Uitruk 28 mei 2018, Slagharen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Coevorderweg Slagharen

Op 28 mei 2018 moest brandweer Slagharen uitrukken voor een brand in een grasmachine ( mobiele zitmaaier). De brand was snel onder controle. Helaas bleef er van de machine weinig meer over.

foto 2

Foto US Media

Uitruk 7 mei 2018, Slagharen

Melding: Prio 1 Woningbrand Prinses Marijkelaan Slagharen

Maandagavond werd Slagharen gealarmeerd voor een woningbrand aan de Prinses Marijkelaan. Een "vergeten" pannetje zorgde hiervoor de nodige rookontwikkeling. Gelukkig was de brand snel onder controle.

DSC03847 resize

Lees meer...

Uitruk 13 februari 2018, Kerkenveld

Dinsdagmorgen werd Slagharen gealarmeerd voor bijstand voor een zeer grote brand in een aantal loodsen bij een bedrijf in Kerkenveld. 

DSC06704

Foto US Media

Uitruk 2 juli 2017, Slagharen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Staarmansweg Slagharen

Zondagavond werd de post Slagharen gealarmeerd voor een caravanbrand aan de Staarmansweg. De brand was snel onder controle. Ook de tankwagen uit Hardenberg was gealarmeerd en zorgde voor de extra watervoorziening.

DSC02482

Foto US Media

Uitruk 20 mei 2016, Slagharen

Melding: Prio 2 Dier te water (ree) Coevorderweg Slagharen

Vrijdagochtend werd de posten Slagharen en de Krim gealarmeerd voor een ree te water aan de Coevorderweg. Met behulp van de boot kon de ree bereikt worden en werd hij gevangen. In een nabij gelegen weiliand werd de ree weer vrijgelaten. Een dankbare inzet...met een goede afloop.

DSC02244

Lees meer...

Uitruk 4 mei 2016, Slagharen

Melding: Prio 2 Vastgelopen traplift Dokter Willemslaan

Woensdag 4 mei om 10.09 uur werd Slagharen opgeroepen voor een vastgelopen traplift bij een woning aan de Dokter Willemslaan. Hier bleek een vrouw op een traplift te zitten die halverwege de trap tot stilstand was gekomen. De brandweer heeft de vrouw naar beneden getild.

DSC01815

Foto US Media

Uitruk 13 maart 2016, Lutten

Melding: Prio 1 Woningbrand (betreft schoorsteen )
 
Omstreeks 13.30 uur werd de blusgroep van Slagharen gealarmeerd voor een schoorsteenbrand in Lutten. Ondanks het, voor het oog, mooie weer was het nog best fris wat voor de bewoner van de woning een reden was om de houtkachel aan te steken.
Nadat de visite was uitgezwaaid hoorde de bewoner iets vreemds bij het rookkanaal waarop hij direct actie ondernam, de klep dicht deed en de kachel te ontdoen van zijn brandende inhoud. 
 
Vervolgens heeft de groep Slagharen een grondige controle van het rookkanaal uitgevoerd, en werd de hoogwerker gebruikt om de pijp nog eens te vegen om zodoende er zeker van te zijn dat alles veilig was.  Door het snelle optreden van de man des huizes is verdere schade voorkomen en kon de groep Slagharen ook snel weer retour kazerne.
DSC01292
 
 

Uitruk 8 januari 2016, Lutten

Vrijdagochtend werd de brandweer van Slagharen en Hardenberg (hoogwerker) gealarmeerd voor een schoorsteenbrand bij een woning aan de Knappersveldweg. Met behulp van de hoogwerker werd de schoorsteen van bovenaf gecontroleerd. De brand was snel onder controle.

DSC01154

Foto US Media

Uitruk 26 oktober 2015, Lutten

Melding: Prio 2 Dierenhulp De Lutteresweg Lutten

Maandagmiddag om 17:15 uur werd de blusgroep Slagharen opgeroepen om hulp te bieden bij een vastzittende koe. De koe bleek aan de Lutteresweg in Lutten klem te zitten tussen een muur en een afzetting. Met vereende krachten werd de koe door de spuitgasten en de eigenaar weer bevrijd uit haar benarde positie.

IMG 9085

Uitruk 25 oktober 2015, Dedemsvaart

Melding: Prio 1 Rookdetectie WPA Robertus Tottenhamstraat Dedemsvaart

Zondagmiddag rond 16:00 uur werd de brandweer van Slagharen gealarmeerd vanwege een automatisch brandalarm aan de Tottenhamstraat in Dedemsvaart. Ter plaatse werd een controle uitgevoerd en bleek het loos alarm te zijn. De sleutelhouder was inmiddels ook aangekomen en na de overdracht konden de spuitgasten weer terug naar de kazerne.

IMG 9083

Uitruk 23 oktober 2015, Heemserveen

Melding: Prio 1 Brand Wegvervoer Elfde Wijk Heemserveen

Vrijdag rond 11:30 werd de blusgroep van Slagharen gealarmeerd voor een brand in een landbouwvoertuig. De rook was van ruime afstand al te zien. Ter plaatse bleek een tractor in brand te staan. Ondanks het snelle ingrijpen moet de tractor als verloren worden beschouwd.

DSC00439

Lees meer...

Uitruk 22 september 2015, Slagharen

Melding: Prio 1 Ongeval wegvervoer letsel Braambergerweg

Dinsdagmiddag werden Slagharen en Hardenberg opgeroepen voor een ongeval met letsel op de Braambergerweg. Bij aankomst bleken een bestelbus en een tractor met elkaar in aanraking gekomen te zijn. Hierbij raakte de bestuurder van de bestelbus gewond en bleef zijn bijrijder en de bestuurder van de tractor ongedeerd. De brandweer heeft de bestuurder uit zijn benarde positie bevrijd waarna deze gewond is afgevoerd naar het ziekenhuis.

DSC09909

Lees meer...

Uitruk 4 september 2015, Slagharen

Melding: Prio 2 Na controle brand, Drogteropslagen

Rond 18.30 uur werd de blusgroep van Slagharen verzocht om een nacontrole uit te voeren vanwege een brand in een meterkast. Ter plaatse aangekomen wist de bewoonster te vertellen dat zij tijdens het koken plots rookontwikkeling in huis zag. De heer des huizes was daarna zéér kordaat met een poederblusser de vlammen te lijf gegaan en had deze kunnen doven. Om er zeker van te zijn dat alle vlammen gedoofd waren werd er door de brandweer met behulp van een warmtebeeldcamera op eventuele hittebronnen gecontroleerd. Dat de bewoner goed werk had verricht bleek wel uit het feit dat er geen enkele hittebron meer werd gevonden. Nadat de woning geventileerd en stichting Salvage (http://www.stichtingsalvage.nl ) was opgeroepen is de groep Slagharen weer vertrokken richting kazerne.

DSC09444

Lees meer...

Uitruk 23 mei 2015, Slagharen

Melding: Prio 2 Brand container Dokter Willemslaan

Rond 04.00 uur werd de post Slagharen gealarmeerd voor een containerbrand aan de Dr. Willemslaan. Tijdens het aanrijden richting de kazerne kwamen diverse vrijwilligers al een spoor tegen van diverse soorten plastic. Dit spoor eindigde op de Praam waar een verzamelplaats van plastic in de brand stond. Door middel van een hogedruk straal was de brand snel geblust.

foto 1

Lees meer...

Uitruk 23 mei 2015, Slagharen

Melding: Prio 2 Brand container Dokter Willemslaan

Rond 04.00 uur werd de post Slagharen gealarmeerd voor een containerbrand aan de Dr. Willemslaan. Tijdens het aanrijden richting de kazerne kwamen diverse vrijwilligers al een spoor tegen van diverse soorten plastic. Dit spoor eindigde op de Praam waar een verzamelplaats van plastic in de brand stond. Door middel van een hogedruk straal was de brand snel geblust.

foto 1

Lees meer...

Uitruk 25 april 2015, Slagharen

Melding: Prio 1 Brand Wegvervoer Schoonhovenweg Hollandscheveld

Zaterdagmiddag werd de blusgroep van Slagharen gealarmeerd voor een autobrand aan de andere zijde van de provinciegrens. Aan de Schoonhovenweg in Hollandscheveld (Drenthe) werd de autobrand gemeld. Er stond een bedrijfsbusje in brand in een weiland langs de Schutwijk. De brand was snel geblust.

DSC05525

Lees meer...

Uitruk 24 april 2015, Slagharen

Melding: Prio 1 Brand Wegvervoer Geert Migchelsweg Slagharen

Vrijdagavond werd de brandweer van Slagharen gealarmeerd voor een autobrand aan de Geert Migchelsweg in Slagharen. De Smart kon nog net door de eigenaar van het woonerf worden verwijderd door de auto weg te zetten. Aan de overkant van de weg brandde de auto volledig uit. De blusploeg uit Slagharen had de brand snel geblust door middel van water en schuim.

DSC05438

Lees meer...

Uitruk 11 april 2015, Slagharen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Elfde wijk, Spekkopswijk Rheezerveen

Rond 13.30 uur werd de blusgroep Slagharen opgepiept om zich met spoed naar bovengenoemd adres te begeven. Hier zou volgens de melding een autobrand woeden.

Tijdens het aanrijden kreeg de bevelvoerder te horen dat de auto totaal in de brand zou staan. Dit werd bevestigd toen de TS 2338 over het viaduct bij Lutten reed en de zwarte rookwolken al goed zichtbaar waren op de plaats des onheils.

Ter plaatse stond een VW Touran in lichterlaaie, door de uitstromende diesel had inmiddels ook de berm alsmede een boom vlam gevat. Gelukkig was er geen sprake van "Code droog" in de natuur, anders had deze autobrand voor grotere gevolgen (natuurbrand) kunnen zorgen. 

De bevelvoerder ondernam hier direct actie op door 1 straal hoge druk op de boom in te zetten en de 2e straal werd op de auto ingezet. Nadat het meeste vuur uit was werd de auto in geschuimd om alle eventuele brandhaarden in de kiem te smoren. Hierna kon de berger de auto meenemen en werd het wegdek schoon gespoten en konden de spuitgasten retour kazerne.

DSC05318

Lees meer...

Uitruk 5 april 2015, Slagharen

Melding: Prio 1 Stank: Elfde Wijk Rheezerveen

Rond de klok van 20.00 uur werd de blusgroep Slagharen en het hulpverleningsvoertuig uit Hardenberg opgepiept voor een gaslek.

Dit gaslek zou zich bevinden in een recreatiehuisje op vakantiepark Het Stoetenslagh.

Ter plaatse aangekomen stond de eigenaar al bij de receptie te wachten die de brandweer richting het incident loodste. Na een verkenning bleek dat de hele woning vol gas stond. De exacte oorzaak van het gaslek was niet bekend. Nadat de hoofdkraan was dichtgedraaid hebben de brandweerlieden de ramen en deuren open gezet om te kunnen ventileren.

Om dit proces wat sneller te laten verlopen is er gebruik gemaakt van een techniek Venturi genaamd.

Hier wordt gebruik gemaakt van de hoge druk slang ( water ) om een onderdruk in het huis te creëren wat er voor zorgt dat het gas naar buiten wordt geperst.

Nadat er voldoende geventileerd was, is het incident overgedragen aan de politie die nader onderzoek gaat verrichten.

Detail foto 007

Uitruk 2 april 2015, Slagharen

Melding: Prio 2 Brandstoflekkage N377

Donderdagmiddag werd de post Slagharen gealarmeerd voor een brandstoflekkage bij een vrachtwagen op de rotonde Coevorderweg (N377) / Weverijweg. Hier had een vrachtwagencombinatie schade aan de brandstoftank opgelopen via een schampblok en een verkeersbord. De brandweer heeft de rotonde schoongespoten.

DSC05002

Lees meer...

Uitruk 20 februari 2015, Slagharen

Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel Coevorderweg-Noord Slagharen

Vrijdagmiddag heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de N377 tussen Slagharen en Dedemsvaart. De brandweergroepen Slagharen en Hardenberg (hulpverleningsvoertuig) werden gealarmeerd voor dit ongeval. De auto had een boom geraakt en kwam ondersteboven in het water terecht. Gelukkig zaten er geen inzittenden meer in het voertuig. De bestuurster van de auto is afgevoerd naar het ziekenhuis. Zij was de enige inzittende op het moment van het ongeval. De brandweer heeft geen levensreddende handelingen hoeven te verrichten. Wel heeft de ploeg het wegdek gereinigd.

DSC03708

Lees meer...

Uitruk 12 februari 2015, Slagharen

Melding: Prio 1 Autobrand Schoonhovenweg

Donderdagavond werd de post Slagharen opgeroepen voor een autobrand op de Schoonhovenweg. Bij aankomst stond de auto al volledig in brand. De brandweer heeft de auto geblust waarna een berger de auto heeft afgevoerd.

DSC00205

Lees meer...

Uitruk 31 december, Slagharen

Melding: Prio 2 Buitenbrand Vergouwlaan

Oudejaarsdag 2014 werd Slagharen opgeroepen voor een buitenbrand aan de Vergouwlaan. Al snel bleek dat het zou gaan om een berging / fietsenhok van de Anton Geerdesschool. Hierop werd er opgeschaald naar prio 1. Met een snelle inzet werden de vlammen bedwongen.

DSC02189

Lees meer...

Uitruk 1 november, Slagharen

Melding: Prio 2 Dier in Kelder/put Elfde Wijk Heemserveen ( soort dier: varken )

Rond half zeven in de ochtend werd de groep Slagharen gealarmeerd voor een varken in nood, ter plaatse aangekomen bleek er een zeug in de gierkelder te liggen.

Deze was gisteren net bevallen van enkele jonge biggen en voor haar kroost kwam helaas de hulp te laat waarop de spuitgasten zich concentreerden op de zeug die er nog in lag.

De groep Slagharen werd hierbij geassisteerd door de bemanning van het hulpverleningsvoertuig uit Hardenberg, welke uit voorzorg de veetakel had meegenomen.

Echter door de beperkte ruimte kon deze niet opgesteld worden en werd er besloten om enkele hijsbanden onder de zeug door te halen om deze met vereende kracht uit de gierkelder te trekken.

Nadat de zeug weer vaste voet onder haar poten had werden de spullen schoongespoten die in contact waren geweest met de mest en kon de ploeg weer retour richting kazerne.

Bij deze uitruk werd goed duidelijk waarom men ademlucht dient te dragen bij dit soort gelegenheden aangezien de 4 gasmeter alarm sloeg i.v.m. de vrijgekomen H2S ( waterstofsulfide ) en deze waarden liepen in ijl tempo op doordat de mest werd omgeroerd door de bewegingen van de zeug.

Wees hiervan bewust ! Dit geldt met name voor de omstanders zonder ademlucht, zorg voor voldoende afstand.

IMG 3440

Uitruk 29 oktober, Slagharen

Melding: Prio 2 Stormschade Herenstraat Slagharen ( boom/tak )

Dat de storm voor nogal wat naweeën had gezorgd bleek deze avond wel. Rond 17.30 uur werd de groep Slagharen opnieuw gepiept, dit keer voor een stormschade aan de Herenstraat. Hier hingen enkele losse takken, deze zijn door de brandweer verwijderd om verdere gevaarlijke situaties te voorkomen.

DSC04100

 

Lees meer...

Uitruk 28 oktober, Slagharen

 Melding: Prio 1 Ongeval materieel Coevorderweg Slagharen (boom/tak)

Rond 12.15 uur kwam er een verontrustend telefoontje binnen bij de meldkamer dat er een boom op het punt stond om te vallen door de harde wind. Daarop werd de groep Slagharen gealarmeerd om zich met spoed te melden bij het getroffen adres.

Ter plaatse had de eerste najaarstorm van dit jaar ervoor gezorgd dat er een zeer grote boom al enigszins uit het lood was geslagen en om dreigde te vallen richting een woning en de daar achter gelegen schuren.

Na een korte inspectie om te kijken wat de mogelijkheden waren klonk plots het geraas van de omvallende boom. Gelukkig viel de boom niet op het woonhuis maar kwam terecht op het dak van de daarachter gelegen schuur. De schade is enigszins beperkt gebleven doordat tijdens het omvallen er ook nog enkele andere bomen in de val werden mee gesleurd, hierdoor werd de val gebroken en waren er “slechts” enkele dakplaten stuk gegaan.

Hiermee begon eigenlijk pas het echte werk om de boom zodanig te verwijderen dat het dak vrij kwam te liggen.

Uiteindelijk werd dit een grote klus aangezien de groep Slagharen hier tegen 15.45 uur klaar mee was.

Echter, door de storm die over Nederland raasde, was het nog lang niet inpakken voor de Slagharense brandweerlieden.

Na deze melding konden de manschappen doorrijden naar de Prinses Irenelaan waar 2 omgewaaide bomen de opritten van diverse huizen blokkeerde. Nadat deze ook vrij waren gemaakt kon er doorgereden worden naar de Auke Vosstraat waar een grote eik een ware ravage had aangericht in diverse achtertuinen. De boom was letterlijk in 3 stukken gebroken en had diverse tuinhuisjes beschadigd. Ook dit werd een langdurige klus mede omdat er een schaar hoogwerker er aan te pas moest komen en uiteindelijk kon Slagharen tegen 23.00 uur terug naar de kazerne.

 

 coevweg2

 

Lees meer...

Uitruk 17 september, Slagharen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer Heinbaaswijk Dedemsvaart

Om 09.42 uur kwamen de piepers van de post Slagharen tot leven vanwege een autobrand welke zou woeden aan de Heinbaaswijk te Dedemsvaart. Echter werd dit gecorrigeerd naar de Otterswijk, omdat de melder niet precies wist waar hij zich bevond.

Bij aankomst stond de bekleding en het dashboard al in brand. De inzittenden kwamen met de schrik vrij. Het motorcompartiment is redelijk ongeschonden gebleven maar door de schade aan het interieur mag men de auto als verloren beschouwen.

autobranddedemsvaart

Foto: Harm Meter

Uitruk 14 september, Slagharen

Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel Posthoornweg De Krim

Zaterdagmiddag een paar minuten over een kwam er bij de meldkamer een verontstrustend telefoontje binnen van een ernstige aanrijding aan de Posthoornweg (later gecorrigeerd naar de Oosterslagenweg) in De Krim. Een auto was hard in aanraking gekomen met een boom, waar het frontaal op gebotst was. Door de harde klap was het motorblok losgeslagen uit het compartiment en lag in de berm. Het voertuig kwam een aantal meter verder tot stilstand. Helaas mocht al het toegesnelde hulp niet meer baten. Het slachtoffer, de bestuurder, was inmiddels al overleden. Voor de betrokken brandweerlieden werd nazorg opgestart, hetgeen standaard gebeurt na ongevallen met dodelijke afloop.

DSC01409

Foto: US Media

 

Uitruk 25 augustus, Slagharen

Melding: Prio 1 Buitenbrand Wigwam wereld Attractiepark Slagharen

Zondagmiddag omstreeks 14.30 uur werd de brandweer van Slagharen verzocht om met spoed naar de Knappersveldweg in Slagharen te rijden i.v.m. een buitenbrand.

Bij het aanrijden trok er al behoorlijk wat rook over de Zwarte Dijk. Even verderop stond de B.H.V. van het attractiepark al klaar om ons te begeleiden naar de plek des onheils.

Ter plaatse bleek het te gaan om een berg snoeihout/tuinafval die door onbekende oorzaak vlam had gevat. Doordat het hout droog was en met een wind die vliegvuur richting het park blies was snel en kordaat ingrijpen gewenst. Met 2 stralen hogedruk was de klus snel geklaard en kon Slagharen weer retour kazerne.

Bij deze brand werd weer eens goed duidelijk dat een BHV onmisbaar is in een grote organisatie.

Complimenten richting de B.H.V. die op de brandweer stond te wachten met een duidelijk herkenbare bus en de brandweer snel naar de brand wist te brengen.

Om 17.00 uur werd de groep Slagharen deze dag voor de 2e keer gealarmeerd, ditmaal voor een automatische brandmelding bij Verzorgingscentrum Beatrix in Hollandscheveld. Tijdens het aanrijden kwam het bericht dat het loos alarm was en kon Slagharen weer retour kazerne.

IMG 3437

 

 

 

 

 

Uitruk 24 juli, Slagharen

Melding: Prio 1 Rookmelder WPA Robertus Tottenhamstraat Dedemsvaart

Dinsdagavond iets voor zeven uur rukte de post Slagharen uit naar de Tottenhamstraat in Dedemsvaart voor een automatisch brandalarm bij WPA Robertus Zeker & Vast. Ter plaatse werd geen brand geconstateerd. De 2338 heeft de melding zonder verdere assistentie af kunnen handelen. 

Brandweer Ommen-Hardenberg

Uitruk 20 juni, Slagharen

Melding: Prio 2 Stormschade Fransenweg Schuinesloot

Geen wateroverlast, maar een omgevallen boom zorgde voor de nodige overlast in de omgeving van Slagharen na de zware buien. De TS 2338 van blusgroep Slagharen werd gealarmeerd voor deze klus die plaatsvond aan de Fransenweg in Schuinesloot. De boom werd vakkundig van de rijbaan verwijderd, waarna de blusgroep weer retour kazerne kon.

IMG 3440

Uitruk 11 juni, Slagharen

Melding: Prio 1 Bijgebouw Veldweg Schuinesloot

Dinsdagmiddag tegen kwart over twaalf werd de blusgroep van Slagharen gealarmeerd, omdat er brand zou woeden in een schuur aan de Veldweg in Schuinesloot. Dit bleek echter loos alarm, er had wel brand gewoed maar niet aan de Veldweg maar aan de Korte steeg, die iets verderop gelegen is.

Kort nadat de leden van de blusgroep weer aan hun dagelijkse werkzaamheden waren begonnen klonk om 12.35 opnieuw het geluid van de pager. Ditmaal was het een prio 2 melding voor nacontrole van een brand aan de Korte Steeg.

 

Het bleek te gaan om een voorraad hekpalen en afvalhout, die tegen een schuur stonden en in brand waren gevlogen. De brand was inmiddels al door particulieren gedoofd met water uit een tuinslang en men had de brandweer daarom de eerste keer afbesteld. Maar omdat de palen nog erg heet waren en de kans bestond, dat het vuur opnieuw op zou laaien, werd de blusgroep van Slagharen opgeroepen voor een nacontrole.

DSC08311

Foto: US Media

 

Uitruk 2 juni, Slagharen

Melding: Prio 1 Brand wegvervoer (motor) Dokter Willemslaan

Zondagavond omstreeks 23.30 uur werd de groep Slagharen gealarmeerd voor een motor die in brand zou staan op de Dokter Willemslaan. Bij aankomst bleek een crossmotor in brand te staan. Met een straal hogedruk was de brand snel geblust.

DSC09787

Lees meer...

Uitruk 16 april, Slagharen

Melding: Prio 2 Buitenbrand Kosseweg Schuinesloot

Dinsdagmiddag om 13:41 uur werd de brandweer van Slagharen gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Kosseweg in Schuinesloot. Een berg afval had vlam gevat achter een rietgedekte woning. De brandweer ging het vuur te lijf met in eerste instantie hoge, en later lage druk voor meer bluscapaciteit. Ook een schuur werd even door het vuur bedreigd maar door snel ingrijpen van de brandweer bleef de brand beperkt tot de stapel afval.

DSC01090

Lees meer...

Uitruk 15 april, Slagharen

Melding: Prio 2 Dierenhulp (Soort dier: paard) Elimmerweg Schuinesloot

Maandagmiddag om kwart voor twee werd de hulp ingeroepen van de Slagharense brandweer i.v.m. een ongeval op de Elimmerweg in Schuinesloot. Een paardentrailer was hier in de sloot beland nadat deze van het trekkende voertuig was losgekomen. In de trailer zat nog een paard welke niet op eigen kracht uit de trailer kon komen. De brandweer heeft diverse pogingen ondernomen op het beest eruit te krijgen maar dit lukte niet met alleen mankracht. De trailer, die onder een hoek van 45 graden in de sloot lag, werd middels een graafmachine op zijn 'pootjes' gezet waarna het dier bevrijd kon worden. Het gestresste dier kon later bijkomen in de wei en heeft slechts licht letsel opgelopen.

DSC00990

Lees meer...

Uitruk 6 april, Slagharen

Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel Zwarte Dijk Lutten

Zaterdagavond iets over half elf werd de brandweer van Slagharen, ondersteund door het hulpverleningsvoertuig uit Hardenberg, verzocht om uit te rukken naar de Zwarte Dijk in Lutten voor een ongeval met letsel. In eerster intstantie werden alleen politie en ambulance gealarmeerd omdat er geen personen meer in het voertuig zou zitten. Nadat bekend werd dat er rook uit de auto kwam werd de brandweer alsnog gealarmeerd. De man had een eenzijdige aanrijding gehad en werd naast het voertuig gevonden. Hij is afgevoerd naar het ziekenhuis. Voor de brandweer bleef het alleen bij het afkoppelen van de accu.

DSC08236

Lees meer...

Uitruk 25 maart, Slagharen

Melding: Prio 1 Brand Wegvervoer Middenweg Collendoorn

Maandagmiddag om 13:15 uur werd de blusgroep Slagharen opgeroepen in verband met een autobrand. Deze zou plaats vinden op een erf aan de Middenweg in Collendoorn. In eerste instantie werd gemeld dat de auto nog onder een carport of in een garage zou staan. Ter plaatse aangekomen was het de eigenaar inmiddels gelukt de auto op de oprit te krijgen. Tevens had de man de brand zelf al geblust met een tuinslang zodat er voor de Slagharense brandweerlieden enkel een nacontrole restte. 

DSC00189

Lees meer...

Uitruk 23 maart, Slagharen

Melding: Prio 2 Berm/ruigte/bosschage Hoogeveenseweg Schuinesloot

Zaterdagavond omstreeks 20:00 uur werd er een melding uitgegeven voor blusgroep Slagharen om uit te rukken naar de Hoogeveenseweg in Schuinesloot waar een buitenbrand zou plaats vinden. De melding kwam van een passant, die meldde dat er een stuk berm in brand zou staan over een lengte van ongeveer 30 meter. De brandweer is de hele weg afgereden maar kon geen brand (meer) ontdekken. In de straten nabij de Hoogeveensweg werd ook gezocht maar uiteindelijk is er niets aangetroffen.

brandweer

Uitruk 22 februari, Slagharen

Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer Letsel Jachthuisweg Lutten

Vrijdagochtend omstreeks half elf werden de hulpdiensten verzocht met spoed ter plaatse te gaan naar de Jachthuisweg tussen Lutten en Hardenberg in verband met een, volgens de 112 meldingen, zwaar verkeersongeval. Vanuit de brandweer rukten de posten Slagharen en Hardenberg uit. Het ongeval, waarbij een lijnbus en een bedrijfswagen betrokken waren, vond plaats nabij de kruising Luggersweg - Kroondijk. Beide voertuigen kwamen in de berm tot stilstand, waarvan de bedrijfsbus die in de linkerflank was geraakt op de zij kwam te liggen. De lijnbus vervoerde op het moment van de aanrijding gelukkig geen passagiers. De chauffeur van de lijnbus en de chauffeuse van de bedrijfswagen zijn beide naar het ziekenhuis overgebracht. De verkeersongevallenanalyse heeft de lokatie nauw in kaart gebracht. Het verkeer kon tijdens het ongeval gebruik maken van de parallelweg.

DSC00552

Lees meer...

Uitruk 19 februari, Slagharen

Melding: Prio 1 Woningbrand Rheezerend Dedemsvaart (Betreft schoorsteen)

Zo klonk de melding voor de Slagharense brandweer dinsdagmiddag om 16:40 uur. Forse rookontwikkeling uit de schoorsteen werd ontdekt door een oplettende buurtbewoner. Het verkeer ondervond enige tijd hinder van deze rookontwikkeling. Een eerste bluspoging had effect, met zout en zand wist de man het vuur in de kachel te doven. De brandweer heeft de schoorsteen geinspecteerd met behulp van de hoogwerker uit Hardenberg.

DSC04608

Lees meer...

Uitruk 17 februari, Slagharen

Melding: Prio 2 Wateroverlast Coevorderweg Slagharen

Zondagochtend tegen half twaalf kregen de Slagharense brandweerlieden de opdracht om uit te rukken naar een woning aan de Coevorderweg, schuin tegenover de brandweerkazerne, in verband met wateroverlast. Omwonenden hadden gebeld en meldden dat ze in de leegstaande woning water hoorden stromen. De ramen waren ook al beslagen en was er bij de zijdeur een grote vochtplek te zien in de buitenmuur. De brandweerlieden hebben zich toegang verschaft tot het pand en hebben de waterleiding afgesloten. Het water bleek van de 1e verdieping te komen vanuit de badkamer, waar twee kranen waren kapot gevroren. De eigenaar van het leegstaande pand is op de hoogte gebracht van het voorval.

DSC04581

Lees meer...

Uitruk 15 februari, Slagharen

Melding: Prio 2 Nablussen Colenbrandersweg Dedemsvaart

De grote brand die afgelopen week woedde in een schuur aan de Colenbrandersweg in Dedemsvaart heeft nog voor het nodige nabluswerk gezorgd. Afgelopen dinsdag en vrijdag is de blusgroep van Slagharen gealarmeerd om opgelaaide vuurhaardjes af te blussen. Op deze lokatie in het buitengebied kan de blusgroep van Slagharen net iets eerder ter plekke zijn dan de blusgroep Dedemsvaart, vandaar dan ook dat Slagharen is gealarmeerd in plaats van Dedemsvaart. Dit gaat volautomatisch op de meldkamer. De centralist voert een adres is en direct komt naar voren welke auto er het snelst kan zijn, deze wordt dan vervolgens gealarmeerd. De vuurhaardjes waren snel geblust.

20130212ddv0a

Foto: Don Stolwijk - US Media

Uitruk 22 januari, Slagharen

Melding: Prio 1 Brand Wegvervoer Anerweg Noord Lutten

Omstreeks 21:40 uur kwamen de pagers tot leven van de post Slagharen. De brandweerlieden werden opgeroepen voor een autobrand die zou woeden op de parkeerplaats van een cafe in Lutten. Toen de 2338 van Slagharen ter plaatse kwam stond het voertuig al volledig in brand en was er geen redden meer aan. Doordat de auto voorzien was van een gastank werd er geblust vanuit dekking vanwege het ontploffingsgevaar, ook bleek er nog een losse gasfles in de auto te staan. Nadat er vanuit dekking was geblust werd er door middel van een schuimdeken korte metten gemaakt met de laatste hardnekkige vlammen. De auto mag als verloren worden beschouwd. Nadat de nodige aanvulling was gedaan bij de post Hardenberg waren de brandweerlieden rond 23:15 uur weer terug aan de kazerne. 

DSC09960

Lees meer...

Uitruk 3 januari, Slagharen

Melding: Prio 1 Woningbrand Stoetenslagh Vakantiepark Elfde Wijk Rheezerveen

Net na 00.00 uur middernacht klonken de piepers van de posten Slagharen, Dedemsvaart en Hardenberg vanwege een woningbrand op vakantiepark Stoetenslagh. Het voertuig van de post Slagharen arriveerde als eerste ter plaatse en werd bij de ingang opgewacht door de politie die de brandweer onder begeleiding het park op loodste. Aangekomen op de plaats des onheils werd er direct ingezet om de belendende percelen d.m.v. de hogedruk slang nat te houden. Vrijwel direct er achteraan kwam de post Dedemsvaart die voortvarend aan de achterkant van de woning de vlammen te lijf ging. Vanwege de moeilijke waterwinning werden de watertank auto’s van zowel Ommen als Hardenberg opgeroepen. Helaas was de brand al uitslaand en viel er niet veel meer van de woning te redden die dan ook geheel uitbrandde. Tegen half vier waren de meeste voertuigen weer terug op hun post.


brand recreatiewoning rheezerveen

Lees meer...

Uitruk 26 december, Slagharen

Melding: Prio 1 Schoorsteenbrand Hoogeveenseweg Slagharen

Op 2e kerstdag tegen 13.00 uur werd de blusgroep van Slagharen gealarmeerd voor een schoorsteenbrand aan de Braambergerweg / Hoogeveenseweg.

Bij aankomst waren de ergste vlammen gedoofd, echter via de warmtebeeldcamera was er nog een hittebron aanwezig in de kap van de schoorsteen. Voordat er gebruik gemaakt kon worden van de hoogwerker, om de kap te bereiken, werd de woning nauwkeurig van binnen geïnspecteerd op eventuele brandhaarden in het rookkanaal.

Nadat de hoogwerker gearriveerd was en in de juiste positie stond werd het rookkanaal geveegd en kon de blusgroep van Slagharen retour kazerne.

DSC09001 resize

Lees meer...

Uitruk 17 september, Slagharen

Melding: Prio 1 Woningbrand Herenstraat Slagharen (Zeer Grote Brand)

Om iets over half zeven in de avond werden de groepen Slagharen en Hardenberg (hoogwerker) gealarmeerd voor een woningbrand aan de Herenstraat in Slagharen. Niet veel later werdt er via "middelbrand" en "grotebrand" opgeschaald naar "zeer grote brand". Eenheden uit Slagharen, De Krim, Dedemsvaart en Hardenberg bestreden de brand die woedde in de loodsen (met zo'n 250 motoren) van motorenzaak Anbergen. Een aantal motoren zijn door de eigenaar en familie/kennissen/buren vroegtijdig in veiligheid gebracht. Uit voorzorg werd een boerderij met rietenkap, schuin achter de hallen, nat gehouden door een blusploeg uit Dedemsvaart ivm vliegvuur.

Tijdens de brand waren er diverse harde knallen te horen, afkomstig van ontploffende brandstoftanks. De woning die voor de loodsen staat is gespaard gebleven door de inzet van de brandweer.

DSC05547

Lees meer...

Uitruk 30 juni, Slagharen

Melding: Prio 2 Ongeval wegvervoer Zwarte Dijk Slagharen

Om 22:05 uur brandweer is de groep Slagharen gealarmeerd. Er had een ongeval voor de ingang van het Attractiepark plaatsgevonden waarvoor assistentie van de brandweer werd gevraagd i.v.m. de ravage die zich volgens de MON had voorgedaan.

Bij aankomst werd men geconfronteerd met 1 totaal vernielde auto en 1 waarvan de linkerzijkant in elkaar zat. De bestuurder van een VW Passat had de lichtblauwe Fiat Panda in de zijkant geraakt waarna de VW tegen een groot rotsblok was gebotst. Op het moment van de botsing zat er zelfs nog een meisje op het rotsblok dat door een wonder niet meer over hield dan een pijnlijke hand. De VW was zwaar beschadigd getuige de hoeveelheden olie en koelvloeistof die op het wegdek lagen. Nadat de ergste olievlekken waren bestrooid met absorptiekorrels moest even worden gewacht op de komst van de berger en de politie die nog een klein onderzoek instelde. Na aankomst van de berger werd het wegdek ontdaan van de brokstukken/olie en werd de weg schoongespoten met ontvetter. Nadat beide auto's waren opgeladen door de bergers Autax en De Jonge werden de spullen ingepakt en kon de brandweergroep Slagharen weer retour kazerne.

DSC00025

Lees meer...

Contact

Veiligheidsregio IJsselland
(Cluster Oost - Ommen-Hardenberg)
Postbus 1453
8001 BL Zwolle
Tel: 088-1197000     Bij Spoed 112

Inloggen korpsleden                                                                                                                                                                                                                            (c) 2013 realisatie door Webfra BV