Uitruk 30 oktober, Ommen

Melding: Prio 1 Brand bijeenkomstgebouw Dalmsholterdijk Dalmsholte (Middelbrand)

Maandagnacht omstreeks 02.40 uur werden de korpsen Ommen en Lemelerveld opgeroepen voor een uitslaande brand bij restaurant Dalmshoeve in Dalmsholte. Bij aankomst stond het rechterdeel van het pand in brand en werd alles in het werk gezet om uitbreiding te voorkomen. Na opschaling naar grote brand werd ook het korps Luttenberg opgeroepen gevolgd door het grootwatertransport vanuit Ommen (werd uiteindelijk niet ingezet). De brand heeft zware schade aangericht aan het pand. Het nablussen heeft nog enkele uren geduurd waarna alle manschappen omstreeks 06.30 uur weer retour kazerne konden.

Lees meer...

Uitruk 22 oktober, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand (schoorsteen) Putter

Maandagochtend werd de post Ommen gealarmeerd voor een schoorsteenbrand bij een woning aan de Putter. De situatie was snel onder controle waarna de voertuigen vrij snel retour kazerne konden. Ook de hoogwerker uit Hardenberg werd ingezet voor controle van bovenaf.

Lees meer...

Uitruk 16 oktober, Ommen

Melding: Prio 1 Woningbrand Wentholstraat (schoorsteen)

Dinsdagavond omstreeks 23.30 uur werd Ommen gealarmeerd voor een schoorsteenbrand bij een woning aan de Wentholstraat. Bij aankomst bleek het gelukkig allemaal mee te vallen en kon de TS2240 na een korte controle weer retour kazerne. De eveneens gealarmeerde hoogwerker uit Hardenberg kon voortijdig retour kazerne.

IMG 7140

Lees meer...

Uitruk 9 oktober, Ommen

Melding: Prio 2 Stormschade Int. School Kasteel Eerde

Dinsdagavond rond 21.00 uur werd Ommen opgeroepen voor een stormschade melding bij de Internationale School (Kasteel Eerde). Bij aankomst bleek een enorme boom het begeven te hebben en versperde de Amaliaweg. Met behulp van de kettingzaag en lier van de eveneens opgeroepen tankwagen kon de weg weer vrijgemaakt worden.

IMG 7106

Lees meer...

Uitruk 5 oktober, Ommen

Melding: Prio 2 Stormschade Prinsenweg Vinkenbuurt / Dieren in kelder Dwarsdijk

Vrijdagmiddag werd Ommen gealarmeerd voor dieren in de kelder bij een boerderij aan de Dwarsdijk. Bij aankomst bleken 3 koeien vast te zitten in de mestkelder. Deze zijn door de brandweer bevrijd. Ongeveer een half uur later werd Ommen voor de 2e keer gealarmeerd, ditmaal voor stormschade aan de Prinsenweg in de Vinkenbuurt. Hier versperde een boom de doorgang. Met behulp van de kettingzaag werd de boom verwijderd. Tijdens de officiele opening van de nieuwe kazerne (rond 16.00 uur) gingen de pagers voor een automatische brandmelding bij woonvorm de Esrand. Dit bleek loos alarm waardoor de TS2240 weer vrij snel retour kazerne kon.

IMG 6435

Lees meer...

Uitruk 3 oktober, Ommen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer N36 Stegeren, hmp 35,7

Woensdagochtend werd Ommen gealarmeerd voor een brand wegvervoer (personenauto) op de N36.

Hiervoor rukte de TS2240 uit. Bij aankomst bleek er geen sprake van brand waardoor de brandweer weer vrij snel retour kazerne kon.

Uitruk 16 september, Ommen

Melding: Prio 2 Dier te water Zwolseweg Heino

Zondagmiddag om half een werd Ommen gealarmeerd voor een dier te water. Het ging om een zwaan die met een vissnoer vast zat in een vijver te Heino. De zwaan zat al een tijd vast en was daardoor verzwakt. Ommen rukte uit met de  2270 en boot 2210 voor assistentie van de brandweer Heino. Met behulp van de boot werd de zwaan bevrijd en aan de dieren ambulance overgedragen. De zwaan is voor onderzoek overgebracht naar een dierenarts.

Lees meer...

Uitruk 2 september, Ommen

Melding: Prio 1 Liftopsluiting Molenerf

Zondag rond 11.45 uur werd Ommen gealarmeerd voor een liftopsluiting in het  appartementencomplex aan het Molenerf. Binnenin de lift waren op het moment van de storing enkele mensen aanwezig waaronder personeel van de ambulancedienst samen met een patient. Zij moesten naar het ziekenhuis. Met behulp van de brandweer konden zij uit de lift worden gehaald waarna de patient alsnog naar het ziekenhuis vervoerd kon worden.

Afb2952

Lees meer...

Uitruk 31 augustus, Ommen

Melding: Prio 1 Automatische brandmelding Olde Vechte Zeesserweg

Vrijdagavond werd Ommen gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij groepsaccomodatie Olde Vechte aan de Zeesserweg. Na controle bleek het loos alarm, anti-muggenspray had ervoor gezorgd dat de melder geactiveerd werd. Voor de brandweer was er niets te doen waarna de TS2240 weer retour kazerne kon.

IMG 6016

 

Uitruk 26 augustus, Ommen

Melding: Prio 2 Stank Jhr van Nahuysstraat, Gaslucht binnen / Vreemde lucht

Zondagmorgen om 10.03 uur werd Ommen opgeroepen voor een melding van een vreemde lucht bij een woning aan de Jhr. van Nahuysstraat. Bij aankomst werden er metingen verricht en werd er een gaslucht waargenomen waarop Enexis ook werd ingeschakeld. De brandweer is stand-by gebleven tot Enexis aanwezig was. Daarna is de TS2240 retour kazerne gegaan.

Lees meer...

Uitruk 18 augustus, Ommen

Melding: Prio 1 Automatische brandmelding Woonvorm Ommeresstraat

Zaterdagmiddag om 17.45 uur werd Ommen gealarmeerd voor een automatische brandmelding bij een woonvorm begeleid wonen aan de Ommeresstraat. Een oven had de melder geactiveerd. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd en de melder werd gereset waarna de TS 2240 weer retour kazerne kon.

IMG 5958

Uitruk 15 augustus, Ommen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Zwolseweg Ada's Hoeve

Woensdagavond rond 22.40 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand wegvervoer op de Zwolseweg nabij Ada's Hoeve. Bij aankomst bleek een personenbusje volledig in brand te staan. De brand was snel geblust maar het busje werd door de brand onherstelbaar beschadigd.

Lees meer...

Uitruk 14 augustus, Ommen

Melding: Prio 1 Stank: Beukenallee / Marsweg Lekkage Aardgas lage druk

Dinsdagavond om 18.40 uur werd Ommen voor de 2e keer deze dinsdag gealarmeerd, ditmaal voor een gaslekkage aan de Beukenallee / Marsweg in Lemele. Voorbijgangers hadden een gaslucht waargenomen nabij het fietspad op de kruising Beukenallee / Marsweg. Bij aankomst bleek er een inderdaad een gaslucht waarneembaar en is Enexis opgeroepen om verder onderzoek te verrichten. Nadat Enexis aanwezig was heeft de brandweer overdracht gedaan en is retour kazerne gegaan.

Lees meer...

Uitruk 14 augustus, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval wegvervoer letsel N36-Twentseweg 24,4 Beerzerveld

Dinsdagmiddag om 15.34 uur werden Ommen en Bergentheim opgeroepen voor een ongeval met letsel tussen 2 voertuigen op de N36 nabij de afslag richting Beerzerveld. Onderweg kwam het bericht dat er meerdere gewonden zouden zijn en dat er 1 voertuig in brand zou staan. Bij aankomst bleek er een ongeval te hebben plaatsgevonden tussen een geldtransportwagen en een personenauto. De personenauto stond in brand. Bij het ongeval is 1 persoon om het leven gekomen en 3 inzittenden zijn met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De N36 richting Beerzerveld is enkele uren gestremd geweest ivm onderzoek door de politie en berging van de voertuigen.

IMG 5711

Lees meer...

Uitruk 22 juli, Ommen

Melding: Prio 2 Brandgerucht Zwaluwstraat Ommen

Zondagavond even voor zeven kreeg Ommen een melding van een brandgerucht. In een woning aan de Zwaluwstraat was een rook lucht waargenomen en de stroom was uitgevallen. Daar aangekomen bleek inderdaad dat de aardlek er uit lag. De oorzaak van dit alles was de oven. De stekker van de oven is er door de brandweer uitgehaald en met de warmtebeeld camera was geen extra hitte te vinden. Na deze controle kon de TS2240 weer inrukken.

Detail foto 007

Uitruk 19 juli, Ommen

Melding: Prio 2 Vervuild wegdek Hammerweg

Donderdagochtend om 11.07 uur werd Ommen gealarmeerd voor het reinigen van het wegdek op de Hammerweg. Hier lag een oliespoor welke is verwijderd met bezem, spuit en ontvetter.

Uitruk 14 juli, Ommen

Melding: Prio 1 Ongeval letsel Binnen Arriƫn

De eerste uitruk vanuit de nieuwe kazerne in Ommen was om twintig over acht in de avond. Het ging om een kind die met zijn arm in een kauwgom ballen automaat vast zat. De brandweer van Ommen heeft op de camping de automaat uit elkaar gehaald. Daarna kon het ambulance personeel de hulpverlening van de brandweer overnemen. Bij controle bleek verdere medische hulp niet nodig.

jongetje in balletjes machine

Foto: H. Meter

Uitruk 9 juli, Ommen

Meldingen: Prio 2 Vervuild wegdek Varsenerdijk N340 / Stationsweg Ommen

Maandagmiddag omstreeks 15.45 uur werd Ommen gealarmeerd voor het reinigen van het wegdek op de Varsenerdijk. De TS2240 is hiervoor uitgerukt maar trof geen vervuild wegdek aan. Ongeveer een uur later gingen de pagers weer, ditmaal voor het reinigen van het wegdek op de Stationsweg. Hier lag een oliespoor welke met bezem, ontvetter en spuit werd verwijderd.

Foto-0753

Uitruk 5 juli, Ommen

Melding: Prio 2 Wateroverlast Lage Esweg Lemele

De kazerne Ommen is omstreeks kwart voor vijf in de middag gealarmeerd voor wateroverlast aan de Lage Esweg in Lemele. Tijdens het aanrijden kwamen er meerdere meldingen binnen van stormschade waarop de 2e tankautospuit van Ommen ook werd gealarmeerd. De bemanning van de 1e tankautospuit heeft twee bomen verwijderd op de Dalmsholterdijk. De bemanning van de 2e tankautospuit is doorgereden naar Lemele. Bij aankomst waren er voor de brandweer geen werkzaamheden aangezien de bewoners zelf al bezig waren met het wegpompen van het water. Daarop is de TS2241 doorgereden naar de Maanweg in Lemele waar ook een boom werd verwijderd.

foto 2

Uitruk 4 juli, Ommen

Melding: Prio 2 Dier te water N36

Woensdagmiddag werd Ommen gealarmeerd voor een koe die te water geraakt zou zijn langs de N36 (Twentseweg 26,6) richting Beerze. De TS2240 is hiervoor uitgerukt maar heeft geen koe in nood kunnen ontdekken. Daarop is Ommen weer vrij snel retour kazerne gegaan.

 

Uitruk 24 juni, Ommen

Melding: Prio 1 Rookmelder Erve Aaftink Lemele

Zondag morgen werd het korps van Ommen opgeroepen voor een automatisch brandalarm. Onderweg naar Lemele kreeg de bevelvoerder te horen dat de melder was afgegaan door het bakken van een ei.

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV