IMG 5629

Lees meer...

Uitruk 21 april 2015, Ommen

Melding:Prio 1 Brand bijeenkomst Gemeentehuis Ommen

Dinsdagmiddag rond 13.00 uur werden Ommen en Hardenberg (hoogwerker) gealarmeerd voor brand in het gemeentehuis van Ommen. Vanwege rookontwikkeling werd de brandweer gealarmeerd en moest het  gemeentehuis worden ontruimd. Nader onderzoek wees uit dat een motor van het luchtbehandelingssyteem in brand was gevlogen. De situatie was snel onder controle waarna het personeel na enige tijd weer aan het werk kon.

20150421 133823

Lees meer...

Uitruk 20 april 2015, Ommen

Melding: Prio 1 Autobrand Jacob Marisstraat

Maandagmiddag werd de groep Ommen gealarmeerd voor een autobrand in de Jacob Marisstraat. Bij aankomst bleek dat er brand woedde in het laadruim van een bestelbus. De brand kon snel gedoofd worden waarna de bestelbus werd afgevoerd door Berger Autax.

IMG 0328

Lees meer...

Uitruk 4 april 2015, Ommen

Melding: Prio 2 Vervuild wegdek Balkerweg

Zaterdagochtend werd Ommen gealarmeerd voor een oliespoor op de Balkerweg. Hier had een auto een hoeveelheid olie verloren na autopech. Met behulp van ontvetter, bezem en spuit werd de olie verwijderd.

IMAG1202

Lees meer...

Uitruk 2 april 2015, Ommen

Melding: Prio 2 Brandgerucht N36 hmp 36,5

Donderdagmiddag werd de brandweer van Ommen gealarmeerd voor een brandgerucht op de N36. Automobilisten hadden vuur uit het bos zien komen kijkende vanaf de N36. Niet veel later werd er opgeschaald voor een bosbrand. Hierop rukten de tankautospuit en de Renault CCF 2242 uit voor de melding. Bij aankomst bleek een bouwkeet in de brand te staan. De brand was snel onder controle. Van de bouwkeet is niets meer over. Van een grote bosbrand bleek geen sprake.

IMG 9095

 

Uitruk 29 maart 2015, Ommen

Melding: Prio 2 Buitenbrand vakantiepark Calluna Stouweweg

Zondagochtend rond 07.30 uur werd Ommen gealarmeerd voor een buitenbrand op vakantiepark Calluna. Bij aankomst bleek een ondergrondse afvalcontainer in brand gestaan te hebben. Voor de brandweer restte een nacontrole. Voor de zekerheid werd het afval in de container natgespoten zodat eventueel nog smeulende resten gedoofd werden.

IMG 4921

 

Lees meer...

Uitruk 23 maart 2015, Ommen

Melding: Prio 2 Stank / Vreemde lucht Hessel Mulertstraat

Maandagavond rond 23.30 uur werd Ommen gealarmeerd voor een stank / vreemde lucht melding in een seniorenwoning aan de Hessel Mulertstraat. Bij aankomst bleek inderdaad een vreemde lucht waarneembaar in de woning. Na kort onderzoek werd de oorzaak van de stank gevonden in een afvalemmer met daarin schoonmaak poetsdoeken. Voor de brandweer restte er verder geen werkzaamheden.

IMG 4911

Uitruk 12 maart 2015, Ommen

Melding: Prio 1 Brand Gezondheidszorg De Esrand Wilgenstraat

Donderdagavond om 19.10 uur werden Ommen en Hardenberg (hoogwerker) opgeroepen voor een brand in een woning van de Esrand (woonvorm begeleid wonen). Bij aankomst bleek een accu van een elektrische driewieler fiets in brand gevlogen te zijn. De fiets die in een schuur stond werd snel naar buiten gereden door de bewoners waarna de brandweer de accu van de fiets heeft losgekoppeld. Hierna verdween de ontstane rook ook snel. Dankzij een geactiveerde rookmelder in de schuur werden de bewoners en daarmee ook de brandweer tijdig gealarmeerd en werd gelukkig erger voorkomen.

IMG 4838

Lees meer...

Uitruk 24 februari 2015, Ommen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Emslandweg

Dinsdagmiddag rond 17.00 uur werd de brandweer van Ommen gealarmeerd voor een autobrand op de Emslandweg. Bij aankomst bleek een oldtimer (Citroen ID) uit 1963 in brand te staan. De brand die voornamelijk woedde onder het motorcompartiment richtte hier grote schade aan. De brand was snel onder controle. De auto moest worden afgesleept.

IMG 4507

Lees meer...

Uitruk 21 februari 2015, Ommen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Junnerbaan

Zaterdagmiddag rond 17.00 uur werd Ommen gealarmeerd voor een autobrand op de Junnerbaan in de buurtschap Junne. De brand was snel onder controle. De auto raakte flink beschadigd bij de brand.

 

 

 

Uitruk 11 februari 2015, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval letsel N48 hmp 95,9

Woensdagmiddag rond 13.00 uur werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de N48. Bij aankomst bleek er een eenzijdig ongeval te hebben plaatsgevonden waarbij een bestelauto van het talud was afgereden en tegen een boom tot stilstand was gekomen. De bestuurster is door het ambulancepersoneel onderzocht. In de bestelauto lag een lading die ter plekke is overgeladen in een andere auto. De brandweer heeft hierbij geassisteerd. Berger Autax heeft de auto afgesleept.

auto n48 ongeval

Foto: H. Meter

Uitruk 2 februari 2015, Balkbrug

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Langewijk / Het Rak Dedemsvaart

Maandag aan het eind van de middag werden Ommen (HV voertuig) en Balkbrug opgeroepen voor een ongeval met letsel op de Langewijk  / Het Rak in Dedemsvaart. Bij aankomst bleek een aanrijding te hebben plaatsgevonden tussen een personenauto en een lijnbus. Hierbij is aanzienlijke schade ontstaan aan beide voertuigen. De bestuurder van de personenauto is gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De brandweer Ommen kon vroegtijdig retour kazerne aangezien er geen personenen meer in de voertuigen aanwezig waren.

IMG 3927

 

Lees meer...

Uitruk 25 januari 2015, Ommen

Melding: Prio 1 Brand bijgebouw (schuur) Lemelerweg

Zondagmorgen 25 januari 2015 werd Ommen gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Lemelerweg. Bij aankomst bleek een kliko in brand gestaan te hebben die tegen een houten schuur stond. Door snel ingrijpen van de bewoner was de brand al onder controle bij aankomst van de brandweer. De brandweer heeft de laatste resten uit de kliko afgeblust en de schuur die ook was aangestraald gekoeld. Na een half uur konden zowel de tankautospuit als tankwagen weer retour kazerne Ommen. De hoogwerker uit Hardenberg hoefde niet ingezet te worden en kon weer tijdig inrukken.

IMG 3906

 

Lees meer...

Uitruk 19 januari 2015, Ommen

Melding: Prio 2 Ongeval letsel Arrierveldsweg / Arrierflierweg Arrien

Maandagmiddag 19 januari 2015 werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de kruising Arrierveldsweg / Arrierflierweg. Aangezien de politie en ambulance al ter plaatse waren konden zij de inschatting maken dat de brandweer zonder spoed ter plaatse hoefde te komen. Op de kruising had een ongeval plaatsgevonden tussen 2 personenauto's. De bestuurder van de Seat Ibiza kwam met de schrik vrij. De inzittenden (vrouw en kind) van de andere auto gingen voor onderzoek naar het ziekenhuis. Deze auto, een Renault Twingo hing schuin boven een sloot en moest door de brandweer via een boom vastgezet worden. De vrouw kon zelfstandig uit de auto komen en nam plaats op de brancard.

DSC02600

 

Lees meer...

Uitruk 14 januari 2015, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Coevorderweg Stegeren

Woensdagochtend 14 januari 2015 werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Coevorderweg. Bij aankomst was brandweerhulp niet nodig en bleek het te gaan om een eenzijdig ongeval waarbij een auto tegen een boom tot stilstand was gekomen. De bestuurster werd ter plekke door het ambulancepersoneel onderzocht. Een hondje die ook in de auto aanwezig was kwam met de schrik vrij. De auto is door een berger afgevoerd. De brandweer kon weer vrij snel retour richting de kazerne.

IMG 3874

 

Lees meer...

Uitruk 11 januari 2015, Ommen

Melding: Prio 2 Stormschade Lidl Schurinkstraat

Zondag 11 januari 2015 werd Ommen gealarmeerd voor loshangende / weggewaaide dakplaten bij de supermarkt Lidl aan de Schurinkstraat. Bij aankomst bleek hier geen sprake van maar bleken de gaten in de zijkant van het pand toe te behoren aan onderhoudswerkzaamheden. De brandweer heeft alleen een controle uitgevoerd op het dak maar hoefde verder niet handelend op te treden.

IMG-20150111-WA0002

 

Lees meer...

Uitruk 10 januari 2015, Ommen

Zaterdag 10 januari 2015 werd Ommen gealarmeerd voor een stormschade melding aan de Bossteeg. Hier lag een boom over de weg. De brandweer heeft deze verwijderd.

IMG 3830

IMG 3835

IMG 3847

IMG 3865

IMG 3837

Uitruk 9 januari 2015, Ommen

Melding: Prio 2 Stormschade Arrieresweg

Vrijdag 9 januari 2015 werd Ommen gealarmeerd voor een stormschade melding nabij de golfbaan in Arrien. Bij aankomst bleek een boom de weg te versperren. Een toevallig aanwezige bos onderhoudsploeg was al bezig om de boom te verwijderen. De brandweer heeft geassisteerd.

IMG-20150109-WA0004

 

Lees meer...

Uitruk 7 januari, Ommen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Hessel Mulertstraat

Woensdagmiddag 7 januari 2015 werd de brandweer van Ommen gealarmeerd voor een autobrand op de Hessel Mulertstraat. Bij aankomst bleek van brand geen sprake maar werd stoomvorming aangezien voor brand. De brandweer heeft alleen een nacontrole hoeven uitvoeren.

foto 1

Uitruk 5 januari, Ommen

Zondagnacht 5 januari 2015 om 02.40 uur werden Ommen en Hardenberg gealarmeerd voor een brand in een chalet op park Residence Belmonde. Bij aankomst bleek er felle binnenbrand te woedden in een chalet centraal gelegen op het park. Gezien de ligging en kans op uitbreiding werd er vrij snel opgeschaald naar middelbrand. De bewoner kon tijdig zijn woning verlaten. Een buurtbewoner van het park werd bij het incident onwel en moest ter plekke worden gereanimeerd door de politie. Met een ambulance is hij met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Omstreeks 04.30 uur konden alle voertuigen weer retour kazerne. De chalet is zwaar beschadigd geraakt door de brand.

Later die ochtend omstreeks 08.10 uur werd Ommen nogmaals gealarmeerd, ditmaal voor een ongeval op de N48. Hier was een auto tegen een verkeersbord aangereden. Voor de brandweer waren er geen werkzaamheden weggelegd, wel zijn de inzittenden, een zwangere vrouw en haar dochtertje meegenomen voor onderzoek naar het ziekenhuis.

IMG 3641

Lees meer...

Uitruk 3 januari, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval letsel N48 Ommen

Zaterdagmiddag 3 januari 2015 omstreeks 16.00 uur werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de N48. Bij aankomst, net voorbij het viaduct Witharen lag een auto in de sloot. Gelukkig waren de 4 inzittenden al met de schrik vrijgekomen en bleek er voor de brandweer niets te doen. Berger Autax heeft het voertuig uit het water gehaald.

IMG 3534-1

Lees meer...

Uitruk 31 december, Ommen

Melding: Woningbrand (schuur) Hessenweg Dalfsen (middelbrand)

Oudejaarsavond 2014 werd Ommen gealarmeerd ter assistentie aan het korps van Dalfsen. Bij restaurant het Roode Hert stond aan de achterzijde van het pand een schuur in brand. Gelukkig kon door snel ingrijpen van de brandweer uitbreiding worden voorkomen. Wel heeft de schuur aanzienlijke schade opgelopen. De Ommer tankwagen hoefde uiteindelijk niet ingezet te worden aangezien de brand snel onder controle was. Voor de rest bleef het rustig in Ommen zelf en hoefden de Ommer manschappen niet uit te rukken op deze Oud en Nieuw 2014/2015

IMG 3518

Lees meer...

Uitruk 30 december, Ommen

Dinsdagavond rond 19.00 uur werd Ommen gealarmeerd voor het reinigen van het wegdek op de Strangeweg / Chevalleraustraat. Hier lag een spoor dieselolie. Met bezem, spuit en ontvetter werd de weg gereinigd over een afstand van circa 600 meter.

IMG 3416

Lees meer...

Uitruk 26 december, Ommen

Melding: Prio 1 Brand bijgebouw Gasthuisstraat (middelbrand)

Op 2e kerstdag 2014 werd Ommen gealarmeerd voor een schuurbrand in het centrum van Ommen. Al vrij snel werd er opgeschaald naar middelbrand waardoor ook de hoogwerker en een 2e tankautospuit werden opgeroepen. Bij aankomst bleken 2 garageboxen in brand te staan die grensden aan een computerwinkel. Door de snelle inzet van de brandweer kon worden voorkomen dat het vuur oversloeg naar aangrenzende panden waaronder de computerwinkel en een woonhuis. Uiteindelijk is de brand opgeschaald naar grote brand. Hierdoor is het korps van Lemelerveld ook opgeroepen. Uiteindelijk hoefden zij niet te worden ingezet. Later op de middag werd Ommen nogmaals opgeroepen, dit keer voor nabluswerkzaamheden.

IMG 3100

Lees meer...

Uitruk 23 december, Ommen

Melding: Prio 1 Stank Stationsweg (lekkage aardgas)

Dinsdagmiddag om 15.07 uur werd Ommen gealarmeerd voor een mogelijke gaslekkage aan de Stationsweg. Omstanders hadden een vreemde lucht waargenomen waarop de brandweer werd gealarmeerd. Bij aankomst werd er met vlagen een vreemde lucht waargenomen. Nader onderzoek wees uit dat er geen sprake was van een gaslekkage maar dat de geurstof die aan het gas wordt toegevoegd voor de vreemde lucht had gezorgd. In de nabijheid van de Stationsweg ligt namelijk een gasontvangststation van de Gasunie. Nadat er voor de brandweer geen verdere taken waren weggelegd werd de zaak overgedragen aan de Gasunie en Enexis.

IMG 3056

Lees meer...

Uitruk 13 december, Ommen

Melding: Prio 2 Vervuild wegdek Slagenweg

Zaterdagavond werd Ommen gealarmeerd voor het reinigen van het wegdek op de Slagenweg. Met bezem, spuit en ontvetter werd het spoor hydrauliekolie verwijderd welke afkomstig was van een tractor met tankwagen.

IMG 2982

Lees meer...

Uitruk 12 december, Ommen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer N48

Vrijdagmorgen omstreeks 05.30 uur werd Ommen opgeroepen voor een vrachtwagen brand op de N48 nabij de rotonde met de aansluiting op de N36. Bij aankomst was de brand al geblust door de chauffeur. Onder de cabine had een kleine brand gewoed die snel onder controle was. Voor de brandweer restte alleen een nacontrole. 

IMG 2972

Lees meer...

Uitruk 8 december, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval wegvervoer letsel Oude Hammerweg Vilsteren

Maandagmorgen werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Oude Hammerweg in Vilsteren. Bij aankomst bleek een vrachtwagencombinatie met containers deels op de kant te liggen, de vrachtwagen lag ondersteboven. De chauffeur kon met hulp van het ambulancepersoneel uit de cabine worden gehaald en is voor verder onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De vrachtwagencombinatie is door een kraan rechtop gezet. Voor de brandweer waren er gelukkig geen levensreddende handelingen te verrichten. Later op deze maandag werd Ommen nogmaals gealarmeerd, ditmaal voor een automatische brandmelding bij woonvorm de Veste aan de Patrijsstraat. Hier was een stuk papier op een kookplaat aangebrand wat ervoor zorgde dat er een rookmelder geactiveerd werd. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd en de woning geventileerd.

IMG-20141208-WA0000

Lees meer...

Uitruk 3 december, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval wegvervoer letsel N48 hmp 97,0 (personenauto  / vrachtauto)

Om 17.38 uur werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de N48. Bij aankomst bleek er een aanrijding te hebben plaatsgevonden op de rotonde met de aansluiting naar de N36. Hier hadden een tankwagen en een personenauto elkaar geraakt met redelijk veel materiele schade tot gevolg. Voor de brandweer bleven de werkzaamheden beperkt tot het opruimen van de brokstukken waarna berger Autax de personenauto kon afvoeren. Binnen een half uur was de rotonde weer vrijgegeven voor het verkeer.

IMG 2966

Lees meer...

Uitruk 27 november, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand Hessenweg (schuur) - zeer grote brand -

Donderdag rond 17.00 uur werd Ommen gealarmeerd ter assistentie aan het korps Dalfsen voor een grote schuurbrand bij een pluimveebedrijf aan de Hessenweg. Bij aankomst was de brand uitslaand en werd er ingezet om uitbreiding te voorkomen en het woonhuis te behouden. Ommen werd gealarmeerd om uit te rukken met het grootwatertransport, een tankwagen en 2 tankautospuiten. Bij de brand zijn 2 schuren verloren gegaan. De overige schuren en het woonhuis konden gelukkig behouden blijven. Hoeveel kippen er bij de brand zijn omgekomen is onbekend. Tegen 01.30 uur waren de laatste voertuigen weer terug in Ommen. Tijdens de brand is er asbest vrijgekomen, daarom heeft er een ontsmetting plaatsgevonden van brandweerpersoneel en materieel.

Omdat het volledige korps van Ommen was gealarmeerd voor de brand in Dalfsen heeft een groep uit Hardenberg gezorgd voor herbezetting in Ommen.

169-8345 resize

Lees meer...

Uitruk 26 november, Ommen

Melding: Prio 2 Dier op hoogte Stationsweg (kat)

Dinsdagavond rond 20.15 uur werd Ommen gealarmeerd voor een kat op hoogte in een boom naast een woning aan de Stationsweg. Bij aankomst bleek er inderdaad een kat op grote hoogte (circa 20 meter) in een boom te zitten. Aangezien de kat al enkele dagen in de boom had gezeten wilden omwonenden graag de kat naar beneden halen, hiervoor werd de brandweer ingeschakeld. De hoogwerker van Hardenberg werd eveneens opgeroepen maar in het donker kon de kat helaas niet naar beneden worden gehaald. Op woensdag werd een nieuwe poging ondernomen om het beestje alsnog naar beneden te krijgen. Dit keer lukte het wel en de kat kon veilig naar beneden worden gehaald.

IMG 2909

Lees meer...

Uitruk 17 november, Ommen

Melding: Prio 2 Ongeval materieel brandstoflekkage Slagenweg

Maandagavond werd Ommen gealarmeerd voor een brandstoflekkage bij een vrachtwagen aan de Slagenweg. Bij aankomst bleek een gat in de dieseltank voor een flinke lekkage te zorgen. De brandweer heeft de lekkage verholpen door een spanband met rubberen afdichting om de tank heen te klemmen. De diesel die op de straat terecht is gekomen heeft de brandweer verwijderd. De politie heeft de zaak in onderzoek en probeert de oorzaak van de lekkage te achterhalen.

IMG 2844

Lees meer...

Uitruk 15 november, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Hammerweg

Zaterdagavond rond 19.45 uur werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Hammerweg. Bij aankomst bleek een personenauto tegen een lantaarnpaal gereden te zijn. Voor de brandweer waren er gelukkig geen levensreddende handelingen weggelegd. De bestuurder van de personenauto is ter plekke door het ambulancepersoneel onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Door de klap was de lantaarnpaal omver gereden en deze lag deels over de weg. De brandweer heeft deze opgeruimd zodat er geen gevaar was voor het overige verkeer.

DSC08284

Lees meer...

Uitruk 11 november, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Strangeweg

Dinsdagmorgen werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Strangeweg. Hier bleek een aanrijding te hebben plaatsgevonden tussen een personenauto en een geparkeerde vrachtwagen met oplegger. De personenauto had aanzienlijke schade, de bestuurder van de personenauto raakte lichtgewond maar hoefde niet naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. De brandweer hoefde daarnaast ook niet op te treden.

VKOEL Strangeweg 11 november 2014

Foto's M.v.Saltbommel

Uitruk 10 november, Ommen

Melding: Prio 2 Reinigen wegdek Chevalleraustraat

Maandagmorgen werd Ommen gealarmeerd voor het reinigen van het wegdek op de Chevalleraustraat. Hier lag een oliespoor tot aan de Danteweg/Patrijsstraat. De brandweer heeft het oliespoor verwijderd.

01.30.2014 16.04.45

Uitruk 4 november, Ommen

Melding: Prio 2 Dier te water Jeroen Boschstraat

Dinsdagmiddag om 16.11 uur werd Ommen gealarmeerd voor een dier te water aan de Jeroen Boschstraat in de wijk Alteveer. Bij aankomst bleek een ogenschijnlijk verzwakte vogel hulp nodig te hebben. Toen de brandweer het water in ging om de vogel te pakken bleek deze nog volop te kunnen bewegen waarna de reddingsactie werd gestaakt.

IMG 3980

Uitruk 22 oktober, Ommen

Melding: Prio 1 Brand afval  / rommel Haatlandhaven GRIP 3 Kampen

Woensdagmorgen om 11.50 uur werd het grootwatertransport van Ommen gealarmeerd voor bijstand bij een zeer grote brand in Kampen. De brand die woedde in een grote berg met schroot zorgde veel rook. Om de brand te kunnen bestrijden zijn er veel korpsen ingezet. Gezien de effecten van de rookontwikkeling op de bevolking en omliggende bedrijven is er opgeschaald naar GRIP 3.

Voor meer informatie over de brand zie www.kampen.nl

IMG-20141022-WA0009

 

 

Uitruk 18 oktober, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand Vilstersedijk, schuur (Middelbrand)

Zaterdagmiddag om 12.49 werd Ommen gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Vilstersedijk. Dit ter assistentie aan de reeds gealarmeerde korpsen Lemelerveld en Luttenberg. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar nabij gelegen panden maar de schade aan de schuur zelf is groot. Het nablussen heeft diverse uren in beslag genomen. Ommen is ingezet met de tankwagen. Tijdens het blussen van de brand moesten er slangen over de N348 worden gelegd om de waterwinning op te kunnen bouwen. Hierop werd het doorgaande verkeer stopgezet door de politie. Bij het stopzetten ontstond er een ongeval waarbij 3 voertuigen ernstig beschadigd zijn geraakt.  Dit doordat niet alle bestuurders tijdig in de gaten hadden dat de weg was afgesloten was voor het doorgaande verkeer. Het overige verkeer is via de parallelweg omgeleid.

IMG 1897

Lees meer...

Uitruk 17 oktober, Ommen

Melding: Prio 1, Woningbrand (schuur) Wethouder Petterweg (middelbrand)

Vrijdagavond werd Ommen gealarmeerd voor een schuurbrand aan de Wethouder Petterweg. Al vrij snel werd er opgeschaald naar middelbrand. Bij aankomst bleek een flinke hoeveelheid vlammen te komen uit een schuur zonder dak. Nader onderzoek wees uit dat het hier ging om een zelfgemaakte vuurton waarin hout werd vebrand binnenin de schuur. Het dak was al enige tijd van de schuur waardoor het voor automobilisten die op de N48 reden net leek alsof de schuur in de brand stond. De brandweer heeft het vuur geblust waarna alle voertuigen weer retour kazerne konden.

IMG 1875

Lees meer...

Uitruk 1 september, Ommen

Melding: Prio 2 Nacontrole brand Sperwer

Maandag aan het eind van de middag werd Ommen gealarmeerd voor een nacontrole melding bij een woning aan de Sperwer. Hier had een vlam in de pan schade aangericht aan de afzuigkap. Gelukkig was de brand snel onder controle door de bewoners. Voor de brandweer restte een nacontrole met de warmtebeeldcamera. Uit deze controle bleek dat de brandweer geen verdere actief hoefde te ondernemen.

IMG 1461

Lees meer...

Uitruk 31 augustus, Ommen

Melding: Prio 2 Brandgerucht Station Ommen

Zondagmiddag werd de brandweer van Ommen opgeroepen voor een brandgerucht bij het Station in Ommen. Na een korte controle bleek een kampvuurtje in het bos de oorzaak geweest te zijn van de rooklucht. Hierop kon de TS2240 weer vrij snel retour kazerne.

Kazerne logo 2

Uitruk 28 augustus, Ommen

Melding: Prio 1 Brand gezondheidszorg Dikkersstraat

Donderdagmiddag rond 16.40 uur werd Ommen gealarmeerd voor een brand in een seniorenflat aan de Dikkersstraat. Er zou een woning vol rook staan waarop de brandweer werd gealarmeerd. Bij aankomst bleek dat er bij slijpwerkzaamheden rook was vrijgekomen. Hierdoor leek het alsof er daadwerkelijk brand was. Dit was niet het geval.

112

Uitruk 16 augustus, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval wegvervoer letsel Coevorderweg

Zaterdagmiddag werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Coevorderweg (voormalige N34). Bij aankomst bleek er een kop-staart aanrijding te hebben plaatsgevonden tussen 2 personenauto's. Het ambulancepersoneel heeft de inzittende van de voorste auto gecontroleerd ivm nekklachten. De bestuurster kon onder begeleiding van het ambulancepersoneel zelfstandig uit de auto komen. De brandweer hoefde verder niet in actie te komen.

 IMG 1251

Lees meer...

Uitruk 10 augustus, Ommen

Melding: Prio 1 Gaslekkage Emslandweg (buiten)

Zondagmiddag werd Ommen gealarmeerd voor een gaslekkage bij een woning aan de Emslandweg. Bij aankomst bleek dat de bewoner bij het plaatsen van een paal in de tuin de gasleiding had geraakt. De brandweer heeft in afwachting van Enexis de plek beveiligd waarna het lek gedicht is.

foto 1 3

Lees meer...

Uitruk 9 augustus, Ommen

Melding: Prio 2 Stormschade Violenstraat

Zaterdagmiddag werd Ommen gealarmeerd voor een stormschade melding in de Violenstraat. Bij aankomst bleek een tak in een boom gescheurd te zijn waarna deze gevaarlijk over een voetpad kwam te hangen. De brandweer heeft de tak verwijderd waarna het gevaar was geweken.

 foto 1 1

Lees meer...

Uitruk 4 augustus, Ommen

Melding: Prio 1 Rookdetectie Zorgcombinatie Zwolle (Hoekstee Ommen)

Maandagmiddag werd Ommen gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij verzorgingscentrum de Hoekstee. De TS2240 is hiervoor uitgerukt. Bij aankomst bleek dat "koken" de oorzaak was voor het afgaan van de melder. Voor de brandweer was er niets te doen.

Later die maandag om 18.51 uur werden Ommen en Bergentheim opgeroepen voor een buitenbrand bij Camping de Roos in Beerze. Hier zou een tent in brand staan. Vanuit Ommen en Bergentheim werd er aangereden. Onderweg kwam het bericht dat een bosschage rondom een tent in brand had gestaan. De brand was inmiddels onder controle en Ommen kon vroegtijdig retour kazerne. Bergentheim is doorgereden voor een nacontrole.

Foto: De Hoekstee

IMG 0869

Lees meer...

Uitruk 17 juli, Ommen

Melding: Prio 1 Buitenbrand Hasselerweg

Donderdagavond 20.30 uur werd Ommen gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Hasselerweg. Bij een vakantiewoning was men aan het barbecueën waarbij de gasfles in brand was geraakt. Aangezien er meerdere chalets in de nabijheid stonden rukte Ommen uit met een tankautospuit en tankwagen. Bij aankomst van de brandweer was de situatie gelukkig al onder controle. De brandweer heeft de gasslang afgekoppeld waarna beide voertuigen weer retour kazerne konden.

IMG 0359 

Lees meer...

Uitruk 16 juli, Ommen

Melding: Prio 2 Vervuild wegdek Danteweg  / Varsenerdijk

Woensdagmiddag werd Ommen gealarmeerd voor een oliespoor op de Markt / Danteweg  / Varsenerdijk. Een landbouwvoertuig had hier een spoor olie achtergelaten. Aan de brandweer de taak om het gladde wegdek te reinigen met ontvetter, bezem en spuit.

IMG 0350

Lees meer...

Uitruk 15 juli, Ommen

Melding: Prio 1 Automatische brandmelding Carrousel Ommen

Dinsdagmorgen rond 09.35 uur werd Ommen gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij multifunctioneel centrum de Carrousel. Bij schoonmaakwerkzaamheden bleek de melder geactiveerd te zijn waarna de brandweer werd gealarmeerd. Voor de brandweer bleek er niks te doen. Maandagmorgen werd Ommen eveneens gealarmeerd voor een automatische melding, ditmaal bij de basisschool Hoogengraven. Bij werkzaamheden was de melder per abuis geactiveerd. Ook hier bleek er gelukkig niks aan de hand te zijn.

IMG 0304

Carrousel Ommen

Lees meer...

Uitruk 6 juli, Ommen

Melding: Prio 2 Stormschade Bergzicht Dalmsholterweg

Zondagmiddag rond 13.30 uur werd Ommen gealarmeerd voor een stormschade melding. Een tak was uitgescheurd en hing gevaarlijk boven een chalet. De brandweer heeft de tak verwijderd waarna het gevaar geweken was.

IMG 0176

Uitruk 4 juli, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval luchtvaart crash Vilstersedijk

Vrijdagmiddag iets na 16.30 uur werden Ommen (hulpverleningsvoertuig en tankwagen), Hardenberg (tankwagen) en Lemelerveld opgeroepen voor een ongeval met een zweefvliegtuig aan de Vilstersedijk nabij Aero Club Salland. Bij het ongeval kwam het bewuste zweefvliegtuig niet op de landingsbaan terecht maar in een naastgelegen maisland. De piloot is gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

DSC09227

Lees meer...

Uitruk 29 juni, Ommen

Melding: Prio 2 Dierenhulp N348, 82.5 (soort dier koe)

Zondag werd de brandweer van Ommen gealarmeerd voor een koe te water op de Vecht. Bij aankomst bleek er geen koe meer in het water aanwezig te zijn waardoor de brandweer vrij snel retour kazerne kon. Zondagmiddag werd Ommen voor de 2e keer gealarmeerd, dit keer voor een automatische brandmelding bij de Veste aan de Patrijsstraat. Frituren bleek de oorzaak van de melding. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd en kon daarna retour kazerne.

112

Uitruk 21 juni, Ommen

Melding: Prio 2 Stormschade De Haar Witharen

Zaterdagmiddag werd Ommen gealarmeerd voor een loshangende tak op de Haar in Witharen. Een landbouwvoertuig was hier tegen een tak aan gereden en hierdoor was de tak beschadigd geraakt en los komen te hangen. Ook was de weg vervuild. Het wegdek werd gereinigd en de tak werd verwijderd middels de hoogwerker uit Hardenberg. Hierdoor werd verder gevaar van een mogelijk vallende tak voorkomen.

IMG 7979

Lees meer...

Uitruk 10 juni, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval wegvervoer letsel Varsenerdijk

Dinsdagavond werd Ommen gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Varsenerdijk / Danteweg. Bij aankomst bleek er een ongeval te hebben plaatsgevonden waarbij 3 personenauto's waren betrokken. Gelukkig hoefde de brandweer niet levensreddend in actie te komen. De materiele schade was daarentegen wel groot en de auto's moesten afgesleept worden door een berger.

foto  5

Lees meer...

Uitruk 9 juni, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand / schuur (groot) Geerdinkserf Dalfsen (assistentie tankwagen)

Op tweede Pinksterdag werd Ommen gealarmeerd (tankwagen) voor een grote brand in een schuur aan het Geerdinkserf in Dalfsen. Bij aankomst bleek er brand te zijn in een schuur waarbij het vuur inmiddels was overgeslagen op de woning. De schade aan de schuur en woning zijn groot.

 

 

Uitruk 7 juni, Ommen

Melding: Prio 1 Autobrand N36 hmp 36,8 Stegeren

Zaterdagmorgen omstreeks 10.00 uur werd Ommen gealarmeerd voor een autobrand op de N36. Bij aankomst kwam er een flinke hoeveelheid rook uit een Renault Laguna. Deze raakte door de brand aanzienlijk beschadigd. De politie zorgde voor een veilige werkomgeving op de drukke 100 km weg. De auto is afgesleept.

IMG 7685

Lees meer...

Uitruk 6 juni, Ommen

Melding: Prio 2 Dierenhulp Emslandweg / Wegdekreiniging Station Ommen

Vrijdagmiddag werd Ommen gealarmeerd voor dierenhulp. Bij een woning aan de Emslandweg zou een kat in de boom zitten. Deze werd helaas niet gevonden waardoor de brandweer onverichtte zaken retour kazerne kon. Later deze vrijdag aan het begin van de avond werd Ommen voor de 2e keer gealarmeerd. Dit keer voor een spoor dieselolie die op de Stationsweg lag. De brandweer heeft de weg gereinigid.

20140606 130604

Op de Emslandweg werd er geen kat aangetroffen.

Lees meer...

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV